Autor: agencije

Info
21.09.2017.
16:54 > 18:52
U Evropskoj uniji raste zabrinutost zbog zaoštravanja situacije u Kataloniji, a grupe poslanika u Evropskom parlamentu (EP) su zatražile da Evropska komisije i druga tela EU intervenišu i pomognu da se stvari ne otrgnu kontroli, jer je sinoć već došlo do sukoba policije i demonstranata u Barseloni.
  • Vojvodina nasa dika

    22.09.2017 09:58
    Uskoro ce biti republika, isto kao Katalonija
  • Licemeri

    22.09.2017 07:47
    na kvadrat
    " Zasad je, međutim, u institucijama EU preovladao stav da je referendum o otcepljenju koji priprema katalonske regionalne vlada, "unutrašnje ustavno i pravno pitanje španske države". Ali mnogi evro-poslanici i zvaničnici EU u Briselu su jasno stavili do znanja da su protiv nasilja i upozorili da neće dobiti podršku neustavni i nezakoniti pokušaji Katalonije da se otcepi od Španije."

    Zato ste se mešali u naš problem i bombardovali nas, je l' tako?!
  • gari

    21.09.2017 22:25
    Dakle, još jedna mana EU... Koja je poenta pregovora o pristupanju, ako ne u usklađivanju zakona, propisa, i čega već. Pa ako neka regija želi da se odvoji od svoje države, i to i učini, a potom i nastavi da primenjuje španske zakone, onda bi i za Kataloniju pregovori trebali biti samo formalnost koja bi mogla da se završi za koji mesec. Jer koji bi im oni postavili uslov, a da oni ne bi trebali već da ga ispunjavaju. :)

    Ajde dobro, sad kad je konkretno Katalonija u pitanju kod koje Španija ostaje u EU, razumljivo je ako može Španija da im pravi problem, ali veći je apsurd da Škotska treba da prolazi kroz višegodišnje pregovore ako VB tu istu uniju napušta, ili ju je u trenutku pregovora već i napustila.

    Ne bi trebala EU da se baš toliko čvrsto drži svojih principa i propisa. Svaka država koja se nije prilagođavala je propala. Jedino su one koje su se menjale i prilagođavale vremenu uspevale da opstanu kroz vekove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna