Autor: Beta, Tanjug

Info
12.10.2017.
20:21 > 20:26
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu večeras je dao instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova da pripremi povlačenje Izraela iz Uneska.
  • znaci tako

    13.10.2017 09:50
    Unesko je obesmisljen otkada je Japan preuzeo predsednistvo (tacnije Koichiro Matsura 1999-2009) koji je 'vodio' Unesko kao da je firma; dotad je ova institucija bila vodjena pod uticajem pre svega intelektualnih principa
    ta 'japanska' dekada se nazvala 'tojotizacijom' Uneska, jer se ta institucija vodila cisto birokratski rukovodeci se prema 'ucinkovitosti' svojih filijala
    posle toga je usledila staljinisticka birokratizacija pod vodjstvom Rusa (Irina Bokova 2009-2017)
    principi i vrednosti Uneska su se jednostavno pogubili u papirologiji i politici neoliberalizma
    pocetkom oktobra se odrzalo (tajno) predsednicko glasanje i favorit je (sa nedovoljno glasova) Katarac Abdulaziz al Kawari koji je clan Muslimanske Brace, okoreli islamista i naravno dokazani antisemita
    pre godinu dana kada al Kawari je podneo kandidaturu za predsednika Uneska, centar Simon Vizental je podneo debeli dosije UN o njegovim islamistickim i anti-semitskim vezama medjutim muslimanski lobi u UN/Unesku je ignorisao dokaze protiv njega
    podsetimo se da je na slican nacin Saudijska Arabija na celo Komisije za Prava Zena UN u parilu ove godine (verovali ili ne)
    izlazak US i Izraela in Uneska je cin nemoci, bojkota ove institucije...
    sto mozda i nece biti lose, pogotovu ako sledeci predsednik Uneska bude al Kawari
    onda bi se obesmisljavanje Uneska i samim tim UN bilo sasvim zavrseno...
  • Неба

    13.10.2017 09:00
    ...
    Много би могли да научимо од Израела,Мађарске,Пољске.. Држава које брину о својој нацији и не допуштају да неке ''силе'' утичу на њихове државне ствари.
  • Joka

    13.10.2017 08:03
    Samo onaj ko je bio na granici Izraela i Palestine zna kako sve to izgleda.
  • Strahinja

    13.10.2017 07:16
    Bez rešenja
    Kao svaka radikalmna vlast tako i Trampova samo povlači neke glupe poteze a nikad ne pruža nikakvo drugo rešenje. Mi ćemo ovo mi ćemo ono to ništa ne valja, a nikad nisu ništa novo napravili. Kao kod nas.
  • skitnica

    13.10.2017 01:48
    Za sve važi isto pravilo.
    Pravilo jačega.
  • samo pitam

    12.10.2017 22:27
    euroatlantiste
    Zasto za neke države važe jedna pravila, a za druge druga?
    Vas pitam, obzirom da Orvel nije dostupan ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna