Autor: Novosti

Info
04.11.2017.
19:44
Ekonomski fakultet u Subotici podneo je krivičnu prijavu protiv profesora Nenada Vunjaka, bivšeg dekana, smatrajući da je zloupotrebio položaj i oštetio jednu od najstarijih i najuglednijih visokoobrazovnih ustanova u našoj zemlji.
  • Ekonomista

    26.03.2019 21:51
    Vunjak +Grubor
    Studirala sam sa Gruborom a profesor ni je bio Vunjak. Iznenađena sam da je Grubor uopšte dekan ili bilo kakav profesor. Bio je mnogo ispod proseka na našoj godin,neprimetan...a Vunjak je prema studentima u to vreme bio više nego korektan. Kažem, u to vreme..
  • Misljenje

    05.11.2017 22:32
    Naucnici
    Ni Vunjak, a ni taj Grubor ne postoje na Google Scholar-u. Znaci nemaju ni jedan, ni drugi veze sa naukom i akademskim pozivom. Obicni partijski kadrovi. Moze ovaj da prica do sutra da ima naucne radove. Mozda u Mikijevom Almanahu. Jadna je ova Akademija Nauka sa Akademikom Vunjakom.
  • salajcanin

    05.11.2017 08:49
    Preletač
    Za prvog ne znam, ali sadašnji dekan ovog fakulteta Grubor, preletom iz DSS u SNS postade dekan. Inače pored predavanja na Ekonomskom fakultetu u Subotici već više od 10 godina predaje na Fabusu u Sr. Kamenici ( pored državnog fakulteta stiže da radi preko Fabusa i po Bosni i celoj Srbiji). Ispit kod Grubora na Fabusu ima fiksnu cenu, a ako se ne plati veliki um ruši studente po nekoliko puta. Jedan sujetan, osvetoljubiv i korumpirani profesor. Bruka ko nam uči decu. I on priča o poštenju.
  • Prekvalifikacija

    05.11.2017 07:34
    Vernici socijalizma
    Uvek sam se pitao kako oni koji su svoje diplomske, magistarske i doktorska radove 100 % zasnivali na samoupravno socijalizmu, udruženom radu i dogovornoj ekonomiji, odjednom počinju da ptedaju liberalni kapitalizam. Da li su išli na neku prekvalifikaciju koja je podrazumevala i spaljivanje svega što su do tada napisali ili su samo promenuli ploču i partiju?
    Za razliku od njih bivši profesori marksizma su bar morali da se deklarišu da su doživeli preobražaj i prosvetljenje, pa da su postali vernici i počeli da predaju veronauku.
  • gogi

    05.11.2017 03:49
    dr ekonomskih nauka vs. dipl.
    Ma fantasticni su ovi sa DRZAVNIM!!!111 i "privatnim" fakultetima. Vi ocigledno ne shvatate ni osnovna zakonska resenja koja postoje jos od 2005 godine. Diplome su ravnopravne bez obzira na osnivaca i status tih diploma je takodje ravnopravan. Prema tome, ne sme da postoji diskriminacija pri upisu. Ovo su zakonske kategorije i ni jedan fakultet ne sme da diskriminise druge fakultete u Republici Srbiji. Ako vam ne odgovara, promenite zakon i ukinite privatne fakultete, ali diplome koje su do sada stenece moraju imati isti status i to je to. Jer ako ih diskriminisete ti ljudi mogu da dobiju sudski spor sa PUNIM pravom. Takodje bi bilo interesantno da se ispita KAKO se ovih dana zavrsava "drzavni" ekonomski fakultet naspram kako je bilo pre 10-15 godina
  • Revizor

    05.11.2017 01:11
    Kao neko ko je okončao tadašnje petogodišnje studije na tom ''fakultetu'', pokušaću da budem što objektivniji - dotičnu ''instituciju'' zaobilaziti u širokom luku. Jedina informacija koju oni smatraju značajnom je njihov žiro račun i ništa više. Studijski programi totalno neusklađeni sa potrebama tržišta, knjige sa akcentom na formi a ne suštini, profesori bahati i otuđeni od stvarnosti. Čast izuzecima ali kolektiv im je neka verzija Mordora.

  • ...

    04.11.2017 23:48
    Najgori fakultet u širem okruženju!
    Ništa za naučiti od priučenih profesora, gradivo negde u 60-im godinama prošlog veka, odnos prema studentima nula, korupcija cveta na sve strane...
  • bivsi student

    04.11.2017 23:21
    Sramota
    Samo da vas upoznam, nista bolji od Vunjaka je i gospodin Josifidis, koga su svojevremeno studenti iz Subotice proterali za Novi Sad, na taj nacin sto su ga prvo ubacili u kontejner i prvim vozom poslali za Novi Sad... Od svojih predmeta su napravili bauk, gde su mnogi pametni studenti odustali od daljeg skolovanja, ne znajuci kako da poloze ispit. To je bilo samo maska, kako bi sebe prikazali kao da su principijalni i ne podmitljivi, medjutim samo za neke iz siromasnih porodica, koji nisu imali mogucnosti da im natrpaju dzepove para i poloze... To zna vecina novioh i starih sudenata u Novom Sadu... Nek im je na castiIII
  • Darko

