Autor: Tanjug

Info
15.10.2017.
21:46
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da najavljena povećanja plata i penzija nisu mogla biti veća, jer su dogovorena u skladu sa projekcijama BDP-a za narednu godinu.
  • VladaN

    16.10.2017 19:40
    Naravno da...
    ...nije. Kada ste otimali onda je sve moglo. Bilo bi lepo da objasnite,a pre svih onaj bezveznjak od Vaseg.sefa,gde su otisle pare koje ste protivistavno oteli penzionerima.
  • Postojimo i mi

    16.10.2017 18:30
    Molim autora teksta da kada govori o povećanju PLATA da naglasi da se radi o PLATAMA U JAVNOM SEKTORU.
    Nas koji radimo kod privatnika ova vest ne raduje. Zašto? Pa zato što ćemo kao i uvek unazad 20 godina (bez obzira ko je na vlasti) to povećanje penzija i plata javnog sektora platiti baš mi iz privatnog sektora.
    Porezi i doprinosi na zaradu su 68%. Povećanje minimalne osnovice za obračun zarade koju pogrešno zovu minimalcem) najavljeno je za početak 2018 u istom procenru 10%, a malim privatnim preduzetnicima paušalcima biće povećan paušal takodje 10% i to retroaktivno unatrag tri godine!
    Molim porta 021 da obrati pažnju da postoji i 500.000 radnika u Srbiji koji rade u privatnom sektoru i koji ne žive od državne plate. Oni izdržavaju javni sektor i penzionere od svojih poreza i doprinosa na zarade. Rade za prosečno manje plate od državnih uposlenika, dok su
    umanjene penzije penzionera sa velikim penzijama višestruko veće od njihovih zarada.
  • Lala

    16.10.2017 12:54
    Crnjak
    Kako sad nije moglo, zar nije Baron Minhauzen licno obecao da ce plate i penzije biti najvece u novijoj istoriji Srbije???
  • Tyler Durden

    16.10.2017 08:31
    iz citata:
    "najavljena povećanja plata i penzija nisu mogla biti veća, jer su dogovorena u skladu sa projekcijama BDP-a za narednu godinu"

    možemo zaključiti da povećanje* penzije koje neće ispratiti čak ni rast cena na malo, a koje svakako neće neutralisati ni smanjenje penzija iz perioda 2014-te neće moći da bude pokriveno ni rastom* privrede u 2018-oj!!! šta ovo znači? da 4 godine toliko nazadujemo, da za 10 godina naš budžet verovatno neće moći da izgura ni samo postojanje penzija? ili će iste morati da se resetuju na neki drugi period, recimo hiperinflacije 94-95? izem ti BDP kog pojede inflacija na isti način kao što su nam godine i godine mladosti u ovoj državi pojeli skakavci, a njih su na vlast doveli upravo ti isti penzosi verni zaokruživači...

    * uzeti sa rezervom
  • Osoba M

    16.10.2017 07:47
    "Vujović je napomenuo da su to dobre i optimistične projekcije, budući da se očekuje da se ovogodišnji loši rezultati u poljoprivredi, energetici, građevinarstvu biti kompenzovani u narednoj godini", obzirom koliko ulazete u privredu i poljuprivredu, kako poljuprivredi malo malo pa blokiraju neki put, kako iskopi uglja za termoelektrane vode mamlazi koji do tog trenutka nisu mogli jedan par na kladionici da ubodu, te procene nisu optimisticne nego za smestanje u neku ustanovu!
  • Lui

    15.10.2017 23:08
    Mark Tven
    Svestan da lako i mnogo obećava, a teško ili nikako ispunjava obećano, Mark Tven je izjavio da nije on kriv što mu je organ za davanje obećanja natprosečno veći od organa za ispunjavanje obećanja. Onda je dodao da zbog toga ne žali jer bolje je, kako je rekao, da ima bar jednu sposobnost natprosečno razvijenu nego baš ni jednu.
    Dakle, najavljena povećanja su mogla biti i daleko veća, naročito jer nije izvesno da će se i dogoditi onako kako je najavljeno - daleko je taj dan, a situacija se menja iz dana u dan... Ali ne treba žaliti - bolje je imati nadu nego nemati. Takva su vremena - bolje imati nego biti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna