Autor: Tanjug

Info
26.09.2017.
18:02 > 18:19
Oko 6.000 bivših akademaca, koji su tokom studiranja koristili studentski kredit, dobili su opomenu i rok da do kraja godine isplate kredit u celosti.
  • Ja

    30.07.2018 23:56
    Sluga otadžbine
    Dragi čitaoci i draga redakcijo. Ne bih puno komentarisao ovu temu. Rob sam gore pomenutog kredita. Lep gest države čiji smo stanovnici, hranioci i branioci, bio je da omogući davanje studentskog kredita. Završih fakultet od deset semestra na vreme, ali na žalost sa manjim prosekom jer se oženih na trećoj godini studija. Nakon studija odslužih redovnu vojsku i nakon toga se zaposlih u firmi gde sam imao zaradu 8 god. u vrednosti dva pakovanja pelena za dete, a gde nam je za žiot. Sada mi koji smo dobili novac od države da bi preživeli studenski život, a ostali verni toj istoj državi, šta i kome da kažemo i kako da se obratimo? Činjenica je da je veći deo studenata sa višim prosekom napustio ovu istu državu, svaka im čast na svemu, a mi koji imamo manji prosek zbog raznoraznih razloga, služimo i hranimo odano ovu istu državu koja nema obzira prema našem žrtvovanju i želi još i da nam i ono malo što zaradimo uzme. Bilo bi za poštovanje da ista država pokaže lep gest i omogući određene kompromise i deo otpisa istih, država u kojoj sam kao i drugi mnogi studirao i tokom bombardovanja i bio uz nju, stvarno bi mogla pokazati dobre volje i određenim načinima pomoći nam oko ovog problema. Ima toliko načina i dosta njih se i koristi da se dođe do novca za budžet, pa zar je država spala na to da njen opstanak zavisi od par hiljada visoko obrazovanih ljudi, a gde god da radimo u istoj, sve jedno nam deo zarada ide u budžet!?
  • Milanče

    26.09.2017 23:42
    Mogu samo
    Mogu samo papagaja da mi uzmu. Mada on je već star i ne znam koliko bi im se isplatilo.
  • Dusan savic

    26.09.2017 22:53
    Imao sve uslove i javio se pisle 10 dana od diplomiranja a oni odbili. Pisao ministarstvu zalbu oni podrzalu banku. E safa se lepo tuzimo. Pa cemo da vidimo.
    Pozivam sve da tuze jer po cemu ja moram da vracam a neku poverioci od banaka ne. Ja idem do kraja
  • bivsi student

    26.09.2017 20:36
    I ja sam bila prinudjena da do avgusta vratim, vratila sam jer sam imala malo novca da vratim posto sam primala jednu godinu kredit a dve stipendiju a vracala sam vec pre bankrota prve banke. Ni ja nisam bila obavestena nego sam pozvala da pitam dokle sam stigla sa placanjem i bili su bas drski sto ih zovem pa to je objavljeno... inace sam nezaposlena a te pare sam pozajmila kao i mnogi sto ce pozajmiti. Pritom mi je prosek bio iznad 8,5 ali su rekli da sam zakasnila mesec dana od njihovog predvidjenog roka za trajanje studiranja...i u izvornom ugovoru je pisalo da se taj novac odbija od plate a koje plate pitam se kad nemam posao. Ok mi je da se vrati, ali puno je tu muljanja, pa narod misli ako oni muljaju muljacu i ja i zato niko ne vraca..
  • Miki

    26.09.2017 19:04
    "Period od 18 meseci ostavljen je da se student zaposli..." Xaxaxaaa, kakva šala, pa nije ovo Nemačka, ovde treba 18 godina da se zaposliš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna