Autor: Beta

Info
19.10.2017.
19:47 > 19:52
Društvo sudija Srbije zatražilo je od ministarke pravde Nele Kuburović i Visokog saveta sudstva (VSS) da se izjasne o "neprimerenom istupanju" i "neprihvatljivom odnosu" pomoćnika i savetnika ministra Čedomira Backovića i Zorana Balinovca prema sudijama na konsultacijama u vezi sa izmenom Ustava Srbije u delu koji uređuje pravosuđe.
  • Saša

    20.10.2017 09:30
    Dotični je sigurno masterirao pravo na nekom od Mega bend fakulteta, pa je propustio da nauči lekciju o nezavisnom sudstvu i nezavisnosti sudija..
  • Jovan

    20.10.2017 07:19
    Svako ima pravo na stav?! Ne, izvinite, POMOĆNIK MINISTRA ne može i ne sme da ima ovakve ispade, jer on ne nastupa kao POJEDINAC, već kao predstavnik MINISTARSTVA. Jesu li svi potpuno sišli sa uma u ovoj zemlji? Zar u ovoj vlasti nema barem jedna racionalna osoba, šta je ovo???
  • misa avokado

    20.10.2017 06:58
    Sama činjenica da je gdin Backović zadužen za bilo šta u ovoj državi, a ne nosilac jedne od najviših funkcija u najozbijnijem ministarstvu, pored toliko stručnjaka u državi, doktora prava (sa ozbiljnih fakulteta), je UVREDA za svakog čoveka a ne samo pravnika. Gospodin je čuven po svojim nastupima kao što je ovaj, kafanskim tučama, neprimerenom ponašanju i neuglednom drzanju, a rečnik mu nije na nivou fakultetski obrazovane osobe. Gdina Balinovca ne znam i neću da grešim dušu.
  • Станко

    20.10.2017 06:37
    Глупо
    Кака независност. Сам судија ми је рекао да нема закона који вреди за све. Тражио сам пдма затвор, а он ми дао новчану казну и сада чекам затвор. Само ме нервира што је потписано У ИМЕ НАРОДА.
  • B

    19.10.2017 23:13
    Idi dok si mlad
    Pravo je izraz volje vladajuce grupe u drustvu. Ono nije nauka, kao sto nije ni astrologija ili teologija, jer ono sto je u jednom delu sveta ispravno, u drugom nije. Sudije i tuzioci (sto bi se rodno osetljivim jezikom reklo - tuzobabe i tuzidede) su samo izvrsioci naloga vlasti i nema tu price o nezavisnosti.
    Nije problem u sudijama, oni uglavnom samo sude kako naredi elita. Jedna od pripadnica te elite nam je jos davno porucila: Idi dok si mlad...
  • Vojvodjanin

    19.10.2017 21:44
    Da bog da jednog dana ovo citamo kao vesti iz inostranstva i da nas zabole.
  • Lui

    19.10.2017 21:40
    SANU postaje dom staraca koji bulazne.
    Prosvetne ustanove postaju politički upravljana preduzeća.
    Sudska vlast postaje ideološki mit.
    Poneki mediji još uvek nisu naučili da konformiraju nego lažu i opstruiraju mir i stabilnost.
    Opozicija je postala grupa ljudi koja čeka sledeći termin za korišćenje svog aktivnog biračkog prava.
    ***
    Ko kontroliše vlast?
  • VladaN

    19.10.2017 20:42
    Odgovor ministarstva "pravde".
    ..je u skladu sa diktaturom koju je zaveo Vrhovni Poglavica. Indijanac do indijanca (u pogrdnom smislu) urnišu ovu državu i niko ne sme da pisne da se Poglavica ne naljuti. Doći će kraj i ovom nasilju. Ni jedna vlast nije večna. Pitanje je koliku ukupnu cenu ćemo platiti vladavini ove nekontrolisane vlasti.
  • Borcika

    19.10.2017 20:30
    Ono što izjavi pomoćnik ministra na sastanku sa sudijama ne može biti njegov stav, jer on je tamo zastupao ministarstvo. Bahatosti i zameni teza ove vlasti nema granica, no to sve prolazi kao da se ništa nije desilo.
  • Moj predlog

    19.10.2017 20:19
    Mogli bi tužioci svojom ličnom imovinom da odgovaraju za neosnovan pritvor, tada bi ga mnogo teže određivali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna