Info
05.10.2017.
09:08 > 15:10
Sredinom septembra na deponijama obrenovačkih termoelektrana, umesto uobičajenih milion i sto, bilo je tek četristo hiljada tona uglja, a i kvalitet je slabiji, pa je realno očekivati manjak struje tokom hladnih zimskih meseci.
  • u prolazu

    05.10.2017 15:41
    Svaka čast Živane!
    Opet imam primedbu, ali nikako na objektivnost izveštavanja, tu si jedan od retkih.
    Treba pogledati zašto je jedan CEO kop u Lazarevcu postao beskoristan jer se urušio i potrebeno je 2 godine da se uopšte sanira, a bio je planiran da bude glavni izvor za sledećih 10 godina.

    Da li treba da napomenem da je "direktor" kadar SNS u 30-im!? Da nije odgovarao i nema nameru, a cela Srbija će da ispašta! Da je još uvek na funkciji!
    Svaka čast za "brzo" (znam ovo 3 meseca) izveštavanje, ali ga treba dopuniti do kraja!

    Treba dodati i koliko je to EPS napredovao ili se bivša Elektrovojvodina unazadila! Znamo šta su obećali!

    Zašto su takvi likovi zaštićeni?

    Svaka čast na hrabrosti, prvi koji je samo zagrebao šta se radi. Sad mora dalje! Za EPS imam gomilu insajderskih informacija i spreman sam da ih podelim!

    Pitajte i Grčića što uči nemački! Pobeći će bez komentara! Ima tu još toliko toga, samo treba ići do kraja!

    Hajdemo, ako se krenulo!
  • Ана Б.

    05.10.2017 13:54
    Две муве једним ударцем
    Човек би рекао да имамо проблем са струјом (мањак) и имамо проблем са смећем (вишак).

    А многи су у овоме видели прилику, па сада и у самом Бечу постоји термоелектрана Spittelau, у којој се термички обрађује отпад и добија струја. Исто у Аустрији, али у постројењу у Цвентендорфу возом стиже смеће чак из града Рима, за шта аустријска фирма додатно инкасира, а годишње се уштеди 100.000 тона угља и десет милиона кубних метара гаса. Наравно, тамо нема вишка процента људи запослених само са партијским квалификацијама.
  • DonJuan

    05.10.2017 13:10
    I trebaju nam restrikcije ponovo, kad smo stoka koja sludjeno glasa za isti olos kao 90-ih.
  • Nervirach

    05.10.2017 12:16
    PatriJote sve ste sjebali. Jebo vas jogurt.
  • nepotopivi

    05.10.2017 12:07
    Da je samo EPS
    Da se razumemo ovo su radili svi do sada, i Sloba i Demokrate i DSS, a ovi poslednji su samo ubacili u petu brzinu.
    Stručan i školovan kadar u kompletnom državnom sektoru je u poslednjim godinama potpuno izbačen iz odlučivanja i to dugoročno dovodi do katastrofalnih posledica koje se uveliko već primećuju.
    Partijska disciplina ne trpi ljude sa znanjem i integritetom jer su opasni za stranačke vrhuške koje čine samo i isključivo debeloguzi paraziti .
    Slepa poslušnost je na prvom mestu. U to ime se tolerišu nestručnost i nesposobnost, a lopovluk je opšti na svim nivoima.
  • Kaligula

    05.10.2017 11:54
    Kao sto negde rekoh SNS Štakori
  • /

    05.10.2017 11:38
    /
    taman za one kojima je sloba bio super
    12h restrikcije pa ako crkne osigurac onda po nekoliko dana
    obzirom da pumpe rade na struju nema ni grejanja.

    bas su vam bile super 90e
  • Inženjer Elektrovojv

    05.10.2017 11:33
    Dugo putovanje u mrak
    Eps je u zadnjih četvrt veka prošao put od snažno izgrađenog sistema do ruine. I najmlađe elektrane su vremešne. Pažnja je skoncentrisana na neke vetroelektrane, zapravo da određeni klanovi razgrabe pravo na izgradnju istih. Sa podsticajnim cenama donose siguran profit i poskupljenja. Sreća da u Evropi može da se kupi struja, naravno po ceni. Ko malo o svrmu zna, nije optimista!
  • zaboravnost

    05.10.2017 10:39
    Kao da nestašice struje postoje od juče i to zbog "školske spreme". Mi smo decenije sa kraja prošlog veka i početka ovog proveli u mraku i restrikcijama. Onda nisu postojali menadžeri a EPS je vodio "ozbiljan kadar" sa ozbiljnih fakulteta. Naš problem je daleko dublji i složeniji a kriviti za ovo menadžere i stručnu spremu je banalizacija naših problema. Pri tom nemojmo zaboraviti da je cena struje kod nas sa svim porezima i akcizama ista kao u EU i priče o jeftinoj struji u Srbiji jednostavno nisu istinite. Ne zaboravimo i nezakonite aktivnosti EPS-a koji se bavi naplatom usluga drugih pravnih lica u ovom slučaju TV Bastilje.
  • Elektrovojvodina

    05.10.2017 10:22
    partija
    Ne treba gledati dalje od NS. Koliko stotina ih je samo ekonomista Kružević zaposlio u zamenu za siguran glas? Ti mu ljudi sad duguju večnu zahvalnost. A Koliko je Kruževića i Kruževičića u celom EPS-u? To je jedan od razloga zašto je EPS po naredbi MMF-a jedan od prioriteta za restrukturiranje, odnosno otpuštanje. Tužno je što odlaze ili bivaju oterani oni stručni, a partijska vojska ostaje tu gde jeste.
  • Opsta strucna sprema

    05.10.2017 10:03
    Kao sveta vodica... niti mirise niti smrdi niti pomaze niti skodi...
  • Ema

    05.10.2017 09:46
    Analiza pogađa " u sridu" i lepo objašnjava kako partizacija ubrzano obuhvata javni sektor. Ovoga puta nije bio dovoljan političlki uticaj, već je učinjena i tendeciozna izmena pravnog akta na kome se zasniva organizacija rada u peduzeću. Precizno je opisano kako stranačko kadriranje vodi do urušavanja i samog procesa rada.
  • Zla...

    05.10.2017 09:45
    Da nije?
    Da nije ovo uvod u jos jedno poskupljenje struje?
    Mi smo izdresirani da kažemo: Ma,nek' poskupi i duplo, samo da je bude!!! (Pošto smo sve nestašice ovog sveta iskusili).
  • Eks

    05.10.2017 09:15
    Nema manjka
    Nema manjka struje, već bi alavi prodavci da prodaju više inostranstvu i ostvare veću proviziju.
    A narodu će prikazati nestašicu.
    Opšti haos, svaka jajara dobila pravo da vara.
  • marko

    05.10.2017 09:13
    zakljucak smeo ali ISTINIT. bravo Zivane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna