Autor: Beta

Info
08.10.2017.
08:06 > 07:58
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da mu je cilj da dodatno unapredi zdravstvo u Srbiji, ali ne tako što će u sistem uključiti privatnike.
  • Burnik

    12.10.2017 20:56
    Plastična hirurgija
    Na odelenju plastične hirurgije u Kliničkom centru Novi Sad ima dva WC-a za bolesnike jedan muški i jedan ženski. Ni u jednom se ne može okrenuti toliko su mali. A ima pacijenata sa štakama. Možete zamisliti kako izgleda vršenje nužde. Čovek iz cirkusa to može jedino obaviti dobro. Ima jedno kupatilo za ženske i muške a ne može se zaključati. Bolesnici leže kao sardine po 6 u sobi. Srećom doktori i sestre su divni.
  • Nervirach

    12.10.2017 06:39
    Negde su dmedicinari sinonim za nesto lepo, pozitivno i uceno. Naravno i seksi. A ovde za najgori neradnicki sljam, lopovluk i ostali kriminal
  • izdrzaobezfunkcije

    12.10.2017 03:34
    Vise nije za "dve" nego "dve - tri".

    Ova vlast vise nema snage ni da obecava...
  • Građanin

    11.10.2017 14:09
    a ko sme na bolovanje
    Na preporuku kineskih i turkih robovlasnika vlast je zabranila bolovanje, uz neplaćeni prekovremeni rad, i bez godišnjih odmora. Ne smetaju vlasti pelene i zaključani WC, zato će samo u Srbiki i ostati penzioneri. Otićiće svi radnici u EU., tamo se prekovremeno plaća, a u Švedskoj je radno vreme 6 sati a ne 12 sati kao u Srbiji.
    http://www.mojnovisad.com/vesti/najavljena-kontrola-izdavanja-bolovanja-zaposlenima-id18406.html
  • sistem

    11.10.2017 11:46
    A ko ce da radi
    nedavno mi koleginica dobila posao u kamenici,za stalno...a nema zaposljavanja a?
    E ministre,ministre svi bre otisli.
  • Naki

    10.10.2017 22:43
    Hahaha
    Hahahahahahahah....odavno me nije neko ovako nasmejao kao Lončar svojom pričom.
  • cudo

    09.10.2017 22:47
    na
    Sta je tu cudno?! Najbolji privatluk se obavlja u drzavnoj sluzbi. Dok kolege odradjuju posao, ne biraju pacijente, a vi samo uzmete 'bitnije', obrazovanije, sa boljim radnim mestom ili bogatije. To vam sredi sestra na salteru uz nadoknadu. Za koju godinu ste gospodin od silnog mita i vezica, a kolege jos uvek odradjuju posao, umorni su, nezadovoljni. I uce nemacki, norveski...
  • Komifo

    09.10.2017 13:09
    @dr Petrovic

    Ja se izvinjavam, ali da li ćemo posle svega što ti pišeš ovde svi i dalje da se pretvaramo da si ti zapravo pripadnik medicinske struke?

    Ili se više ljudi potpisuje sa dr Petrović?
  • Vojvosadjan

    08.10.2017 23:54
    Doco, doco..
    Nisam nikakve dresure “pohađao“.. baš naprotiv, bio sam veoma buntovan kao srednjoškolac a naročito kao student arhitekture beogradskog univerziteta u ona vunena vremena s početka 90-ih. Isto sam kao sad ti, bio “mlad i glup“ i ubeđenja da smo u stanju da “sređujemo“ velika pitanja pa sam tako naivan išao na pendrek i suzavac dok se nisam otreznio i shvatio kako sve funkcioniše pa sad pregalački, vredno i trudbenički “gledam svoja posla“ i kontrolišem bez da “uzmem rapidograf“ u ruku po mesec dana. Znaš kako, sve se poklopi kad zaslužiš i umeš da posložiš. Uzgred kum mi je doktor u Stavangeru, pa ako si zainteresovan za najnoviji ajfon, evo biću rad da pomognem zarad veće plate.
    Pusti bar onaj na malom prstu, to je fora ;)
    Sve najbolje doktore. Što manje posla.
  • Salamander

    08.10.2017 22:52
    Nivo Loncara
    Je grncarski, ukoliko su " loncuci" celi, a nisu:
    "Lončar: Imaćemo najbolje zdravstvo u regionu, počinje veliko sređivanje bolnica"
    On misli da ce krecenje resiti problem zdravstva!
    Tako oni funkcionisu: naprave kulise, zamazu, dovedu 100-200 autobusa i kamionce sa sendvicima i sokicima... i svecano otvore, slikaju se za tv....
    Napredna intelegenija
  • @Salajka

    08.10.2017 22:05
    Samo jedna mala napomena o dopunskom radu: ovde ne postoji ni jedna profesija u kojoj je zabranjeno zaposlenom u drzavnoj ustanovi da radi dodatno, apsolutno je nepravedno da se to uskrati samo lekarima. Takodje, ne postoji ni jedna drzava, od najuredjenijih, preko manje uredjenih, pa sve do banana kao nasa, gde je lekaru u sluzbi drzave zabranjeno dodatno i ograniceno da radi u privatnom sektoru. Nas zakon je u tom smislu prepisan iz najboljih sistema Evrope. Problem je, kao i obicno, ne u losem zakonu, nego u njegovoj primeni i nesprecavanju korupcije, a to se ne radi zabranom neke delatnosti ili posla, vec boljim uredjenjem i kontrolama.
  • dr Petrovic

    08.10.2017 22:00
    @Vojvosadjan
    Mala plata, mali telefon: nemam za one "tacne za rakiju". Ajfon je cudo, ali mala slova, a ne pustam bokte da be pocepam rukavice.
    Znam ja da si ti vredni radnik, pregalac, trudbenik i precizni primerak "dobro izdresiranog studenta".
    Nisi bas dobro otpratio prizvuk mog stila pisanja, ali, jako se dobro razumemo.
    Svu ti srecu zelim!
  • Salajka

    08.10.2017 21:35
    Čitam Nacrt zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je u proceduri...valda. I dalje ostaje odredba koja dozvoljava doktorima iz državnog zdravstva da imaju najviše tri ugovor o dopusnkom radu. Šta to praktično znači: pored rada u državnoj ustanovi svaki doktor može raditi u još tri privatne ustanove. Sada odlaze već posle 12 sati sa posla da bi stigli da "odrade" privatno a kada budu imali 3 ugovora odlaziće verovatno već u 10 sati. Na žalost i to privatno što rade gedaju da "smandrljaju" kao i u državnoj ustanovi. Čast izuzetcima, ali malo ih je. Na žalost srpsko zdravstvo je 0!! Država ništa ne čini da ga dovede u red i to se od strane zdravstvenih radnika obilno koristi. A posledice trpi narod. Sredite zdravstveni sisitem , omogućite uslove dostojne kako zdravstvenih radnika tako i građana, platite ih adekvatno,motivišite i neka primene Hopokratovu zakletvu. A što se tiče nacrta Zakona, brišite odredbu da doktori mogu
    pored rada u državnoj ustanovi da rade i u 3 privatne. Ko hoće neka radi u državnom zdravstvu ko hoće neka radi privatno. Ovako, pomešano, je malo haotično i bez efekta po zdravlje građana, samo se pune džepovi.......
  • Vojvosadjan

    08.10.2017 21:30
    Doktore, doktore šeretu stari.. Za rušenja, urbanističke planove, izgled grada i sve ostale budalaštine koje navodiš obrati se ovima što ti daju platu i “stručnjacima“ iz Urbanizma (počivšeg Urbisa). Moj biro za skoro dve decenije postojanja je projektovao u gradu i okolini objekata da izbrojiš na prste dve ruke, inače ne projektujemo preko trećeg sprata. Na tvoju nesreću a moju neizmernu sreću 87% projekata realizujemo za inostrane investitore tako da ja nisam adresa za demfovanje tvojih frustracija. Ja sam se odavno pomerio od vas što želite da “sredite“ ovu državu pa vidim kako je sređujete.. neće kamen na kamenu ostati. Savet, počni od svoje ordinacije.. za početak uredno da izdaješ račune. Tako se država sređuje moj doktore.
    P.s. Nadam se da nisi hirurg, primetio sam da imaš prilično nervozne prste. “Nabadaš“ pogrešna slova često.. doduše ne bi me čudilo i da jesi.
  • dr Petrovic

    08.10.2017 19:35
    @Nadrndana
    A sta sve spada u " uslugu" po Vasem strucnom misljenju?
    Npr. Imobilizacija, dren, antikoagulantna Th./ , antibiotik sirokog spektra sada, antibiogram, pa se menja antibiotik, uvodi se srugi, treci, za to vreme temperatura poraste... da li ste vi svesni da lecenje nije proizvod, to su zivi ljudi, to je protokol lecenja, a ne spisak prodatih proizvoda!
    Npr. " doktore, kirek szepen 200g. zdravlja, malo krepkijeg, upakujte sa masnom".
    A sto se tice " muljanja" porez na zdravstvene usluge je 0%, tako da muljanja nema.
    Vrlo uskoro cete crtati doktore u ovoj drzavi.
    Sve je ovo posledica sukiba interesa i mesanja privatne i drzavne prakse.
    Zasto ne putate, zasto placate socijalno i zdravstveno osiguranje, jada be dibijate placene ( unapred!) usluge j kada imate nametnutog " izabranog kekara".
    Zasto da ne odvedete dete kod valjanog pedijatra?
    :Zato sto morate onda dva puta da placate?
    E, tu smo! O tome se i radi.

  • Nadrndana

    08.10.2017 18:37
    @onda prijavi vaskularca
    Da li bi ga Vi prijavili ako znate da ćete kad-tad završiti kod cenjenog u KCV? Dajte, nemojte mnogo da fantazirate, sve je sasvim lepo podešeno tako da pacijent ne sme da zucne!
  • Nadrndana

    08.10.2017 18:32
    dr Petrovic
    Poštovani, nemojte molim Vas!
    Bismo baš svi tolike ovce.
    Vrlo dobro znate da u protokol može svako da napiše šta hoće, naročito u privatnim ordinacijama. Nasuprot tome, ako pacijentu izdate fiskalni račun sa cenom usluge koju ste pružili, priznaćete da ima manje prostora za muljanje. I u smislu izbegavanja plaćanja poreza na prihod a i u smislu izbegavanja odgovornosti za nesavesnoi "ofrlje" lečenje na primer.
  • :)

    08.10.2017 18:17
    @dr Petrović
    Драги докторе,
    Не желим изигравати “дрвеног адвоката”, нити је то Војвосађану потребно, али колико се може пратити овај портал, испрозивали сте човека без икакве основе. Војвосађан није из те приче.
    Поента целе приче је да, ако у овом друштву (здравству) човек нема никакве “везе” или пара, у случају озбиљније болести, може слободно да умре.
    Наравно, да увек постоје доктори, који су часни припадници своје струке.
  • @Nadrndana

    08.10.2017 17:18
    onda prijavi vaskularca
    jer zdravlje nije roba
    lecenje tj terapija je usluga koja se zavrsava ili odabirom druge terapije ili zavrsetkom lecenja
    dakle u kasu ide kad se usluga lecenja izvrsi
    a lekar nije preduzetnik
    a zakon je pisao neko po sebi i kako bi on radio
    tako svi komentarisu
    po sebi
  • dr Petrovic

    08.10.2017 17:11
    @Nadrndana
    Fiskalni racun ne moze da zameni protokol.
    Moze samo da ga ometa.
    Dinkic i ostali politicari su odlicni sebicni lopovi, ali losi ljudi.
    Politicki puleni su ti koji prljaju Srpsku medicinu.

    Budite kno sto jeste. Bez obzira.




  • dr Petrovic

    08.10.2017 17:00
    @Vojvosadjan
    Znam ja vas gradjevince kao staru psru. Isprojektovali ste ovaj grad da nema covek gde da se parkira. Ruzne zgrade, srusena arhitektura starog jezgra, uzimate ogromne novce za projekte, cekam samo da neko nazida zgradu na ostrvu jezera dunavskog parka... hoces to da bude nivo price?

    A da se ti i ostali prepametni malo pomerite i da sredimo drzavu?

  • cfgdg

    08.10.2017 16:21
    Mengele od ovog može što šta da nauči
  • pričam ti priču

    08.10.2017 15:17
    Ministar lupeta kao da mi građani ne znamo kako se lečimo. U bolnicama liste čekanja u Domovima zdravlja redovi.
    Kad te boli uvo, zakažu ti za 2 meseca ??
    Ko ima para ide kod privatnika a ko nema, nema mu ni lečenja već od komšije čuješ za lek koji je njemu pomogao i pravac apoteka.
  • ff

    08.10.2017 15:12
    @ Žena doktora

    Lep si plan smislila muz ce da ti rinta po ceo dan u bolnici a ti ces da troskaris njegove evrice po centru nekog nemackog grada dok su deca u vrticu koji ti placa nemacka drzava... Takva parazitarusa i treba sto pre da ode iz NS!!!
  • Nadrndana

    08.10.2017 15:00
    @dr Petrovic
    Poštovani doktore, kako to mislite "zdravlje nije roba"?
    Jeadn od Vaših uvaženih kolega sa sve titulama pre i posle imena i prezimena nas je, posle par meseci čekanja na specijalistički pregled, pri prvom susretu sa pacijentom u drugoj rečenici uputio kolegi u privatnu ambulantu pošto je "stanje hitno" a na pregled kod vaskularca u KCV se čeka mesecima.
    Zašto nas nije uputio na urgentno, na primer, ako je "stanje hitno" ? Biće da je ipak malo trgovao.
    Uvaženi vaskularac nas je primio u privatnoj ambulanti i uradio dopler ( i naplatio naravno) iako smo doneli nalaze doplera koji je urađen dan ranije u lokalnoj ambulanti. Trgovao je i on izgleda, sa sve izgovorom "da ne veruje nalazima iz seoskih ambulanti" i ako je konačno i njegov nalaz bio isti. Poslao nas je kući sa receptom za pomoćno lekovito sredstvo koje košta par hiljada dinara za mesečnu terapiju sa sve svojim cenjenim pečatom na receptu odštampanim iz Excela. Biće da i tu ima malo trgovine? I da ne zaboravim, ima li trgovine kada UVEK iz ordinacije pedijatra izlazim sa hrpom ceduljica ( sa sve pečatom lekara) za kojekakve probiotike, kapi za nos kojekakve, vitamine za podizanje imuniteta i ostale budalaštine? A fiskalna kasa treba da postoji, ne zbog PDVa, nego zbog beleženja prometa zato što je svaka privatna ordinacija pravni subjekt isto kao i obućar. Ako obućar plaća porez na prihod treba da ga plati i bilo koja privatna ordinacija. A ovaj narod treba da nauči da insistira na dobijanju fiskalnog.
  • Dragan - Detelinara

    08.10.2017 14:04
    Kratko i jasno.
    Sve što je rečeno da će se desiti u futuru (budućnosti) je jedna velika LAŽ.
    Šta ga sprečava da to odradi još ove sedmice/meseca i da se odmah oseti boljitak? A tolike godine su protraćili na vlasti...
  • Vojvosadjan

    08.10.2017 13:23
    @ Petrović
    Pusti me te priče koliko se studira, kako je to human poziv.. sve ja to znam. Profulao si temu prijatelju, pričam SAMO i ISKLJUČIVO o naplaćivanju vaših usluga! Ne diži vaše obrazovanje u nebesa, poznajem vas jako dobro, toliko dobro da jednu imam u kući pa slušam svakodnevno priče i “dogodovštine“ njenih kolega vajnih doktora. Medicinski fakultet? Ništa zahtevniji fakultet od mog. Struka? Najkorumpiraniji ste od SVIH.. činjenica! Ne kažem da si jedan od tih ali je tako i nema dalje! Kad bih počeo da pišem imena, detalje, događaje i datume vezane za ličnu porodičnu tragediju ne bi mi objavili (s razumevanjem). Takvih događaja i “imena“ ima svakodnevno! Zdravlje nije roba ali tvoja usluga ima cenu kao i kad ja isprojektujem kuću, kad bih loše uradio statiku eto tebi krova “na glavi“. Ubi vas sujeta.
    @Vojvosadjanka
    Budite još ljubazniji pa pročitajte pažljivije ako već replicirate. U mom komentaru ne piše nigde da sam rekao da treba da rade za džabe a još manje da to piše u zakletvi. Samo sam dao predlog šta da dodaju istoj. Malo više pažnje prilikom čitanja, nije na odmet. Hvala doviđenja.
  • ohoho

    08.10.2017 13:20
    Vidim u komentarima, doktori uzvracaju udarac... :) Pa, i vreme je drage kolege, jer nekad vise boli omalovazavanje i ponizavanje na svakom koraku, a redovno od strane neobrazovanih i nevaspitanih losih ljudi, nego prazan dzep. Uopste, taj nakaradni stil koji se vec decenijama gaji u ovoj zemlji da je kao neka sramota pominjati svoje obrazovanje i posebno znanje ako ga imas, da se radnicka klasa ne uvredi (iako smo - ako igde, onda ovde - svi imali istu sansu da ga steknemo), je izuzetno nezdrav. Pocelo je sve sa komunistima posle rata i izjednacavanjem svih ljudi po svemu, a sad ojacava zahvaljujuci komplentnoj vladajucoj garnituri koja pored skole nije ni prosla. Dosta je bilo.
  • Žena doktora

    08.10.2017 12:09
    Mi se pakijemo za odlazak sa sve decom a za sve one koji misle da su doktori igde ikada radili za džabe evo i Hipokratova zakletva:


    У часу када ступам међу чланове лекарске професије свечано обећавам да ћу свој живот ставити у службу хуманости.

    Према својим учитељима сачуваћу дужну захвалност и поштовање.

    Свој позив ћу обављати савесно и достојанствено.

    Највећа брига ће ми бити здравље мог болесника.

    Поштоваћу тајне онога ко ми се повери.

    Одржаваћу свим својим силама част и племените традиције лекарског звања.

    Моје колеге ће бити браћа.

    У вршењу дужности према болеснику неће на мене утицати никакви обзири, вера, националност, раса, политичка или класна припадност.

    Апсолутно ћу поштовати људски живот од самог почетка.

    И под претњом нећу попустити да се искористе моја медицинска знања, супротна законима хуманости.

    Ово обећавам свечано, слободно позивајући се на своју част.
  • Vojvosađanka

    08.10.2017 12:04
    @ Vojvosađanin

    U Hipokratovoj zakletvi nigde ne piše da doktori treba da rade za džabe. Budite ljubazni informišite se.
  • dr Petrovic

    08.10.2017 11:51
    @Vojvosadjan
    Zdravlje nije roba. Ne kupuje se.
    Protokol lecenja nekada ima pocetak i kraj u jednoj poseti i u jednom terminu. To je mozda u okviru 10%.
    90% intervencija zahteva prethodno Dg./ metode, laboratoriju, konsultativne preglede itd.
    Te visokostrucne intervencije rade skolovani ljudi koji se zovu lekari, farmaceuti, stomatolozi, radiolozi, celularni biolozi... na visokosofisticiranoj i skupoj opremi.
    Ako si dorastao, polozi prijemni, (8+4 godinne),zavrsi medicinu (6 godina) odstaziraj (2 godine) , specijaliziraj (5 godina) , sto je ukupno toliko da tek oko 32. gidine postajes lekar-specijalista, pocetnik. E tek tada, kada odradis oko 10 godina ovog lepog i zahtevnog posla, a ne pre toga, mozda moze tvoje nevaspitanje da dodje do punog izrazaja, pa da kazes da poznajes kolege " ko zlu paru".
    Medicina nije mehanika, a to ljudi shvate tek kada se razbole i kada shvate da su ovde ugurani novopridosli lekari od kojekuda stigli i dobri ( vecina) ali i neki koji nisu , nazalost, ni na nivou sustera.

    Mi odlazimo, ali oni ostaju jer imaju politicku zaledjinu.

    Kanda nisi bolje ni zasluzio?

  • Банаћанин

    08.10.2017 11:48
    Министре,

    прошетајте до Неурологије у Новом Саду. Болесници буквално немају где да обаве малу нужду, велику нужду, немају бре где да се истуширају.

    Лежајеви, па сигурно да су стари 40 година, за постељину не гарантујем, можда је нешто млађа. Срамота.

    Имао сам ту несрећу, месец и по дана сам се повлачио по болницама, бре... техничко особље ти све учи немачки. И то све људи са по пар година стажа.

    Срамота како лажете. Али и треба тако, народ овај, жељан само своје вајдице, и не заслужује боље.
  • Sremac

    08.10.2017 11:41
    Hahahaha .... ovaj "ministar" je uvreda za čovečanstvo baš kao i njegova stranka zajedno sa raznim nakaradnim koalicijama.

    Mesto ti je u Zabeli a ne u ministarstvu zdravstva koje je uništeno i opljačkano. Dobili smo 5 skenera iz Japana ali se do sada niko nije setio da pošalje ljude na obuku. Neko će u dogledno da rasproda te skenere i nikom ništa.

    Užas od države i još veći užas od građana koji ovo trpe.
  • Vojvosadjan

    08.10.2017 11:17
    @ dr Petrovic
    Ma jel? A kako da naplaćujete, da vam uvedu računaljke? Koja je razlika između tvoje usluge i usluge šustera, električara, apotekara i ostalih? Vi ste rak rana ovog društva i ne samo vi. Znam vas k'o zlu paru. Implementirajte u zakletvu i onu staru, što više daš manje ćeš da crveniš.
  • Milan

    08.10.2017 11:10
    procente dzepove
    Samo smisljate radove kako bi se docepali procenata i majstora za adaptaciju svoje imovine. Ne pada vam na pamet da povecaze plate, kako bi zadrzali i ovo malo kvalitetnog osoblja sto je ostalo.Vi se lecite po kabinetima i inostranstvu boli vas uvo za obicnog coveka.
  • marko

    08.10.2017 11:07
    Izdajnici
    Jel to ovaj renovira silerovu?kriminalac bedni
  • dr Petrovic

    08.10.2017 10:45
    A da nam skinete teret
    Brekcemo pod teretom papirologije, softver zdravstva je "zbudzen", a besmislene fiskalne kase ( jer je porez na zdravstvo 0,00 % th. 0,00 din i jer jedini od fiskalnih kasa ima koristi Dinkic i njegov kum " Galeb group") su nam teret.
    Ukinite fiskalne kase u zdravstvu, jer su besmislene i opterecujuce i ugrozavaju zdravlje i vreme pacijenata i lekara i osoblja, jer skrecu paznju i kradu vreme.
    Na svetu ni jedno zdravstvo nema fiskalne kase.



  • Bill

    08.10.2017 10:23
    Sve će u ovoj državi biti bolje za dve do tri godine. I tako je evo već pet do šest godina...
  • Ministre

    08.10.2017 10:02
    Ministre resi prvo plate da ima ko da ti radi u tim tvojim SREDJENIM bolnicama.
  • Mika

    08.10.2017 09:58
    Nemojte molim vas evo imamo i puteve bolje od Nemačke pa kad odem u Nemačku moram da pijem lekove jer mi se puno toga ne uklapa.
  • Neba

    08.10.2017 09:56
    Брате..
    Ово је једна од најболеснијих лажи ове власти. Смрадови скупљају поене и причају о решавању проблема баш тамо где су и највећи проблеми. Просвета, медицина, борба са криминалом(под овим мислим и судство),пензије, јавни сектор.. Иза ових обећања стоји само ЛАЖ. И то не она лаж округла што се откотрља, него велика коцкаста која не може да се помери.. Монти Пајтон ,ђишн, Гручо Маркс!
  • Kuku

    08.10.2017 09:55
    Nemoj da kopiras ludaka dobit ces kopito, budi orginalniji...lazna bum obecanja su specijalnost tvog kerovodca kod koga si na kratkom povodcu
  • Nj

    08.10.2017 09:52
    O,ministreeee...
    Kad ce Novi Sad dobiti GRADSKU BOLNICU? Mozda i ne znate da toliki grad nema Gradsku bolnicu! U NS je najveca diskriminacija prema pacijentima u celoj Srbiji bas iz tog razloga!
  • haha

    08.10.2017 09:48
    Znaci opet krecenje klozeta uz svecano otvaranje od strane njegovog visocanstva i direktan prenos na TV?
  • Nizina

    08.10.2017 09:40
    Dr Smrt
    Nam obecava efikasan put do njegovog nadimka.
  • Seka Persa

    08.10.2017 09:25
    Aaaa...da li nam je, dragi, ministar Lončar prikazao detaljan plan svega toga?
  • dobrotvorka

    08.10.2017 09:24
    Jedno je sigurno
    MI IMAMO NAJGORU VLADU U REGIONU! Najviše obećavaju a ništa ne rade!
  • Doktor za nadimanje

    08.10.2017 09:24
    Nego, kako je ono njegov nadimak?
  • Zivan

    08.10.2017 09:22
    Nisu toliko važne nove zgrade, mnogo je važnija opremljenost i snabdevenost laboratorija, ambulanti i bolnica. Ipak, najznačajniji su ljudi, a nema znakova da se poboljšava kvalitet rada lekara, tehničara, sestara. Posebno je u zaostatku oprganizacija zdravstveneslužbe, pa se na specijalističke preglede čeka mesecima...
  • Vojvosadjan

    08.10.2017 09:19
    .. ne želi elitističke centre..
    Pa da, otvori klinički centar “Dušan Spasojević“ u rodnom mu Gajtanu kod Leskovca. Najbolji način za borbu protiv centralizacije u zdravstvu. Kakva demagogija, svet nije video.
  • stari

    08.10.2017 09:15
    pacijent
    Nadam se da se to odnosi i na apoteke, jer je to veoma znacajan deo zdravstva, koji, ako se pametno uredi moze da doprinese ocuvanju zdravlja ljudi,prevenciji,adekvatnom lecenju, a i profit drzavi. Gradjanima je potrebna garancija da ce koristiti kvalitetne i neophodne lekove, a ne da iznose iz apoteke pune kese nepotrebnih, skupih preparata , samo kako bi neko dobro zaradio
  • mika o

    08.10.2017 08:46
    kasno
    pa privatnici su već odavno u zdravstvu, o čemu on priča? Koliko ima privatnih zdrav. centara, bolnica i ambulanti u BG? Svi su nastali jer javni sistem nije reformisan vreme! Sve užasno kasni, čak i u odnosu na region, najgore naše zdravstvo!
  • avav

    08.10.2017 08:44
    avav
    opet dve tri godine...pa koliko vi mislite da sedite na vlasti a drugo mozda cete okreciti ali osoblja nece biti...vec ga nema
  • Vlada

    08.10.2017 08:40
    ---
    Laže kao ... ministar.
  • Kaligula

    08.10.2017 08:32
    Koji nenormalni debil. Da mi nece jos vratiti hiljade eura koje sam dao za operacije privatno jer kroz drzavne mogu samo da crknem????????
  • Nervirach

    08.10.2017 08:13
    Promenice zaposlenr?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna