Autor: 021, RTS, Beta

Info
03.10.2017.
22:35 > 23:00
Policija je, po nalogu zamenika javnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati B.P. (1976) zbog sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih namirnica, saopštio je MUP.
  • G

    04.10.2017 19:12
    @Vegan - poštovani neobrazovani gospodine, molim vas da kao neko čiji mozak nije ispran objasnite zašto smatrate da je meso krivac za sve veći broj srčanog i moždanog udara, raka i dijabetesa u Srbiji obzirom da je Srbija u samom evropskom dnu po količini konzumacije mesa?
  • Daki

    04.10.2017 17:11
    za Biohemija je majka
    A ja kao doktor mogu da ti kazem da iz biljaka moze da se dobije sve. Samo sto je tesko. Takva ishrana nije za svakoga, vec samo za one koji ce ozbiljno da se bave sa time sta ce da jedu. Za one koje nemaju strpljenja boje da se drze standardne ishrane i da jedu sve po malo. Veganka spominje meso iz svojih razloga, ali cinjenica da je osim isnturica mleveno meso nesto sto se vrlo lako kvari, i podlozno je bakterijama. Pogotovo sto klanice i mesare cesto melju ostke koji se nakupe obradom mesa. Jednostavno mleveno meso je pipava roba. Komad mesa ce vam bar troduplo duze sirov nego mleveno meso. Ovde je skoro pa sigrurno da meso jeste krivac. Samo je pitanje da li je meso kontaminiirano bakterijama u mesari ili je kontaminirano u kuhinji ketering servisa. Takodje je pitanje zasto je lose termicki obradjeno. Duze kuvanje bi znatno smanjilo broj bakterija a i inakrtivsalo bi i njihove toksine, pa bi broj dece sa tegobama svakao bio manji a i tegobe bi bile slabije. Znaci ako hocete jedinte meso, lican izbor, ali dobro birajte gde kupujete. Najboje je da ga sami meljete neposredno pre pipreme i pri tome gledajte da ga dobro rermicki obradite.
  • ancheZo

    04.10.2017 16:25
    mora da su špagete!
    ili paradajz ;)
  • Vegan

    04.10.2017 16:18
    Stvarno smesno. Deca se potrovala od testenine, a nikako od mesa. I salmonela se isto dobija od testenine.
    Samo vi pricajte da je zdravo meso,a sto mladi ljudi sve vise umiru od srcanog i mozdanog udara i raka i oboljevaju od dijabetesa to nista. Verovatno cete i za to naci izgovor. Samo da vam se u mesiste ne dira. Mozgovi su vam skroz isprani.
  • dule

    04.10.2017 10:18
    Ja podržavam Veganku. Evo baš sam jutros smazao 4 sendviča (dosta mala doduše) sa slaninom i kuvanim jajima. I baš mi je bilo taman. A zamislite da sam morao da delim sa njom, ne bi mi bilo dosta. Ovako ona travicu, ja raznovrsno i bog da me vidi.
  • em

    04.10.2017 09:03
    tender
    A mozda je samo neko sipao prasak za sr*nje da bi neko drugi usao u biznis...
  • Volim meso

    04.10.2017 08:58
    Ovi vegani i vegetarijanci samo cekaju ovakve clanke pa da pocnu da pljuju.Cime su vas hranili kad ste bili mali ?Travom jel?Jedite sta vam se jede i pustite nas ostale na miru!Sto ne skupljate peticiju za jadne antilope koje su krvnicki ubijane da bi se lavovi nahranili u divljini!Bilo je clanaka i da je paradajz kancerogen pa vas nema da komentarisete !Smarate stvarno
  • jova limanac

    04.10.2017 06:14
    I veganka poždere na hiljade bubica, paukova, jajašaca, cvrića, pužića i ostale sitneži koja ne urla kad je žvaćeš na živo a ne može da se odstrani pranjem, i sad nam tu prosipa mudrost o mesu. Kakvo licemerje
  • Uncas

    03.10.2017 23:24
    Nisam ni Vegan ni Vegetarijanac,ne pripadam ni jednoj stranci ;)-samo razmišljam logički!A meso ne jedem 4-5 godina...tj izbegavam ovakve crkotine,kao ove od kojih su se deca najverovatnije i zatrovala....Samo Vas čitam i smejem se koliko je čovek evolutivno "napredovao"tako što je mentalno prolupao...TAČNO je da smo po prirodi stvoreni kao svaštojedi(kao i sami "dalji rođaci"),te da nam je pored biljaka"sveže meso"koje ulovimo u šumi ,u lovu,jednim pogotkom kamena,koplja ,strele,metka,jeste veoma potrebno....ali kakve to veze ima sa krkanjem i ubijanjem svega što tovimo u svinjcima i štalama ,razmnožavamo ih sa predodređenjem za smrt,bez iole šanse za život...!?!??Kakva je struktura tog "mesa",tih hormona i tog bića koje živi da bi se zaklalo!?Zarad svakodnevne pošasti zvane čovek!!Pa zar ne vidite da jedemo i pse i delfine i zmije i slonove i lavove i medvede...Kao divljaci ,i kao nikad do sad!
  • Biohemija je majka

    03.10.2017 19:07
    @Veganka i ostali manipulatori
    Naravno da je dzabe govoriti kad ili izmisljate ili iskrivljujete sliku realnosti i naucnih fakata, ali uskoro ce i te firme koje promovisu vegansku hranu preci na nesto drugo i onda cemo moci normalno da jedemo kao i u prethodnim hiljadama godina. Protiv evolucije i metabolizma koji imamo, protiv bioloskih, medicinskih i antropoloskih podataka ne mozete, dosadni ste, naporni i sektasko napadni i apsolutno zasluzujete da vas se zeza. Da probam najjednostavnije da objasnim, kao farmaceut, metabolizam nam ne moze sve potrebe organizma izvuci samo iz biljaka i samo biljna ishrana nije zdrava, kao sto nije zdravo ni prezderavati se mesom ili fast fud hranom npr, to su naucni podaci, ne neki clanci pisani od strane laika i kvazi strucnjaka, kojih ima i za ravnu Zemlju, za anti-vakcinastvo i slicno. Jesti zdravo podrazumeva uravnotezenu kombinaciju omnivorske ishrane, dakle prava mera i biljaka i zivotinja.
  • Kaćanka

    03.10.2017 18:24
    Aaaaaa ti si na vrhu dosade! Ne gnjavi vise, jedi sta hoces pomoci ti nema!!
  • antivegan

    03.10.2017 18:03
    Čovek hiljdama godina jede meso. Pročitajte malo u enciklopidiji kako mozak ne-funkcioniše ako ne jedete belančevine iz mesa. Najveći problem je što je hrana zatrovana uključujući i GMO žitarice.
  • @Deganka

    03.10.2017 18:02
    Gde piše da je meso uzrok? Vaša ishrana, izgleda, ne samo da povećava rizik od raka debelog creva, već oštećuje i vid i kognitivne sposobnosti.
  • Veganka

    03.10.2017 16:57
    Dakle mleveno meso, a ne testenina.
    Lupajte minuse i dalje i vređajte.
    Džabe vama govoriti da su meso, mleko i jaja nezdrava i neprirodna hrana.
    Vi ste na vrhu lanca ishrane itd. a zbog vaše zadrtosti i neukosti stradaju životinje i deca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna