Gotovi sosovi, supe, viršle, čipsevi, soja sos, paštete, mešavine začina i mnogi proizvodi od mesa puni su aditiva E621 koji se koristi kao pojačivač arome.
A za tebe.... obaška 100 pluseva. Ili po njihovom jeziku - lajkova.
A onu čuvenu.... ja izgovaram kao "Ništa SA.... ćem".
Toliko o tome koliko marketing ume da zezne sa svojim izrekama.
Mi smo jedini narod koji prou;ava tehnike me[anja vayduha, vode, leda, soli i kamena sa prehrambenim namirnicama, kako bi "zaradili ekstra".
Ali, pri tome taj mesar koji dodaje so u slaninu ne raymi[lja da će njegovo unu;e, ako ne u mesu, ono u mleku pojesti nešto što je neko drugi osmislio kao "ekstra zaradu".
Toliko o licencama za preradu kvalitetne crkotine za penzionere i sirotinju.
Što rekoše vladari sveta, oni odabrani... "Trovaćemo ih lagano, u malim dozama ali stalno, dok ne postanu neplodni i ne izumru od kancera..."
I sav taj genocid je sertifikovan i preporučen.... od istih ljudi i njihovih udruženja koje su novcem stvorili.
Ja cu opet o rumunima i njihovim proizvodima jer mi je to najsvezije. Dzubre u kobasice i salame stavljamo i mi i oni. Al zasto je njihovo ukusnije? Bolji tehnolozi, nemaju nase patriJote sto su pokupovali prehrambenu industriju? Zasto njihovo moja macka hoce da jede a nase nece? To je taj ,,vas" (db) Matijevic.
Nemate pojma koliko je upotreba aditiva u Srbiji veliki problem je vecina njih ne zna kako da ih koristi.
Najveci problem su ubedljivo pekare. U Novom Sadu preko 70 pekara preteruje sa kolicinom aditiva u toku proizvodnje i direktno truje svoje musterije. Svega 12 pekara postuje procedure. To mi je rekao dobar prijatelj koji radi sa aditivima i koji nadlgeda svoje musterije sta rade tj kako pogresno rade. Necu napisati kojih 12 pekara u Novom Sadu rade po propisu vec su samo reci da izbegavate pekare generalno jer nema pravila, krljaju ih prekomerno i male i velike pekare za koje mislite da znaju sta rade. Verovali ili ne mnogima je problem da izmere kolicinu aditiva jer nemaju mikrogramske vage, nekima nisu uopste dobro kalibrisane dok odokativnih merenja ima koliko hoces, apsolutno neverovatno i neprihvatljivo.
Aditivi u pecivima su jako stetni za organizam ako se unose u vecim kolicinama na duze staze. Ne hranite se u pekarama na dnevnom nivou.
Pesticidi su kancerogeni!
Svako ko ih upotrebljava he ubica!
Bema opravdanja u " monokulturama" , " karencama" i " minimalnim dozama".
Tk sto moje znanje proglasavas " lupetanjem" je apsolutni znak tvoje nekulture i neobrazovanisti, uz papagajski nauceno " znanje" pod okriljem trovackih megaindustrija smrti.
...danas nece NIKO da vuce motiku! sve se okopalo i cupao korov: basta, kukuruzi, repa, suncokret,...u krompir su jurile morke da tamane zlatice. meso se na selu pripremalo za rucak dva puta nedeljno, kuvalo se uglavnom sezonsko povrce iz baste BEZ pesticida, herbicida, fungicida...danas SVE MORA da je "jeftino", za dzabe, da ne kosta NISTA!!! kojekakve "virsle" se pripremaju bez mesa - cista veganstina na bazi sojabrasna+farba+stabilizator+konzervator+emulgator+glutamati+nitrati+fosfati i ostala vestacka djubreta!!! ZDRAVA hrana se ne ceni i SVI beze od ISTINE!?! kvalitetnog 'leba nema vec decenijama; pripremanje, "mesenje 'leba" trazi vreme, rad, red, strpljenje...osim dobrog brasna ('lebnog, ne belog !!!), treba imati i pravog KOMLOVA, treba znati ugrejati/uzariti furunu...a, taj ZANAT se ne uci danas u "modernim peCarama"...guten appetit
Prilikom proizvodnje voća i povrća na okućnici nije nužna upotreba pesticida. To je nesto cime ce se hraniti ukućani. I tu su razne crste u malom broju zastupljene.
Medjutim, prilikom robne proizvodnje upotreba pesticida je neophodna. Pre svega zato sto je reč o monokulturi na velikoj površini, te je razvoj štetočina olakšan. Ali i zato što stanovnistvo Zemlje raste i jedino je takvom proizvodnjom moguce obezbediti hranu svima. Ono sto je dobar koncept je koncept integralne proizvodnje koji podrazumeva minumalnu upotrebu pesticida. To je nešto šzo bi država mogla da forsira zakonima i naravno, trebala bi da postoji veća kontrola u oblasti trgovine i primene pesticida i uopšte toksina prilikom proizvodnje hrane.
Da moraju da se koriste pesticidi i fungicidi.
"Ozbilnja poljoprivredna proizvodnja" MORA prvo da podrazumeva ZDRAVU hranu. To se kosi sa navedenim otrovima.
Postoji cela nauka zastite bilja bez hemije!
Nesposobnost politicke vlasti svakako ne spada u nauku. Vise u patologiju drustva, ali to nije sada tema.
Pratite link:
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/eko-zashtita-biljaka
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Industrija aditiva godinama ostavlja teške posledice
Autor: Novosti
Info
•22.10.2017.
•07:00 > 07:00
Komentari 10
Fakovanom narodu
A onu čuvenu.... ja izgovaram kao "Ništa SA.... ćem".
Toliko o tome koliko marketing ume da zezne sa svojim izrekama.
Mi smo jedini narod koji prou;ava tehnike me[anja vayduha, vode, leda, soli i kamena sa prehrambenim namirnicama, kako bi "zaradili ekstra".
Ali, pri tome taj mesar koji dodaje so u slaninu ne raymi[lja da će njegovo unu;e, ako ne u mesu, ono u mleku pojesti nešto što je neko drugi osmislio kao "ekstra zaradu".
Toliko o licencama za preradu kvalitetne crkotine za penzionere i sirotinju.
73 tačke
I sav taj genocid je sertifikovan i preporučen.... od istih ljudi i njihovih udruženja koje su novcem stvorili.
Nervirach
Bane
Najveci problem su ubedljivo pekare. U Novom Sadu preko 70 pekara preteruje sa kolicinom aditiva u toku proizvodnje i direktno truje svoje musterije. Svega 12 pekara postuje procedure. To mi je rekao dobar prijatelj koji radi sa aditivima i koji nadlgeda svoje musterije sta rade tj kako pogresno rade. Necu napisati kojih 12 pekara u Novom Sadu rade po propisu vec su samo reci da izbegavate pekare generalno jer nema pravila, krljaju ih prekomerno i male i velike pekare za koje mislite da znaju sta rade. Verovali ili ne mnogima je problem da izmere kolicinu aditiva jer nemaju mikrogramske vage, nekima nisu uopste dobro kalibrisane dok odokativnih merenja ima koliko hoces, apsolutno neverovatno i neprihvatljivo.
Aditivi u pecivima su jako stetni za organizam ako se unose u vecim kolicinama na duze staze. Ne hranite se u pekarama na dnevnom nivou.
dr Petrovic
Svako ko ih upotrebljava he ubica!
Bema opravdanja u " monokulturama" , " karencama" i " minimalnim dozama".
Tk sto moje znanje proglasavas " lupetanjem" je apsolutni znak tvoje nekulture i neobrazovanisti, uz papagajski nauceno " znanje" pod okriljem trovackih megaindustrija smrti.
bez hemije
Bns
Medjutim, prilikom robne proizvodnje upotreba pesticida je neophodna. Pre svega zato sto je reč o monokulturi na velikoj površini, te je razvoj štetočina olakšan. Ali i zato što stanovnistvo Zemlje raste i jedino je takvom proizvodnjom moguce obezbediti hranu svima. Ono sto je dobar koncept je koncept integralne proizvodnje koji podrazumeva minumalnu upotrebu pesticida. To je nešto šzo bi država mogla da forsira zakonima i naravno, trebala bi da postoji veća kontrola u oblasti trgovine i primene pesticida i uopšte toksina prilikom proizvodnje hrane.
Orwell Vegan
ne razumem
dr Petrovic
"Ozbilnja poljoprivredna proizvodnja" MORA prvo da podrazumeva ZDRAVU hranu. To se kosi sa navedenim otrovima.
Postoji cela nauka zastite bilja bez hemije!
Nesposobnost politicke vlasti svakako ne spada u nauku. Vise u patologiju drustva, ali to nije sada tema.
Pratite link:
http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/eko-zashtita-biljaka
I da znate, postoji i elektromagnetna zastita!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H