    04.11.2017 23:19
    FTN dozvoljava studentima koji su na njemu zavrsili osnovne studije na jednom departmanu da upisu master na drugom. Pa sta, reci ce neko? Bilo bi to mozda i OK da diplomci sa smerova Zastita zivotne sredine i Industrijsko inzenjerstvo i menadzment na osnovnim studijama ne upisuju master studije na Racunarstvu i automatici. Proverena informacija 100%! Na Racunarstvu i Vukovci strepe da li ce se upisati na budzet i tu su mahom najbolji studenti, a ova dva pomenuta smera mogu upisati izavrsiti i oni sto piju pred prodavnicom. To je kao da Tomu Nikolica sad neko primi na MIT ili Lomonosov. Nema nikakve razlike izmedju drzavnih i privatnih fakulteta, sve to treba pohapsiti i krenuti od nule.
  • Dipl.oec

    04.11.2017 22:47
    Ne zna se...
    ...ko je gori od ove dvojice..
  • Član

    04.11.2017 22:45
    Fakultet brani sebe
    Nada je vrlo naivna.
    Fakultet ima puno pravo da brani upis pojedinim studentima a pogotovo sa privatnih Fakulteta. Takvi studenti samo peru stečenu diplomu državnom diplomom.
    Član sam komisije za upis na master studije i (za ovaj upis ove godine) smo imali zvanične dokumente od studenata sa privatnih Fakulteta koji su završili četvorogodišnje studije za 6, 8 ili 11 meseci. Takvi studenti na rang listi imaju 250-400 bodova (od 100 mogućih) i izbacuju naše odlične studente sa budžetske liste. Šta da uradimo na ovu očiglednu mahinaciju? Diplome su ravnopravne, zar ne? Da li su?
  • Student

    04.11.2017 22:30
    Akademik
    Jedan nepismen covek nazovi profesor. Ne ume da predaje, nepismen, drzi se striktno knjige nikakvih primera da da studentima da lakse shvate. Pritom ne zna sopstvenu knjigu koju je navodno napisao. Sramota. Dobro je sto ove nove generacije ne moraju da se zlopate i da uce po 40ak podela samo na pola strane koje je doticni trazio da se zna napamet. Uzas!
  • gari

    04.11.2017 22:04
    @NADA
    Ali kako bi, i zašto bi, neki fakultet branio da upiše master studije nekome ko je na nekom drugom fakultetu završio osnovne studije, bilo državnom ili privatnom? Pravila oko upisa na master studije moraju biti transparentna, i ako po tim pravilima i neko sa privatnog fakulteta može da upiše master, to je to, fakultet ne sme ništa dodatno da petlja, i na svoju ruku da upiše na budžet nekog svog bivšeg studenta umesto onog sa privatnog.

    Mogu eventualno da se postavljaju dodatni uslovi, kao na primer da ti studenti imaju položene određene ispite, ili da prave prijemni ispit za master studije, ali... Time bi fakultet možda sebi skakao u stomak jer bi tako terao potencijalne studente, i to im baš i nije cilj, zar ne?

    Ako neko nešto zna što ja ne znam, neka kaže.
  • Petar

    04.11.2017 21:00
    @Novosadjanin
    Ako Josifidis vredi kakvi su tek ostali onda? Žali bože komentar. U Srbiji ne postoji ugledna obrazovna ustanova, ni privatna ni državna. Samo izvikane. Nemojmo se šaliti. No dobro, kakvo stanovništvo takvo i shvatanje ugleda.
  • Nervirach

    04.11.2017 20:59
    Nije tema, al jel se neko seca kada je ekonomska skola u Novom Sadu dozvolila da joj racun bude blokiran? Bruka i blam, kakvi strucnjaci rade tamo. Moje dete da pohadja tu skolu ja bih ga ispisao. Tu nema sta da se nauci.
  • Mirko Pavlović

    04.11.2017 20:36
    Visoka poslovna škola
    Isto ovako se ponaša i sadašnji menadžment u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Trebalo bi ih ispitati, pogotovo malverzacije, i nenamensko trošenje para.
  • NADA

    04.11.2017 20:17
    DIPL.EKONOMISTA
    Ekonomski fakultet u Subotici gubi na kredibilitetu time sto je dozvolio da upisuju MASTER oni koji su zavrsili privatne fakultete. To je nedopustivo... zasto taj neko ko je zavrsio privatni fakultet ne zavrsti i master na privatnom, kada kazu da je "ISTO". Ako je isto, ne znam zasto nisu isli na drzavni fakultet, nego u vecernje skole. Uzasno sam razocarana zasto je to Vunjak dozvolio. Molim sve nadlezne da vrate EKONOMSKOM FAKULTETU status kakav je oduvek imao.
  • Novosadjanin

    04.11.2017 20:03
    lopovi
    Koliko miliona dinara ekonomski fakultet zgrne godisnje samo na ''prenos'' iz Subotice u Novi Sad? Jedino Josifidis vredi nesto na tom fakultetu, ostalo je sve lopovska banda koja se u ekonomiju razume koliko i Palma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna