Autor: Tanjug

Info
23.09.2017.
19:19 > 23:16
Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić, izjavio je da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja oformiti radnu grupu koja će stručno analizirati udžbenik za istoriju profesora Radoša Ljušića ukoliko je, kako je naveo, tačno da je Liga socijaldemokrata podnela zahtev za povlačenje ovog udžbenika.
  • Čučuk Stana

    26.09.2017 08:47
    @Vojvosadjan
    Najzad jedan čestit komentar!
  • Vojvosadjan

    24.09.2017 10:53
    @ ih gde ode..
    Bogami ja bih im pridao i dalje domete. U vremenima kad je vrhunac “rada“ sa sopstvenom decom po sistemu “pusticu mu youtube da mu ide nesto ili cu mu dati pare pa nek ide na ulicu“ prvi sustret s istorijom i kojom god naukom je itekako bitan. Ti i ja smo nesto i ucili pa nam s ove distance to mozda i deluje nebitno. Ne propagiram bratstvo i jedinstvo vec se vodim tim da s komsijom ne moram da pijem kafu ali bi bilo pozeljno da smo u dobrim odnosima. Brat moze da ti bude na Zelandu a komsija je vrata do tebe. Ocemo opet da stavljamo na tas koliko kod koga ima kila nacionalizma? Objektivno i kod njih i kod nas jako PUNO i tu oci ne treba zatvarati. Ti i ja mozda ne srbujemo ali oko nas ima gomile takvih veruj mi. Itekako ima veze sopstveno opredeljenje sa strucnoscu, ne moze jedan cetnik ili ustasa da mi prica o antifasizmu. Ako meni ne verujes procitaj malo sta taj Ljusic pise. Istorija je nauka kao i svaka druga i bazira se na cinjenicama a ne na sopstvenim ubedjenjima. Gospodin moze da pise knjige i da u njih stavi kako su cetnici ratovali i po Africi ali u udzbenicima nema mesta takvim fikcijama narocito ne ovim kafanskim stereotipima (sve i da su tacni 100%). Izvoli navedi sta su radile ustase, gde su Srbi ubijani, koliko ih je ubijeno, kako su ubijali.. To je nauka i udzbenik i tu nema mesta terminima poput siptarski feudalci, poturcenjaci itd. Reciprocitet nije ni resenje ni kompromis!
  • Realno

    24.09.2017 10:20
    @Istina boli
    U tom slučaju je trebalo da i Srbe (i ostale južne Slovene) naziva konvertitima, pošto su svi prodali jedinu pravu religiju svojih predaka radi koristi i prešli na monoteističke religije.
  • @Vojvosadjan

    24.09.2017 08:30
    Ih, gde ti ode sa zakljuckom
    Ne bih ja pridavao tolike domete udzbenicima. Vidimo da nam ni oni SFRJ nisu pomogli sa "bratstvom i jedinstvom". Prosto sam izneo misljenje da "greh" stereotipa i diskriminacije kod nas nije toliko ucestao u udzbenicima. Nek isprave i "ne kolju svinju zbog snicle". To kakvog je neko opredeljenja nema ama bas nikakve veze sa strucnoscu a meni ovde provejava i ta vrsta diskriminacije prema autoru zbog dve reci u jednom delu (o opusu ne bih, covek je tu etabliran).
  • teror u

    24.09.2017 02:04
    Smrdiji
    Domace patriJote brane otadzbinu .
  • Vojvosadjan

    24.09.2017 01:50
    @Ne branim-opazam
    Nisam video a još manje čitao njihove udžbenike te stoga ću poverovati u tvoje tvrdnje. Imam samo pitanje za tebe. Da li je opravdanje što lažemo sami sebe u tome što oni izvrću istoriju i činjenice? Jel rešenje da se vrtimo u krug vekovima i da ratujemo svakih 40 godina? Ako jeste onda ok, ne bih te zadržavao.
  • Ne branim - opazam

    23.09.2017 23:12
    Neko i to mora reci
    Svaka mu cast da je na sebe preuzeo da nazove neke stvari tako da budu protivteza onom sto je mejnstrim u svim udzbenicima susednih zemalja. U njima vam ne treba 10 godina da nabasate na stereotip. Izguglajte hrvatske, bosanske i crnogorske udzbenike iz istorije za osnovnu skolu, pa proverite. Od naslovnih strana jos krece stereotipizacija i diskriminacija. Pravda za Ljusica!
  • Istina boli

    23.09.2017 22:45
    Pa šta je rekao što nije tačno? Prozvani se uvredili.
  • Daserazumemo

    23.09.2017 22:26
    Strasno je i pomisliti da je ovako nesto moglo biti podmetnuto nasoj mladosti koja je buducnost ove nacije. Sramotno je i sta je aktuelni predsednik radio devedesetih ali je jos sramotnije sta je Tadic i DS cinila rehabilitacijom zlocinaca i potenciranjem cetnistva i svih negativnih osobina ovog naroda, predstavljajuci to kao toboze tradicijom. Na kraju krajeva zato je Vucic pobedio, ljudima je dosta mrznje i seljacizma koji vazda smrdi iz kojekakvih "ibarska magistrala" kafancuga i primitivnih brdjana u skupim odelima koji pevaju razne miljacke i slicne melodije.
  • Void

    23.09.2017 21:41
    Lsv
    Lsv da jede govna
  • Vojvosadjan

    23.09.2017 20:41
    Šta je tu čudno za starog klerofašistu Radoša. Obožavam da čitam njegova i Basarina prejebavanja u Danasu, iz ovog prvog kipi fašizam.
  • LALA

    23.09.2017 19:53
    I onda se iznenadimo kad vidimo kako smo svugde omiljeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna