Autor: Danas

Info
04.10.2017.
11:12 > 11:41
Čak i kada inspektori urade sve što zakon predviđa, zatvore gradilište na kome je počela bespravna gradnja, izdaju rešenje o obustavi radova, rušenju do tada sazidanog, pa i podnesu krivičnu prijavu protiv investitora, nije retka situacija da se radovi nastave.
  • novi sad

    04.10.2017 17:03
    cerevic
    u opstini beocin tacnije u kaludjericama pre nekoliko godina pocela divlja gradnja ogromne farme ovaca...gradjani pisali peticiju,inspekcija zatvorila gradiliste ali posle toga pocinje zesce i sve vece bahacenje...bez vode i kanalizacije nekoliko hiljada ovaca i goveda zivi kao u kazni,..muve,pacovi i ostala gamad preplavila vikend naselje...obavesteni svi od predsednika opstine,svih inspekcija pa i pokrajinskih i republickih...bili novinari,vucic obavesten licno ALI izgleda da je neko mnogo veci i uticajniji jaci od svih zakona i inspekcija...o cemu bre pricamo....neciji bata ili kum je dobio pola fruske gore da radi sta hoce
  • Miki

    04.10.2017 16:29
    Cus
    Cus jadan, kad dugogodisnji sef komunalne inspekcije postane gradjevinski inpektor razmislite gde je bolja lova.
  • Mitko Korumpovic

    04.10.2017 15:54
    Mile
    Mile,upravo to oni i hoce da te nateraju da dignes ruke da ih ne uznemiravas u prljavom poslu.Tako te vrte u krug i na kraju odustanes samim tim si im omogucio da nesmetano rade krivicna dela.Budi istrajan jer samo tako mozes nesto mozda uraditi.Jer klupko se polako odmotava niko nije vecan pa nece ni oni
  • /

    04.10.2017 15:37
    /
    pa cim liju plocu vikendom u ponoc ni ne trebaju nam papiri da bi znali jel objekat legalan ili ne
  • Mitko Korumpovic

    04.10.2017 15:33
    Hm
    Inspekcija gradjevinska neradi nista u stvari radi,dodje po prijavi i od invetitora uzme neki dinar i nastavi da gradis.Ti koji si prijavio dodjes kao menadzer povezes vrsioca bespravne gradnje sa investitorom.A procenat ne daju.A ti nemas kome da se zalis jer su svi isti i niko nije nadlezan e tako to ide.Menja se nacelnik,kad ispliva brljotina a sef gradjevinske inspekcije ostaje isti godinama i vrlo uhodan u posao.
  • Mitko Korumpovic

    04.10.2017 15:32
    Hm
    Inspekcija gradjevinska neradi nista u stvari radi,dodje po prijavi i od invetitora uzme neki dinar i nastavi da gradis.Ti koji si prijavio dodjes kao menadzer povezes vrsioca bespravne gradnje sa investitorom.A procenat ne daju.A ti nemas kome da se zalis jer su svi isti i niko nije nadlezan e tako to ide.Menja se nacelnik,kad ispliva brljotina a sef gradjevinske inspekcije ostaje isti godinama i vrlo uhodan u posao.
  • Sifkfmdo

    04.10.2017 14:33
    R9djdjdosm
    Pa kako da ne niču kad za dozvole treba dve godine da bi se počelo sa gradnjom. Niko od investitora nije budala da pravi objekat mimo zakonom predviđene dokumentacije...Jednostavno, kreće se sa gradnjom dok se papiri paralelno sa gradnjom rešavaju. Najčešće se dešava da se zgrada završi a da dozvola za gradnju stiže tada, a onda se odmah predaju dokumenti za konačnu upotrebnu dozvolu i čim se zgrada priključi na struju odmah traži knjiženje objekta. Problem je beskonačna birokratija a ne investitori inspektori i kupci tih nekretnina. Svi to znaju i zato se gleda kroz prste. Jedini ozbiljni problem je kad radnik padne sa skele pa se povredi a radio na grafilištu koje po papirima ne postoji
  • Nebojša

    04.10.2017 14:23
    Inspekciju zabole uvo
    Inspekcija ne radi svoj posao. Ne da ne obilaze, nego ne reaguju n na prijave. Imate u ulici paralelno sa Zemunskom na Vidovdanskom naselju PROLAZ STEVINA , zida se sve u 16 BEZ DOZVOLE, jedna već stavljena pod krov, nema ni struju, ni vodu, ni naravo građevinsku dozvolu.
    A mi koji smo plaćali građevisnke dozvole a i ovi što su platili ozakonjenje su budale, jer ovi bahati mogu i posle usvajanja zakona.
  • Kaligula

    04.10.2017 14:01
    Trebalo bi srusiti je**nu baletsku skolu na limanu 3 - odvratni ogavni objekt.
  • Mile

    04.10.2017 13:55
    lazi inspekcije
    Danima sam pokusavao da prijavim nelegalne radove i divlje radnike,niko da se javi osim radnika na centrali,poslao sam Email sa svim mojim podatcima,ni na to nisu odgovorili.Stice.se utisak da sve to ne funkcionose uopste i da je jedino resenje dici ruke od svega.Dali ste to uredili drzavu gospodo, po svojoj meri jer po meri gradjana sigurno niste?
  • zbogom pameti

    04.10.2017 13:34
    jos veci je problem kada nadlezni drzavni organ izda gradjevinsku dozvolu suprotno urbanističkom planu.
    znači šta on čini?
    proverite malo situaciju u novom sadu sa lučnim krovovima. pa sa spratnošću objekata.
    kako su izdavane građeivnske dozvole kada takvu mogućnost nije predviđao urbanistički plan?
    da li je inspekcija izlazila na teren?
    šta je konstatovala?
    ko je odgovoran za to?
    primera mnogo.
  • VladaN

    04.10.2017 13:33
    @Pitomi
    Kratko i vise nego jasno.
  • primer iz prakse

    04.10.2017 13:14
    Tužilaštvo je najveći problem.Mog poznanika su krivično gonili kada je renovirao šupu, dobio je uslovnu zatvorsku kaznu jer nije imao dozvolu.Prijavila ga građevinska inspekcija koja mu je naložila da je sredi jer može da padne u komšijsko dvorište.
  • VladaN

    04.10.2017 13:13
    sta je cidno.
    Divljanje,pogotovu traktorizacihom je ozvaniceno
    Jos kada imate primer u vlasti kao nelegalna gradnje onog grobara Nikolic Sta ocekivati od ostalih.
  • Logičar

    04.10.2017 12:16
    Ozakonjenje=abolicija
    Ko iz Vlade nema objekat koji je imao, ili još ima, veze sa ozakonjenjem?
    Ozakonjenje je abolicija za (od 2003. ustanovljeno) učinjeno krivično delo.
  • Zivan

    04.10.2017 12:15
    Divlja gradnja je inicijalno zlo, od koga potiču mnogi kasniji problemi...
  • rodoljub

    04.10.2017 12:07
    korupcija
    Vec dugo govorim svima da je najkorumpiraniji i najproblematicniji segment drustva pravosudje. Sudije, a isto tako i tuzioci, postali su obicni kancelarijski pacovi, neradnici i podmitljivci, paraziti koji vise vode politiku nego sto rade svoj posao. A kada neko to kaze, svi skacu i galame kako je to pritisak na pravosudje. E, pa ja bih izvrsio zestok pritisak na njih, da pocnu da rade svoj posao. Parola "nezavisno" sudstvo sluzi im za odbranu nerada . Njihova parola je : "nemoj da me diras, a ja cu da radim sta ja hocu, pa mogu i da ne radim"
  • T.G.

    04.10.2017 12:05
    Naravno da se ne rusi, kad "investitori" imaju dil sa nadleznima. Da vidimo da li bih ja prosao nekaznjeno i zavrsio zgradu kada bih sad krenuo random da gradim... Meni je pod vecim znakom pitanja zasto ljudi kupuju takve nekretnine.
  • Pitomi

    04.10.2017 12:02
    Dosli divlji, sta ocekujete?
  • Mile

    04.10.2017 11:53
    Kakva država takva i gradnja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna