Autor: agencije

Info
02.10.2017.
19:24 > 20:49
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uložilo je danas oštar protest ambasadorki Srbije u Zagrebu Miri Nikolić povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu.
  • Miki

    03.10.2017 11:58
    heroj
    u julu 1991. ustaše su opkolile centralno skladište borbenih sredstava JNA u selu Bedeniku, u blizini Bjelovara. ako ima neko još ko hoće da se seća služenja roka u JNA može da zamisli i ko je bio u garnizonu: klinci od 19 godina. izdani od države, ideologije i naroda, ostavljeni na milost kriminalaca i psihopata i prebega iz JNA, poput potpukovnika Josipa Tomšića, koji je decenijama uživao oficirske privilegije, da bi čim mu se ukazala prilika izdao i popljuvao i državu kojoj se zakleo i svoju čast. samo kap u moru - njega pominjem jer je on komandovao opsadom u Bjelovaru. u bezizlaznoj situaciji, uz obećanje da će ljudi biti pošteđeni, komandant 265. motorizovane brigade JNA pukovnik Rajko Kovačević, predao je garnizon. a onda su ga ustaše ubile, kao i njegove pomoćnike Miljka Vasića i Dragišu Jovanovića. posle toga se major Tepić zabarikadirao u skladištu i nakon što je udaljio svoje ljude, digao ga u vazduh. vojnik Stojadin Mirković odbio je da ga napusti i ostao da puca po napadačima, dok oklopni transporter u kom se nalazio nije uništen protivoklopnom raketom. major Tepić je uradio ono što mu je njegova oficirska čast nalagala. nemojmo očekivati da to razumeju oni koji ni ne znaju šta je čast. zbog nas samih, zbog budućih naraštaja, spomenik majoru Tepiću treba da bude u svakom kvartu. da nam konačno opet uzor budu časni ljudi, umesto protuva i profitera. poslednji narodni heroj Jugoslavije Milan Tepić - slava mu
  • Bezveze

    02.10.2017 21:57
    Svaka cast heroju, ali ima logike i u protestu jer potez lici na provokaciju. Zasto ne spomenik u Podgorici, recimo? Oni su u to vreme bili najveci Srbi. Ili u Novom Sadu, gde i danas zivi najveci broj Jugoslovena, pa ima smisla podizanje spomenika oficiru JNA? Valjda se u BG-u stekli uslovi jer su i predsednik i ministar vojni, itd, Bosanci. Nemam drugo objasnjenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna