Autor: Tanjug

Info
24.10.2017.
05:59
Nobelovka i nemačka književnica Herta Miler smatra da građani Srbije moraju da žive sa istinom da su sami sebi naneli patnju.

Komentari 125

  • Laki

    29.10.2017 12:44
    G@ - Separatizma uvek bilo i pre Miloševiča se nije ginulo, već se živelo koliko toliko u miru. A to znači da rat nije izazvalo odavno postojeći separatizam u bivšoj Jugoslaviji, već uspostavljanje diktature Miloševića. Uspotavljanje Miloševićeve diktarutere dao snagu separatistima i tako to bio i okidač za rat. Da nije bilo Miloševićeve diktatorske politike, ne bi bilo ni rata. Ne treba zaboraviti da paravojne formacije u BIH, Hrvatskoj i na Kosovu nisu ubijali pre Miloševića, već posle Miloševića. Diktatura, puč i uspostavljanje vlast silom ništa se ne razlikuje od separatizma i terorizma. I to je realizam, ne crno beli pogled na svet. Ne možemo pokrenuti rati i posle to pravdati nečemu što postoji gotovo u svim državama, a sebe da predstavljamo kao žrtvu. Inače bi ceo svet bio ratu da tako razmišljaju svi.
  • G

    27.10.2017 21:20
    @Laki - možda oni isti koji su, protiv volje naravno, naterali Kučana da obriše građane Slovenije na osnovu porekla i time im ukine osnovna ljudska prava? Ili oni koji su naterali Tuđmana da nelegalno obriše jedan konstitutivan narod iz ustava Hrvatske bez ikakvog pristanka tog naroda i krene u ostvarenje "tisućljetnjeg sna"? Ili oni koji su naterali Izetbegovića da napiše Islamsku deklaraciju i bori se za muslimansku dominaciju u BiH 18 godina pre Miloševića? Ili oni koji su naterali miroljubive Hrvate da 17 godina pre Miloševića organizuju masovni pokret i traže amnestiju za ustašku emigraciju? Ili oni koji su naterali demokratske Albance da 7 godina pre Miloševića osnuju terorističku OVK i bore se za pedesetogodišnji san "Velike Albanije"? Ili oni koji su pretvorili TO u paravojne formacije i klali i ubijali građane Hrvatske i BiH srpske nacionalnosti? Ili oni koji su naterali miroljubive muslimane da nelegalno preglasaju građane srpske nacionalnosti u BiH? Lepo je kada imate "nepristrasan" crno-beli pogled na svet i uspete da svu krivicu svih zločinaca tog vremena svalite na samo jednog.
  • Laki

    27.10.2017 19:48
    Tako je.
    U pravu je gospođa Herta Miler. Ko je terao Slobodana Miloševića da izvrši puč, raspusti generalštab i preuzme vlast nad JNA silom? Ko je terao Miloševića da proglasi vlast i diktaturu u bivšim republikama zbog čega isterao i tenkove i vojsku JNA na ulice? Ko je kriv što Milošević silom-ratom hteo uspostaviti vlast i diktaturu? Zbog svega toga došle posledice i račun koje su građani Srbije morale da plate i da snose posledice. Naravno da je Srbija tako sebi nanela zlo. Malo onih kojji to smeju javno da kažu u Srbiji, a još manje ima onih koji tu istinu i priznaju.
  • Boris

    26.10.2017 11:22
    bešenje-self
    Zbog ushićenosti idejom "svi srbi u jednoj drzavi, preko bacanja cveća pred tenkove, do klaonice u Potocarima, Ovčara, Keratern, Omarska, Sr.emska Mitrovica", i treba da Srbe osećaju da su sami sebi omču oko vrata stavili.
  • Nesrecnik nesretnik

    26.10.2017 00:53
    Spremna si za bolest...
    Ljudi koji vode drzavu Republiku Srbiju su dozvolili da se odomace homoseksualci-ljubavnici koji vole sve sto je novo, moderno i sexi. Srbija je tradicionalna i boli je svaka rec izgovorena iz lazljivih usta. Homoseksualci-ljubavnici su zadovoljni kada im se odobrava novo moderno i sexi. Srbija bi bila postovana od umetnice Herte kada bi postala nova, moderna i sexi. Ali nece!! Cujete li to homoseksualci-ljubavnici?!
  • Logopedija

    25.10.2017 20:23
    fuj Herta
    Uf , što mnogi ne vole ovu Hertu. Zato bi rado da im Vedrana Rudan odpeva neku od svojih pesmica na uvce.
  • vremljovski

    25.10.2017 13:47
    milenijum komunizma
    komunisti nikada ne grese, oni su bezgresni.
  • kein prtz

    25.10.2017 09:42
    @ prtz
    Samo me čudi što ne osećaš da si i ti na istom astalu razapet pored te domaćice i čekaš da ti uđe nagrada za lojalnost
  • Zoran

    25.10.2017 04:56
    Zaboravimo Hertu Miler.
    Arcibald Rajs je bio osvedoceni prijatelj Srba , evo njegove poruke :
    https://forum.krstarica.com/showthread.php/145531-%C4%8Cujte-Srbi!-Poruke-Ar%C4%8Dibalda-Rajsa
  • Marija

    25.10.2017 01:50
    Nemačka književnica
    Jako bi lepo bilo kada nebi izmišljali istoriju i kada bi brinuli o smeću, krvoproliću u svojoj zemlji kao i o nacizmu i tolikim žrtvama u celom svetu što su u drugom svetskom ratu zlostavljali i ubijali na najgori način... Mi imamo divan narod pun razumevanja i ljubavi... Toliko naroda i narodnosti žive u slozi i ljubavi i svi se poštuju i imaju i škole na svojim jezicima... Spolja samo se guraju da to pokvare i onda pišu takve gluposti kako bi opravdali što su nam zatrovali toliki narod i poubijali i toliku štetu napravili...
  • Grgolj

    25.10.2017 00:11
    Zbog takvog i takvog govorenja od strane te i te Nemice, predlažem da na dva dana i petnaest minuta (uz bešumno arlaukanje sirena domaćih pogašenih fabrika) obustavimo dalja, sve masovnija iseljavanja naše gore lišća u državu joj njenu.
  • @Veganka

    24.10.2017 23:37
    Sad mi je lakse kad si i ti na babinoj strani! Odjedanput dvaput!!
  • purgerNS

    24.10.2017 20:08
    etiketiranje...
    nisam glasao za Vucica ni Seselja a ni Milosevica...nisam bio u ratu niti bi ikada isao..
    Misljenja sam da je Srebrenica nasa sramota...
    Ali nemo da me ss baba uci ponasanju....govnjivom motikom po ledjima i mrs ...
    Ili ovaj dalmatinac koji nas uci da se Vojvodina treba odcepiti....
    Pocistite ispred svog dvorista bando poltronska
  • G

    24.10.2017 19:21
    @Građanin Srbin - dozvolite malo samo da korigujem vaše viđenje istorije. Sarajevo 1914. ubiješ austrijskog okupatora koji je došao da se šepuri okupiranom teritorijom, prihvatiš skoro sve uslove ali opet Austrougari vojno napadaju zajedno sa Nemcima koji napadaju Belgiju i Francusku iako ni jedna ni druga nema nikakve veze sa Srbijuom i izazivaju Prvi svetski rat, i jedni i drugi "dobiju preko tambure" i bivaju poraženi. Hrvatska 1991., nateraš JNA da radi svoj posao i štiti ustav SFRJ, spreči ukidanje konstitutivnosti hrvatskim građanima srpske nacionalnosti i potonji vojno-policijski masakr i etničko čišćenje, uz podršku SAD Hrvatima ne uspevaš da sprečiš najmasovnije etničko čišćenje civila nakon II sv. rata u zločinu zvanom "Oluja", u BiH ne uspeš da sprečiš nelegalno preglasavanje srpskog naroda niti etničko čišćenje teritorije od Srba pa dobiješ nefunkcionalnu državu pod protektoratom sa potomkom Izetbegovića koji 20 godina pre Miloševića započinje borbu za muslimansku prevlast. Na KiM posle 7 godina terora OVK, dolaskom na vlast izjavljuješ kako "ne može niko da vas bije", ne uspevaš da sprečiš novi masovni egzodus Srba uz podršku SAD, povlačiš svu vojsku i policiju nakon bombardovanja ali ni to ne sprečava 5 godina kasnije da miroljubivi Albanci ponovo izvrše novo etničko čišćenje i spale hiljade srpskih kuća i hramova. Lepo je kada vidite samo jednu stranu novčića pa vidite samo pojedine srpske zločine, a na zločine drugih dobijate naprasno slepilo.
  • Птић ругалац

    24.10.2017 19:03
    @Nervirach
    Хеј, да ли ти стварно мислиш да ће нека тамо баба са Нобеловом наградом за књижевност да утиче на српско јавно мњење?! Она може само да своје небулозе продаје Соњи Бисерко, Наташи Кандић и теби сличним другосбијанским пионирчићима. Познато је да је, на пример, једва просечни Имре Кертес добио Нобелову награду за књижевност тако што је матори Сорос поткупио Нобелов комитет. Такође, Черчил је добио Нобелову награду за књижевност за своје досадне шкработине о Другом светском рату (импозантне једино по својој килажи, као - уосталом - и сам пијани Черчил). Има још примера, али доста су и ова два.
  • Zoki

    24.10.2017 18:21
    patrijote
    Kladim se da većina paterijota nije ni rodila 1991. godine kad je sve počela.Da su preživeli ono što je bilo,ne bi ni pisali tako!! To su sve deca sa nepreživljenim životom. Koliko ima svedoka tih događaja od njih?
  • Bora

    24.10.2017 18:19
    Ćerka rumunskog Nemca SS-ovca, koja je pobegla iz Čaušeskuovog kazamata od države, očigledno ima problem sa identitetom i odnosom prema režimima koji joj liče na taj. No, znalo se iz njenih izjava ko je ona i da je njena literatura ispunjena samo golim zlom, problematičniji su meni nemački gosti ba sajmu knjiga koji su se odlučili da dovedu baš nju, kao poklon Srbiji. Ona je jednostavno nepristojna i bezobrazna osoba, puna zla koje kulja iz nje. I zato mi je drago što se Beograđani nisu upecali na njene provokacije i uvrede.
  • prtz

    24.10.2017 18:05
    Joj što volem kada ove domaće četničko-fašisoidne bilmeze neko pa još pritom žensko navuče ovako bez predigre, k'o domaćicu preko astala.
  • koka 2

    24.10.2017 17:37
    zasto tako
    Postoji jedna narodna izreka i ponavljam je zbog onih koji su protiv patriota i onih koji vole svoje a ne diraju tudje i koje nazivaju nacionalistima a koji brane svoje i zele biti na svom a ne da ih drugi vode gde hoce i kako hoce, a ona glasi ko ne voli sebe ne voli ni svoga
  • from south

    24.10.2017 17:27
    AP za pocetak.
    Srbija je ratove izgubila, pocnimo od te cinjenice. Svaki gubitnik na kraju ispasta za svoje poraze, pa ni Srbija nije iznimka. Zato ste danas na dnu po svim parametrima u Europi i jedna ste potpuno nebitna drzava. Nista niste naucili jer vam ne bi bilo ovako kako vam je a na celu ne bi bilo mjesta za AV, TN, ID ili nortornog Vulina. Sanse za ozdravljenje su na minimumu, to znaci da ni u narednih 50' godina necete napredovati, obzirom da nista niste naucili, jer je provjetravanje drustva kasno obzirom da se ne moze nakon 20+ godina od rata retroaktivno priznati vlastita krivica, to se nikad i nigdje nije dogodilo, pa nece ni u Srbiji a to je prvi i osnovni preduvijet za ozdravljenje. Jedino je pitanje sta ce biti sa Vojvodinom ? Da li velike sile imaju plan za njen status ? Za samu Vojvodinu bi bilo daleko najbolje da za pocetak stekne siroku autonomiju jer samostalnost nije moguca zbog promjene strukture stanovnistva od 90' te naovamo a i zbog toga sta su one sile koje su imale presudni utjecaj u Vojvodini do 1918' te drzave gubitnice 1.w.w. U svakom slucaju, Vojvidini je jedina buducnost van Srbije, bilo defakto ili kroz siroku autonomiju za pocetak. Na vama je dragi moji Vojvodjani da napokon uzmete sudbinu u svoje ruke i to vise od 25' godina nakon ostatka ex SFRJ. Lp.
  • Dekins

    24.10.2017 17:27
    Fašista
    Klasičan tip fašiste, ne znam da li je igde pomenula i da li misli da je trebalo možda nemački narod potpuno strati i zabraniti uopšte stvaranje bilo kakve nemačke tj podeliti je česima, poljacima, francuzima i možda zauzvrat pokloniti jevrejima. Kao nadokadu za stratišta i genocide što je nemački narod uradio . A gospodjine nagradjivane knjige zabraniti u srbiji da se prodaju.
  • Simonida

    24.10.2017 17:14
    U pravu je
    Kada pročitam komentare vidim da je žena u pravu. Znam i inače ali ovo je potvrda.
  • ana

    24.10.2017 17:14
    Pogledah Građanin Srbin jako jednosmeran komentar
    Nista nije jednosmerno. Gdegod je jednosmernost su oni (visoka rogata sila). To je jednostavan metod za detekciju. Kao lakmus. Nepogrešivo tačan.Kada bi znali kako se otkrivaju nikad ga ne bi koristili.Oni moraju da prospu crnu farbu po drugima da njihovo crnilo bude svetlije.
    NIKAD NIJE SAMO 1 STRANA KRIVA
    Ne uzdizite svoj cilj u borbi za vlast iznad opšteg interesa.
  • dzoni

    24.10.2017 16:48
    Da nisu Srbi?

    -6 miliona Jevreja

    -27 miliona Rusa

    ?

    Ono kad ti NEMICA drži slovo zbog ratova.
    Ali u jednom je 100% upravu i jesmo krivi što trpimo takve GOSTE i njene mecene koje su je doveli ali i onoga (čije se ime ne spominje) a koji se istima uvukao u analni otvor.
    Toliko a sad Odžicevci štelujte +/-
    Da se ne ljubimo :)
  • Šteta

    24.10.2017 16:34
    Od ovih što poentiraju sa 'ni Nobelova nagrada nije ono što je nekad bila" koliko je pročitalo bar jednu knjigu koju je ova književnica napisala? Ne bih Vas zadržavao ako ste krenuli u biblioteku.

    Moj je deda govorio u šali nekad da što gluplji seljak to veći krompir. Ili što bi danas rekli, što veći patriota (bez portfelja) to manje knjiga u kući.
  • ana

    24.10.2017 16:28
    u istom sosu
    Veoma mi je drago kada medju diskutantima prepoznam posten svet ma koje vere i kog misljenja bio.Kad diskusija lici na porodicne razgovore i opasuljivanje bez zle namere Kad se vidi da neko voli ovaj kraj i narod koji u njemu živi.
    Po svima nama su padale jednako bombe, svi smo trovani i ozraceni. Svi su isli "u rat" na poziv. Svi smo u istom sosu. Neprijatelj nas je jednako tretirao. Kod njega nema naši vaši bitano je samo postizanje cilja.
  • U.N.K.L.E.

    24.10.2017 16:24
    @G
    @Ltq - ja odavno zagovaram da se Srbi demokratizuju i prihvate evropske vrednosti, da počnemo da koljemo Albance i vadimo im organe, da Hrvate masovno proterujemo i ubijamo i da potom to slavimo kao nacionalni praznik, da napadamo i bombardujemo nacije širom planete Zemlje.....

    Pa po tome smo se proslavili 90-ih, zar ne!?

    Nego, šta beše sa moji postavljenim pitanjem?

    Građanine Srbine nisi baš morao tako surovo da saspeš u lice
  • Inspektor Višekruna

    24.10.2017 16:21
    Tipično nemačko mišljenje
    Evo nismo mi nemci najgori,vidite ove. Do koje mere to ide pogledajte slučaj Ivana Džona Demjanjuka, histerija da se ukrajinac osudi za zločine SS-a. Imali su mnogo većih zločinaca na raspolaganju među sunarodnicima, samo da su malo istražili. Ali zločinci su uvek oni drugi. Herta da si srpkinja dobro bi se uklopila sa Šešeljem.
  • dzoni

    24.10.2017 16:20
    Ih kakav melem za autošovenjare sad doživljavaju kolektivni orgazam :)
    Došla im frau Majnkof čiji je deda izgleda ostavio kosti kod Smolenska leta gospodnjeg 1942 .Lepo je od naših što su je ugostili da nam se pos...po glavi.

    P.S.Obama je za ovu zaista zaslužio Nobela za mir..iako je zakuvao 11 ratova on barem nije priželjkivao ni u snovima nuklearni sukob.
  • @Boki

    24.10.2017 16:18
    "Gomila vas treba da ide u ludnicu sa njom ali iz drugog razloga. Jedva cekate da neko pljuje po zemlji i ljudima da se pridruzite - ponasate se kao skotovi prema svojem." Ovo mi je ključna rečenica. U Srbiji postoje dve vrste ljudi. Jedni koji se smatraju odgovornim za svoj život, traže svoj udeo, krivicu ili zaslugu, u svemu što im se dešava u životu, i drugi, koji uvek okrivljuju nekog ili nešto za svoje probleme. Na osnovu mnoštva pročitanih komentara na ovom i drugim portalima, čini mi se, ustvari sigurna sam, da ovi drugi, tzv. patriJote, mnogo češće, kako kažete pljuju po svojim neistomišljenicima, nego obrnuto. Ko je tu onda veći skot? Oni, patriJote, ustvari ne mogu da prihvate postojanje ljudi, svojih sunarodnika, sa drugačijim mišljenje, a to baš i nije neki patriotizam. To je ustvari kvazipatriotizam jer zagovara podelu u narodu. Bolje dajte predlog kako to prevazići, nego što osuđujete polovinu svojih sunarodnika zbog kritičkog razmišljanja. Većina su, verujte solidni ljudi, koji vole slobodu i svoju rodnu grudu. Tužno je što vi u to sumnjate.
  • auuuu bato

    24.10.2017 16:10
    Gradjnain Srbin

    nema sanse da Ste Srbin sa ovakvom jednosmernoscu. Toga kod S nema. Provetite DNK
  • Šišatovac

    24.10.2017 16:03
    Crni čovek
    Ocito da je logika izbacena iz upotrebe.
    U ratu je bitan pojam teritorije. Ako neko ratuje na svom pragu ,u svom selu, svom kraju i svojoj drzvi ne moze se smatrati predatorom kao onaj koji predje 1000 km da ubije nekog sa kom se u zivotu nikad ne bi susreo .
    Mi jednostavno ne mozemo ni da se poredimo jer nismo NIKAD NI BILI U KLASICNOM RATU sem sa onima iz vazduha i i predjasnjim ratovima do 45. a oni nisu nikad bili u gradjanskom .
    Ako da B mozda ce i sami jednom da uoče razliku na ličnom primeru.
    Ko je pustio provoklatora da nam pamet pomera i izmesta osnovne postulate logike je takodje deo psiholoskog rata koji za razliku od ozruzanog NIKAD NIJE NI PRESTAJAO.Kao ni bioloskohemijski!!!!

    Ni Nobel nije kao sto je bio . To znaci da propast sveta nije daleko.Bez resetovanja mu nema budućnosti.Izgleda da su u komisiji za Nobela sve same žene u crnom.
  • Prle

    24.10.2017 16:01
    Istina
    Kad se ide u Rat prvo se ocisti svoja kuca i dvoriste !
  • avavavav

    24.10.2017 15:58
    av
    mi jesmo blesav narod ali kada dodje neko iz nacistickog naroda koji je prouzrokovao svetski rat i milionske zrtve da soli pamet onda i u meni proradi srpsko ludilo i tako bi je tresnuo posred te nemacke umisljene face
  • gina

    24.10.2017 15:56
    tako nam i treba
    Ne mogu da verujem da postoje ljudi kojima je sve ono sto se desavalo devedesetih bilo normalno i opravdano. Zbog takvih smo tu gde jesmo, taoci kontroverznih biznismena, dilera, navijaca i drugih spodoba koje nam je, osim krvavih i besmislenih ratova, doneo presvetli Sloba. Nikada se necemo osloboditi ni njih, ni "patriota" koji brane srpstvo po forumima.
  • @Nervirach

    24.10.2017 15:48
    Srpkinja
    Toliko pojednostavljeno objasnjenje nije ni za ova palanacka nadmudravanja a ne za udzbenike. Slucno mislim i za Nobelovku. Bar tri grupe faktora je odgovorno i dovelo do rata 90-ih (politicari i narod sukobljenih strana i strani cinioci). Puno je poznatih i nepoznatih promenljivih u tome ali govoriti o 1 narodu kao "krivcu" je razlog br. 1 da se nekome i sudi a ne samo protera iz zemlje.
  • Drug Spanac

    24.10.2017 15:31
    Istina
    Fasista i monstrum joj bio deda, sta mislite da ce ona da bude? Zlo!!!
  • Nervirach

    24.10.2017 15:20
    Gradjanin Srbin vam je sve objasnio. Svaka cast, skidam kapu i postovanje. Komentar za lektiru. Kada udje u glavu moze se napred. Svaki partiJota, G i LimanCleaner da ga citaju kao ocenas pred spavanje.
  • мики

    24.10.2017 15:18
    Ала су се расписали немачки кметови и остали сервилни неписмени либерали. Коришћење пежоративног облика "патриЈота" само показује ниво беса који поседујете према сваком човеку који гаји родољубна осећања. Не, не вређате ви тако никога, осим себе јер показујете фрустрацију. По некима нас је мало изгледа Немачка бомбардовала и убијала. И по некима нисмо смели ни да се бранимо у рату који нам је та иста Немачка преко својих сервилних кметова Хрвата наметнула. Што се ове "нобеловке" тиче она има право на своје мишљење, било оно истина или лаж, то је њен избор. Али и срамота оних који су је довели да у сред Србије пљује српске жртве називајући цео један народ кривим за све што се дешавало. Веома плитко мишљење некога ко је Нобеловац...
  • Nervirach

    24.10.2017 15:13
    Gradjanin Srbin vam je sve objasnio. Komentar za lektiru. Skidam kapu, postovanje. Kada to udje u glavu moze se ici napred. PatriJote da ga citaju kao ocenas pred spavanje.
  • KratkoVreme

    24.10.2017 15:11
    ZiveoSam
    U Srbiji. Ne mogu ja pričati kako je u SRB.
    Prema ZVANIČNIM informacijama koji se nalaze na sajtu zvaničnih tela R. Hrvatske, u RH "nedostaje" preko 400.000 Srba i preko 100.000 Jugoslavena.
    Verovatno su Srbi krivi.
    U R. Sloveniji, današnjoj, a ondašnjoj SR Sloveniji, su krivi sami oni golobradi vojnici JNA što su pobijeni.
    Kravice, Bratunac - Srbi su krivi što su se pod nožem i macolom našli. Tuzlanska kolona i ona deca - i oni su krivi.
    Srbi sa Kosova su tek krivi.
    Srbi iz Vojvodine kojima je SVE hemijski zatrovano '99-e su sami krivi. Novisađani su krivi zbog srušenih mostova.
    Tata ju je fino vaspitao. Verovatno su joj pored pravoslavnih Slavena, krivi i Romi, a u Jevreji.
    Zna se da su 01.09.1939-e Poljaci napali Nemce - rek'o njen tata.
    Da se razumeo, Cobeta ne mirišem, ali 90-ih godina JEDINA država koja je nastala na području ex YU, a nije nacionalna jeste Srbija.
    Nadam se da će se Srbadija dozivati u pametni prestati seliti međusobno.
    Dobri ste vi, samo se okrenite jedni drugima i ne svađajte se međusobno.
  • lol

    24.10.2017 15:04
    Auuu sta je botova. To stigla plata u sendvicima nesto ranije? Kako vas voli vucko a i vi njega kad je pun stomak auuu.
  • Boki

    24.10.2017 14:54
    Gomila vas treba da ide u ludnicu sa njom ali iz drugog razloga. Jedva cekate da neko pljuje po zemlji i ljudima da se pridruzite - ponasate se kao skotovi prema svojem.

    Ne kazem ja da ovde sve nije poslo dodjavola i da nisu svi politicari korumpirani i retardirani. Meni smeta kad mi dodje neko iz naroda koji nas je ubijao na stotine hiljada da mi se*e po glavi. Meni smeta sto se skotu pridruzi gomila ljudi bez ikakvog morala - po meni jos gorih za ovu zemlju od prokletih politicara.
  • abra_ka_dzabra

    24.10.2017 14:35
    Koliko god neko bio inteligentan i sposoban - nista ne znaci kakav ce kreten taj neko biti. Ogroman broj sportista, umetnika i poslovnih ljudi dao je podrsku Hitleru. Ova gospodja je posrnula i mozdano i moralno. Uostalom Nobel nagrada je odavno diskutabilna.

    S jedne strane je u pravu - cilj moze da opravda sredstva - i u tom slucaju je treba zakljucati u ludnicu - jer mene podseca na nekrofila.
  • Carls Tejlor

    24.10.2017 14:21
    Dobro kaze, sami smo krivi, nasa genetika je kriva sto smo neobrazovani i intelektualno ispod prihvatljivog nivoa, sve smo sami sebi ucinili. Zao mi je samo onih koji su se na neki nacin borili protiv toga.
  • G

    24.10.2017 14:16
    @Nervirach - i samo da podsetim neofašiste, patološke lažove, mrzitelje svega srpskog, kasno rođene, kratkog sećanja i pre svega neobrazovane, Velika Albanija je projekat iz Drugog svetskog rata kada je Musolini dao ove oblasti pod albansku upravu, što je potom poništeno porazom fašizma ali ostalo kao njihov "stoljetnji san". Lepo je kako umete da odaberete datum od kada treba da počinje istorija kako biste za nešto optužili one koje vi hoćete umesto pravih krivaca, a naročito kako volite da zatvarate oči pred činjenicama da Albanci nisu imali mogućnost da rade na tom projektu dok se nije umešala SAD. Tužno je koliko ste glupi.
  • banatkinja

    24.10.2017 14:16
    Herta Müller
    od rodjenja 1953 u Nitchidorf, pa do kraja osamdeseti' je "uzivala" u Caiseskovoj Rumuniji...cini mi se da je niko i nista ne moze ubediti, da menja politicka farbanja! bilo sta da napise il' isprica, imace prijatelja i neprijatelja "na kile"! banater-schwaben je optuzuju da je bila Causeskova "dousnica", nemacke sluzbe su je sumnjicali za sve i nista, bivse rumunske "sluzbe" su joj pretili smrcu...i sad treba da prica hvalospeve vejikim-voljenim-mutavim-Srbima. zbog svi' ti tortura, koje je trpila, zato je i dobila Nobelovu nagradu, a ne sto je pisala po porucbini...w.
  • VladaN

    24.10.2017 14:12
    @Ana, Misko...
    Procitajte komentar @Gradjanin Srbin pa onda pisite. Prvo pocistite svoje dvoriste. Usput pogledajte koji polusvet Vam danas vodi drzavu i setite se njihove,pocevsi od Vrhovnog Poglavice, aktivne uloge koje su od nekoga nacinile varvarom i zlocincem, a nekoga predsednikom, ministrom....ponavljam,prvo gledajte u svoje dvoriste.
  • Perica

    24.10.2017 14:01
    """Ništa pogrešno """"
    Dva rata u devet godina?????? Srpski nacionalizam????
    Šta je sa ostalim nacionalizmom on je opravdan .Opravdan kao Jasenovac, Kragujevac .
    G L U P A Č A
    Ako se neko silom mora zaustaviti šta može reći o kolonijama koje su imale i još uvek imaju zemlje sa demokratskim uređenjem.
    Ili zašto silom ne zaustavite Amerikance.

  • Zoran021

    24.10.2017 13:57
    krivica
    A ko je pobio nevine u Vukovaru i u Srebrenici? Srbi i treba da plaćaju za svoje zločine kao što i Nemci plaćaju za svoje zločine!! Srbija je bila agresor u svim ratovima.Nisu tenkovi išli iz pravca Hrvatske ka Beogradu i Vojvodini,nego obratno!! Dokle god se ne očistimo od zločinaca koji su sada u vlasti ,ovako će nam biti!!
  • arman

    24.10.2017 13:51
    nemica
    U gospođi još uvek živi duh fašizma
    Grozno!
  • ma idi begaj

    24.10.2017 13:41
    Haha A kao slučajno ovo rekla, izjavila, nisu znali ko je, kakvih stavova i pedigrea ( tata fašista. Hitlerov vojnik ).... Pa, ovde je više nego jasno da ju je dovela ekipa ( Karanovićka and co. ) iz Srbije da javno kaže ono što oni misle. Sad će krenuti da se nadovezuju...trebao im je samo povod...već pristižu kometari. A novac za projket je davno transferisan iz fondova....
  • DonJuan

    24.10.2017 13:31
    Nista pogresno nije rekla.
  • Milan

    24.10.2017 13:25
    Zemlja bez strategije
    Slozili se mi sa njom ili ne cinjenice se ne mogu promeniti.
    Mi smo devedesetih, iako "nismo bili u ratu"ziveli u totalnoj konfuziji,nemastini i odsustvu svakog normalnog sistema vrednosti. Sverc,kriminal,prostakluk bili su osnovna obelezja nase svakodnevnice koja je odgovarala samo malom broju ljudi uz vlast.Nerazumna,neodgovorna ,avanturisticka politika drzavnog rukovodstva, koje smo sami izabrali ,dovela je gradjane Srbije na ivicu moralne,materijalne i svake druge bede.Iz devedestih smo izasli,bombardovani,sa velikim stetama i ljudskim zrtvama ,sa platama od tridesetak maraka,neisplacenim penzijama i upropascenom privredom
    .Odsustvo jasne i sto je posebno vazno ostvarljive drzavne strategije devedesetih godina ,ostavilo je nenanadoknadive posledice na nas ekonomski,demografski i moralni razvoj od cega se tesko i veoma sporo oporavljamo, pa smo i dalje po svim bitnim pokazateljima na zacelju Evrope.
    Reci da u svemu ovome nema nase krivice samo je zavlacenje glave u pesak.Cinjenice su jasne i neumoljive.



  • Nervirach

    24.10.2017 12:53
    I samo da podsetim patrijote, Velika Albanija je projekat od kada su bili pod rusima. Ameri su nasledili razradjeno. Opet za ove kasno rodjene i kratkog secanja.
  • dzungla

    24.10.2017 12:53
    Ako smo tako dobri i posteni zasto nas niko ne voli ?
  • Misko

    24.10.2017 12:44
    poreklo
    Ova Rumunska Nemica sa Nobelovom nagradom,bilo bi lepo da se osvrne na zlo koje su Nemci pocinili u Kragujevcu,preporucio bih joj da poseti Jajince i Piskarjevsko groblje u Sankt Peterburgu.Nadam se da ce tada uspeti da oseti koliko su njeni potomci naneli zla covecanstvu i da se nece vise usuditi da drzi slovo drugim narodima.Naravno ako jos uvek ima zdravog razuma u njenoj glavi.
  • ana

    24.10.2017 12:42
    lopov o postenju....
    sve pokusavaju smao da izbegnu placanje odstete. Bolje pare da skupljaju umesto sto razbacuju na ovakve lazne intelektualke.Nelegitimno najnezakonitije bez odobrenja nadlezne svetske organizacije kao svetski anarhisti su rovali Srbiju iz vazduha 3 meseca. Oni su sami sebi najveci nerpijatelji karmicki posmatrano.U ovom svetu u pravu je samo onaj koji drzi oruzje.
  • Veganka

    24.10.2017 12:40
    Istina boli, jel da patrijote?
    Retoričko pitanje (to znači da na njega ne odgovarate, jer se odgovor ne očekuje).
  • ex chapman

    24.10.2017 12:38
    @frustronaut
    u nemačkoj kolektivnoj svesti NIKAD nije prihvaćena odgovornost ni za Prvi ni za Drugi svetski rat iako su oba oni započeli. Do danas su uspeli "naučno da dokažu" da oni nisu krivi za Prvi svetski rat. Ni za Drugi nisu krivi "Nemci" već samo Hitler - to veruje velika većina Nemaca. a o zločinima da i ne govorimo: od nismo znali do samo smo izvršavali naređenja! slažem se da Srbi, kao i svi drugi, treba da žive sa istinom a ne u lažima, najpre zbog sebe, ali je krajnji bezobrazluk da nam tu lekciju dele svetski šampioni u falsifikovanju istorije! to je kao da Dačić bude šef diplomatije - dešava se ali je van svake pameti!
  • Srbin

    24.10.2017 12:34
    Šumarice
    ko daje minuse na Šumarice taj je bolestan
  • Liman Cleaner

    24.10.2017 12:31
    Stavio sam joj u fotosopu brcice, i to je to, nema da fali.
  • G

    24.10.2017 12:29
    @Ltq - ja odavno zagovaram da se Srbi demokratizuju i prihvate evropske vrednosti, da počnemo da koljemo Albance i vadimo im organe, da Hrvate masovno proterujemo i ubijamo i da potom to slavimo kao nacionalni praznik, da napadamo i bombardujemo nacije širom planete Zemlje, ali prokleti, zli Srbi uporno odbijaju da me poslušaju, neće da prihvate vrednosti tog poštenog sveta već žele da ostanu zli kakvi jesu.
  • jsdp

    24.10.2017 12:27
    ?
    Sta je bilo Srbi? Pecka istina? Pozvali smo je u goste, knjizevnicu, umetnicu... postavili joj pitanje i ona zena govori svoje misljenje. A ovi minusi i sujetni komentari samo pokazuju koliko smo zaglibili i kako se primamo, sto bi rekli paljevine. Cinjenica je da smo kao narod vrlo glupi ispali kao pobednici oba svetska rata i iz toga ne da nismo izvukli nista dobro, nego bas suprotno, vukli pogresne poteze jedna za drugim. Pravili zajednicku drzavu sa onima koji su nas do juce klali i pravili se kao da nista nije bilo zarad bratstva i jedinstva. Kao posledica toga dolaze devedesete o kojima ne treba ni trositi reci. I sad i dalje mislite da zena gresi? Ko nam je sada na vlasti i ko ih je doveo??
  • keyboard

    24.10.2017 12:25
    war
    Udruzene patrijote po ko zna koji put u tastatura borbi protiv zlog zapada.
  • ex chapman

    24.10.2017 12:14
    Miler
    tako se prezivao i onaj dobri Švaba Sep u Slaš u malom ritu? za mene se baš ne može reći da sam neki nacionalista, čak ni neki "aktivni" patriota. u "zlatnim 90-im" sigurno bi me etiketirali kao "domačeg izdajnika". ali kad čitam ovakve budalaštine i meni je malo muka. "građani Srbije su sami sebi naneli patnju". samo kad Švabe nisu! a njen rođeni otac je bio u Waffen SS. on naravno nije sam sebi naneo patnju. zaključak: ako smo mi Srbi govna, šta su tek onda Nemci?

    pozdrav od neo-patriJote. dobro kaže Bezbednjak - ako ovo nije namerna provokacija da se PODIGNE nivo nacionalizma u Srbiji, onda ne znam šta je!
  • Građanin Srbin

    24.10.2017 12:13
    šta si tražio to si dobio
    Sarajevo 1914.g ubiješ austrijskog prestolonaslednika, izazoveš Prvi svetski rat, dobiješ preko tambure. Hrvatska 1991.g iskoristiš JNA za velokosrpsku agresiju na Hrvatsku, u Oluji 1995.g dobiješ preko tambure. BiH 1992.g presvušeš JNA u Vojsku Republike Srpske tučeš i ubijaš Sarajevo i etnički čistiš teritorije pa dobiješ Republiku Šumsku jadnu tvorevinu bez privrede i energetike sa Dodikom koji provocira novi rat. Na Kosovu etnički čistiš, ubijaš žene, decu i starce, odvoziš leševe u Srbiju u masovne grobnice i survavaš hladnjače sa leševima u jezera, pa dobiješ preko tambure. Sve to uz otvorenu ratnohuškačku podršku crkvenih velikodostojnika.
  • Daca

    24.10.2017 12:04
    Ne laje kuca radi sela
    Ako je Izetbegovic,inace pripadnik fasistickih hordi handzar divizija u 2.svetskom ratu,bio ozbiljan kandidat za Nobela,nije iznanedjenje da i ova osoba bude nagradjena.Sta reci a ne zaplakati?
  • amerofil

    24.10.2017 12:03
    Odakle ovoliko patriJota kod nas ?
  • RIZBO

    24.10.2017 11:51
    DIVIDE ET IMPERA
    Nemci su davno ustrojili način kako se "rešava" pitanje nekog naraoda pa tako i Slovena, sad što su promenili način i što i dalje na najperfidnije načine to rade, e to je za istoriju.
  • U.N.K.L.E.

    24.10.2017 11:41
    Dotična je opalila šamarčinu istinom rodo-ljubima i patriJotama a ovi se izmigoljili iz svake pukotine da brane srBstvo a da pri tome nerazumeju o čemu je reč.

    Hahahahaha ... Perfidno.

    Neka patriJote nabroje sve uspehe Srpske politike od 1988-e pa na ovamo od kojih smo kao narod direktno ili indirektno imali neke benefite. Možete uračunati domaća i strana zbivanja.

    Ajd da vas vidim.
  • Bezbednjak

    24.10.2017 11:38
    Ne reagujte ljudi
    Kao prvo, nemojte biti sigurni da je Nemica, prezimena često zavaraju.
    Kao drugo, namerno provocira i neće biti prva. Biće ih još mnogo posle nje.
    Za jednostavne ljude, sklone Evropi, svi oni će biti "javne, nadahnute, inteligentne ličnosti, umetnici".
    CILJ je da se podstakne talas nacionalizma u Srbiji, koji bi bio iskorišten putem njihovih medija za sledeći korak. Jer skoro svi mediji u Srbiji ne pripadaju narodu Srbije.
    U međuvremenu, najveća bezbedosnosna agencija koja kamerama pokriva sve institucije i javna mesta u Srbiji, a čiji je vlasnik bio gdin. Montgomeri - sada je na tenderu.
    FSB ulazi u Srbiju i očekuje sa da će neko od Rusa kupiti G4S.
    Sve to izaziva nervozu u Vašingtonu, našim odvajkada poznatim "prijateljima" koji su sada u propadanju u slabljenju.
  • Хајнал Чурушки

    24.10.2017 11:23
    Нобеловка!?
    Читајући њене изјаве све ми је јасније које су то "норме" које је потребно испунити да би се добила Нобелова награда у данашње време, свака част старијим нобеловцима који су ту награду заслужили својим делима, а не квази политици намењеној западним интересима.
  • ZLObodan m.

    24.10.2017 11:16
    Dobro je ponekad objaviti i ovakve vesti jer se tada mozemo uveriti koliko ZLObodanov duh jos uvek tinja u srcima napaljenih patriJota zeljnih ratova i svadja sa komsijama.
    Daleko smo mi od civilizacije kao nebo od zemlje .
  • box

    24.10.2017 11:10
    Uopste nije cudno sto smo najomiljeniji narod u Evropi.
  • Ltq

    24.10.2017 11:04
    @G
    Ceo svet je pošten samo su Srbi zli.

    Upravo tako .

  • Slobodanka

    24.10.2017 11:00
    Ko je ovu pozvao u goste? U kući domaćina reći mu da je zaslužio zlo? Šta ta žena piše u svojim delima kad je dobila Nobelovu nagradu?
  • Bestragija

    24.10.2017 10:57
    Igen Herta….
    „Ona je naglasila da ljudi koji su napadnuti moraju da imaju podršku sa strane, ukoliko sami ne uspevaju da se odbrane od jače sile.”

    Ali ne i ljudi Srbi…npr. Srbi su se podrugljivo smejali Albancima koji su dali silne milijarde za lobiranje u US Kongresu za Kosovo,planski se mnozili i stigli do svog cilja - oteli nam teritoriju.I pre nego sto krene salva pljuvanja tipa pa Amerikancima je svakako strateski interes baze na Kosovu plus prohodnost glavnog cvora puteva droga sto je tacno,naravno,moje pitanje glasi….A GDE smo MI LOBIRALI za NASE INTERESE i kod koga??I sta smo MI URADILI za sebe??
    Nebeski narod koji je dosad izgubio SVE ratove u kojima je ucestvovao sa parolama “niko nam nista ne moze” i “sami protiv svih” je uradio sledece:

    1)Mi nismo dali ni evro cent za lobiranje nikome vec pare strpali sebi u dzepove
    2)Narod je dole prodao siptarima i zemlju i nekretnine i odselio se na sever zemlje i to je planski radjeno i pre i za vreme i posle Milosevica btw…
    3)I sto je najgore od svega, decu smo dozvolili da nam salju da izginu u vec unapred izgubljene ratove,sto je svakoj budali bilo jasno od starta…

    Taj kvazi nacionalizam i mentalitet “srbovanja”je SRB kostao i kostace do potpunog unistenja.Srbi su narod koji sam sebe ne postuje niti svoje pretke niti svoju teritoriju.Cast izuzecima,vecina bizgova od ovih nabedjenih Srbenda osim da dizu 3prsta i pucaju kroz prozore posle utakmica i odvaljeni na svadbama,nisu ni za tor a ne za civilizovano drustvo.
  • Игор

    24.10.2017 10:48
    Каква дрскост
    Колико човек треба да буде дрзак па да се усуди да овако говори о једном народу. Колико дрскости у субјективној оцени прилика које очито непознаје (став о СПЦ). Какво непошотвање. Могао би и немачки народ да почне да живи са својом истином: национализам, фашизам, злочини, геноцид над Јеврејима и Србима. Сада она даје себи право да овако јавно говори? Невероватно! Зашто јој дајемо оволики публицитет, то је питање над којим човек треба да се замисли.
  • BBB

    24.10.2017 10:47
    @purgerNS
    A da je branila srpske interese onda bi bilo sve ok.
  • Klifton

    24.10.2017 10:47
    Nobelovka Herta Miler
    Nerazumem dodjes u moju zemlju pravis haos ubijas i ti si do bar a ja los sto se branim,sranje od Nobela drzis mi slovo o dobroti o logorima napalm bombama kolonijalizmu genocidu i gle krivi Srbi a gde ste vi sa vasim Adolfom sram vas bilo jos vam daju i nagradu za uspeh Mengela Bormana Firera Ajhmana tugo ubili ste 27 miliona Rusa zato sada prst stoji 24 sata na Nemackm tasteru za totalno unistenje prvi ste da nestanete.To je vasa visa rasa vam donela svako sranje ste izazvali na Balkanu Vi i vasi patrioti,napadate Srbiju za vase promasaje.Pitam se kao i svaki petriota ove zemlje sta trazite u mom dvoristu kada niste ni svoje spasili posle svih krvavih ratova zapitajte se dal ste nemci ili Rusi sve preko 10 do 77 su rusi usput oplodili.
  • strašno

    24.10.2017 10:45
    žalosno
    Sirota pogubljena žena, meni je nje prosto žao....
    To što je Nobelovka i što joj je dozvoljeno da priča javno ovakve nebuloze samo govori dokle je stigao svet i mi na njemu.
  • marica intelektualka

    24.10.2017 10:38
    ova se kopca na ledjima. Izgleda da i tamo dele diplome bez obrazovanja ili je angazovani posebno u te svrhe odgajen inetelktualac da bude u najamnoj sluzbi.
    Da je intelektualka videla bi da jedino sto smo radili protiv sebe je sto smo otimali jedni drugima sve i vukli jedni druge u ponor umesto da smo pomagali da izdjamo jedna po jedna iz njega.Krivi jesmo na neki nacin ali oni su drzali oruzje. FUJ!
  • frustronaut

    24.10.2017 10:34
    istina boli
    Zar mislite da moze da se pali,rusi ubija bez posledica? Ne moze to dzabe. Nemci su prihvatili odgovornost za 2. Sv. Rat, mi necemo nikada za masovne grobnice ...
  • Milek

    24.10.2017 10:26
    Srbi su krivi sto su ubijani. Srbi su krivi sto nisu hteli novu NDH. Srbi su krivi sto su Slovenci i Hrvati napali prvi JNA. Srbi su krivi sto su ubijani i proterivani sa vekovnih ognjista, sto su im vadili organe i decu klali.
    Gospodjo Srbi su jedini hteli da ocuvaju Jugoslaviju i stvarno je sramota da jedna ovakva persona nama soli pamet i nabija krivicu za ovo sto nismo krivi.
  • deda

    24.10.2017 10:21
    a ja mislio da je dosla u Sumarice u Kragujevac na javni cas
  • purgerNS

    24.10.2017 10:15
    aj ti bako..
    malo u Tel Aviv pa im reci da su jevreji sami krivi za konc logore...jer su niža rasa a i nosati su
    optuži jevreje za Palestinu...čik baba ako imaš muda
    Gnušam se ovh komentatora koji patoliški mrze sve svoje i dive se zapadu...
    nas optužujući da smo poremećeni..
    sutra bi obukli crne uniforme i zahebali Kvislinga
  • boyan

    24.10.2017 10:14
    @cane liman
    "pa da samo smo mi krivi"..,..." to su SRBI "....

    Miladin Kovacevic , ubistvo Brisa Tatona , ubistvo amera na Zakintosu , pljackanje po bankama Evrope , ... i to su Srbi zar ne ?
  • Jaja

    24.10.2017 10:13
    Da smo mi neka drzava, proglasiki bi je za personu non grata... To sto neko politicki dobije neko medjunarodno priznanje ne znaci da zna sta prica i da ispravno razmislja...
    Pa Obama dobio Nobela a nista nije uradio... Al Gor dobio Nobela a pobio nekoliko miliona ljudi....

    Treba prestati davati kredibilitet ljudima zbog politickih dostignuca kao sto su medjunarodne nagrade...

    Sve to isto funkcionise, da li se mi slazemo sa svim podeljenim ordenjima u zadnjih nekoliko godina...
  • Pera

    24.10.2017 10:11
    Potpuno tacno
    Autogenocid ili genocid nad sopstvenim narodom.
  • Nervirach

    24.10.2017 10:09
    Tacno, sve drugacije mogu da tvrde klinci rodjeni posle Slobinog bacanja jogurta i koji su bili izolovani po brdima ai daleko od granice pa nisu videli sta je Rusija po Madjarskoj i Rumuniji. Zivimo u ruskom sistemu, za promenu bi mogli videti i staje zapad. Jbg-a, vi patriJote ste najveci licemeri, vozite zapadna kola i rodbina vam trci na taj isti zapad. I ne prizeljkujte krizu tamo jer kakva cete kola ako tamo pocnu voziti krseve. I sta cete oblaciti.
  • Marko

    24.10.2017 10:04
    narodna ali dobra
    Koza uspe da se popne na brdo,ali i dalje bleji.
  • citat

    24.10.2017 10:03
    "Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”

    Ivo Andric
  • purgerNS

    24.10.2017 10:01
    ma da li to ona pravda
    i Gavrila Principa....kad kaže da se neke stvari moraju rešiti silom...e svaka joj dala
    ova baba lupeta ko maxim po diviziji...
    i to švabica...
    pa bakice...kad je to Srbija napala Mađarsku,Poljsku...Estoniju..Rusiju
    kad je to ova "zla" Srbija imala konc logore..kad je vršila medicinska ispitivanja na logorašima,
    kad je ubijala umno poremećene ...
    i ako je ova i ovakva Srbija zaslužila ovo onda vaša Nemačka nebi trebala da postoji
    ako ćemo pošteno
    ko o čemu..kurva o poštenju...se..m joj se na nagradu i gadim se ovih koji su je ugostili
  • Deki

    24.10.2017 10:01
    @limanac
    Zato što para vrti gde burgija neće, upravo su tako Hrvati dobili država a i šiptari Kosovo. Samo nama nikad nije bilo jasno šta znače nacionalni interesi. Našim političarima je milije da im šuškaju pare u džepu nego da odvoje neka sredstva za lobiranje u cilju zaštite nacionalnih inbteresa ako uopšte neko i razume šta znači nacionalni interes i razlikuje ga od ličnog.
    Takav jedan je bio Milošević a sad mu deca uživaju u blagotati protkanom mukama naroda koji su izvarali i obogatili osiromašenim uranijumom da im se genetika zatre narednih 10 kolena.
    Naša greška, greška one ratoborne osvetoljubive većine je što nam um ne dopire dalje od Dnevnika, Informera i raznih mega giga svetskih priča i teorija zavere.
  • purgerNS

    24.10.2017 09:51
    nije mi jasno...
    šta joj daje pravo da komentariše političku situaciju u jednoj zemlji ili u svetu..koliko čitam ona je pisac...
    moj auto mehaničar isto voli lupetati...al ga ne zovu na tribine..a odličan je majstor i ima fakultet
  • Patrijotsko

    24.10.2017 09:51
    licemerje
    U korenu svega je patoloska mrznja domacih patrijota prema zapadu kao jacem i mocnijem.
    Zanimljivo je da vecina tih patrijota kupuje zapadna kola , stedi u evrima i putuje na zapad.
  • cane liman

    24.10.2017 09:46
    pa da samo smo mi krivi za sve na balkanu??? vidi baba da je ovo drzava dobila bi nogu u dupe lili bi te izvizdali na sajmu .Ovako ti dodji pa nas opljuj u rodjenoj drzavi a ti si poreklom is jedne divne drzave koja u istoriji nije pocinila ni jedan zlocin jer logori, prinudan rad ,streljanja ,gasne komore,treci rajh........ to su SRBI ....
  • skankhunt42

    24.10.2017 09:40
    Još jedan od umova zbog kojih svet i jeste ovakav kakav jeste. Njeno razmišljanje je simptomatično. Nažalost, sistemom nagrađivanja (u ovom slučaju nobel) im se daje na kredibiltetu.
  • TetaHelga

    24.10.2017 09:40
    Malomorgen
    Jeste, tačno je ali to nisu ni izbliza patnje koje su njeni zemljaci naneli kroz dva svetska rata narodima kojekude. Svakako, nemci su stručni da najmanje patnje nanose sami sebi.
  • LALA

    24.10.2017 09:37
    Auu , ova zena je nobelovka a uz to jos i Nemica.
    Ima domace patrijote iz koze da iskoce.
  • NY152

    24.10.2017 09:32
    @limanac @Tata Ikun
    E bravo, svaka vam je na mestu
  • ...

    24.10.2017 09:31
    Zato povremeno i pustaju ove vesti da se vide reakcije patrijota iz kojih sipa mrznja a nikad samokritika.
  • ovo

    24.10.2017 09:29
    nije lepo čitati
    jer, istina uvek boli...
  • komsija

    24.10.2017 09:25
    Da li patriJote znaju da nas niko ne voli.
    Cak ni Rusi.
  • Reakcija izazvana

    24.10.2017 09:24
    Kako da ne
    Dobro je, samo kad Miss Albright nema veze sa time, i svi njeni.
    A Nobelova nagrada više nije prestižna, ako se uzme statistika i ko su sve njeni dobitnici.
    Svoji svojima dele nagrade.
  • VE

    24.10.2017 09:20
    Ova priča potseća na nemačka pravdanja zašto su u Srbiji vršili zločine i odmazdu 100 Srba za jednog ubijenog nemačkog vojnika (Nemca). -1- Ubijali smo zato što ste se vi nelegalno podigli protiv okupacije i krenuli da ubijate nemačke vojnike! -2- A zašto ste nas okupirali, i zašto ste bombardovali Beograd i druge srpske gradove- Zato što niste hteli u Trojni pakt, i uvredili ste nas, i onda smo mi morali da vas ubijamo i smirimo.
    Neverovatno kako ovakva soljenja pameti uvek dolaze od Nemaca, možda nas Englezi zaista više zavlače i iskorišćavaju, možda su Amerikanci silniji...ali nikada ovo neće reći! Kakva nobelovka, ovo je najobičnija propadandiskinja iz Gebelsovog biroa. Sramota je da se nije našao neko da joj uzvrati na ove njene reči, ili da je bar pogodi tortom.
  • G

    24.10.2017 09:19
    Ceo svet je pošten samo su Srbi zli.
  • Antirusofil

    24.10.2017 09:14
    PatriJote negoduju.
  • ja

    24.10.2017 09:05
    Ufff, ako su ovi dole botovi tj. komentatori jedino sto postoji u Srbiji, onda je propast Srbije osigurana. A ova zena je u pravu, dopalo se nekome ili ne.
  • Marko

    24.10.2017 09:01
    "Joj nemoj Mile ništa politički,
    joj jer ćeš opet dobiti po ledja.
    Pevaj nešto što nikog ne vredja.
    Joj nemoj Mile ništa politički. "
  • kazamat

    24.10.2017 08:58
    Ceo svet je zao samo su Srbi posteni .
  • Marina

    24.10.2017 08:57
    Eto, sada konacno znamo zasto je dobila Nobelovu nagradu.
  • dule

    24.10.2017 08:53
    Jači tlači, a posle nađe i ovakve intelektualce da svoje postupke opravda.

    Da ne bude zabune, i "mi" (kao narod, društvo i zemlja, koliko god neko smatra da baš i ne pripada istim) smo tlačili kad smo mogli a potom puštali slične likove da to opravdaju.
  • Deki

    24.10.2017 08:48
    Žena u crnom
    Mi smo svi krivi za ono što nas je snašlo. Tačno većina je podržavala Slobodana Miloševića, tačno bilo je milion ipo Srba na gazimestanu i tačno je da su hteli vožda a ne umerenog Ivana Stambolića. Sami smo krivi za svoju sudbinu, većina je htela sve i većina je ogrezla u nacionalizmu. Ostalo što priča je mržnja i potpuno je nebitno naspram činjenice da ovaj narod NE PRIZNAJE svoju grešku i pravi istu ponovo. Od 90 tih vam ista ekipa na političkoj sceni, u ostalim republikama ti ljudi više ne postoje, nema ih.
  • Srbin

    24.10.2017 08:46
    Jeste i zato treba da ispaštamo još naredna tri veka,dok Vaša zemlja za svoja zla nije ispaštala ni tri godine već naprotiv razvijala se ekstremnom brzinom.
  • izguzvana baba

    24.10.2017 08:44
    ovoj nije mesto u javnosti. Ne zasluzuje ni rec da joj se objavi, kamoli ceo clanak o njoj i njenoj fasistickoj ideji o demokratiji.
  • cuj ovu

    24.10.2017 08:36
    ...
    latentni fasista
  • limanac

    24.10.2017 08:35
    Auuuu koliko je ova šuplja!!!

    kad smo kod ljudskih prava, baš me zanima zašto NATO ne interveniše u S.Arabiji gde muškarac i dan-danas ima pravo da ubije svoju ženu bez ikakvog objašnjenja i da za to ne odgovara?
    Ili zašto su amerikanci podržavali Sadama Huseina koji je otrovao desetine hiljada Kurda?
    Ko je pomogao Pinočea da svrgne legitiminu vlast, izvede puč i ubije Aljendea?
    Ko je pobio dva miliona Vijetnamaca?
    Ili zašto je Milošević od 1995 do 1997 za NATO bio faktor mira i stabilnosti?

    A kad smo kod pružanja azila zlikovcima, ko je ugostio Ferdinda Markosa kad je pobegao sa opljačkanim milijardama sa Filipina? Da vam pomognem, umro je na Havajima u miru i blagostanju.
  • Tata Ikun

    24.10.2017 08:22
    Veliki problem Srba je takođe i taj što dozvoljavaju raznima da dolaze u njihovo dvorište i lupetaju gluposti protiv njih samih. Ne bih da komentarišem što je gospođi ispran mozak i ponavlja mantru pro-zapadnih medija poslednjih 30 godina. Meni je interesantno što gospođa potiče iz jedne zaista pacifističke države, koja nije ubila milione ljudi u poslednjem veku, niti ih proterivala, pa se našla da soli pamet onima koje su ubijali i proterivali sa svojim dragim saradnicima. Najmanje što možemo da uradimo je da na ovakve "tribine" nosimo po karton-dva jaja i truli paradajz... Sramota.
    Neka moli Boga da sama ne oseti šta je rat, kako je nije sramota da kaže tako nešto... Ko je ona da pominje Pravoslavnu crkvu, jadnica pomračenog uma...
  • Mile

    24.10.2017 08:19
    razmisljanja
    Zato Nemci i ne zele ove Srbe koji sami sebi cine zlo,vec su im drazi miroljubivi Sirijci koji su uneli strah u celu evropu.Gospodja bi ipak trebala znati da su Germani imali velik uticaj na ovim prostorima u ranijem periodu i da je seme nacizma ostavilo traga i kod Srba te je sasvim razumljivo sto takvih ima i medju nama.
    No, stalno nama drze slovo iz lepog ponasanja likovi iz zemalja koje seju ili su sejale smrt po svetu.kao oni su svetski mirotvorci a mi smo zli Srbi,j****se .
  • БЛОК

    24.10.2017 08:14
    Казна
    Мислим да ову треба најстроже казнити. Сваки дан по сат времена пред ОГЛЕДАЛО!
    Приликом одмеравања казне, узето је у обзир да би дуже време гледања у огледало довело до смртног исхода што није циљ.
  • PravnikNS

    24.10.2017 08:11
    NSPD
    Tipičan predstavnik stare škole nemačkog militarizma. Uvek se krivica traži na drugoj strani, samo je njihov stav ispravan i u to ime može se i činiti nasilje. Tako su i nacisti radili.
  • Svetislav

    24.10.2017 07:52
    Ironija
    "Srbija je sama sebi nanela zlo."
    Reče jedna NEMICA.
  • Лука Лабан

    24.10.2017 07:46
    Ајд што лаје али је још и плаћате нашим новцима да пљује по нама!!! Јадница, није она крива, криви су ови аутошовинисти што су је довели.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna