Autor: 021.rs

Info
13.11.2017.
10:35 > 10:52
Svi punoletni građani Srbije imaju po akciju Telekoma i logično je da su zainteresovani da na berzi vide šta imaju u rukama. Međutim, državni telekomunikacioni sistem godinama izbegava da upravi Beogradske berze preda dokumenta neophodna za stavljanje na listing, pa građani Srbije ne mogu da provere kolika je vrednost onoga što imaju u rukama.
  • Anonimus

    15.11.2017 10:18
    Odista je čudno da država ne želi da preko berze proveri tržišnu vrednost akcija, time i kvalitet upravljanja državnim telekomunikacionim sistemom.
  • @Otkazao Kablovsku

    14.11.2017 23:58
    Ti ili imas
  • Otkazao Kablovsku

    14.11.2017 16:24
    @nikad mts
    Možda ali parama od iptv-a, ne od mojih. A ako plaćaš SBB plaćaš i pink.
  • nikad mts

    13.11.2017 23:09
    @Otkazao Kablovsku: Ti izgleda ne znas da Telekom godisnje uplati Pinku 7 miliona evra. Tako da gledao ili ne, finansiras isti (zapravo kroz Telekom jos vise nego kroz ostale operatere, takav je dil).
  • zadovoljna sa Tel.

    13.11.2017 22:39
    korisnik vec 4 godine
    Svi oni koji kazu da nisu zadovoljni radom osoblja su u pravu, nisam jedino zadovoljna sa tim aspektom saradnje.Pre nego sto potpisem ugovor i izaberem paket pogledam SBB, Telenor a treceg necu jer su svi moji napustili operatera, i ipak uvek odaberem Telekom jer su najbolji ponudjac a vala i najposteniji. Pitam vas da li vi koji koristite fiksnu telefoniju kod SBB za male pare razmisljate o onima koji su a kod mene 90 posto kod telekoma, a nikad ustvari niste u mogucnosti da znate koliko ste potrosili i mojih troje prijatelja uvek plate uglavnom iste dosta vece racune a ne pricaju uvek isto. Zao mi je ako su stvarno u gabuli koliko je napisano ali ja nameravam ako bude ovako da nastavim saradnju,
  • Otkazao Kablovsku

    13.11.2017 20:22
    @nikad mts
    Ne koristim nikakvu kablovsku ni iptv ni antenu plus. Tv mi je povezan sa internetom pa mogu,osim 17 DVB T2 kanala da gledam i N1 i CNN i BBC i Russia Today i gomilu drugih sadržaja. Nije mi problem da plaćam kablovsku ali neću da bacam pare, pogotovo neću da preko kablovske finansiram pink.
    Kada sam otkazivao SBB, službenica nije mogla da se načudi kada sam rekao razlog da mi ne treba kablovska da je praktično i ne koristim. SBB ima tri rublike za otkazivanje, nemogućnost plaćanja, prazan stan i nezadovoljstvo uslugom. Nije znala šta da napiše. Kada sam rekao da mogu da sklopim novi ugovor za internet ali ako uvedu internet bez kablovske, bila je u još većem čudu.
    Izvini ako sam ti oduzeo vreme, ako pored toliko pinkova stigneš da pročitaš odgovor.
  • nikad mts

    13.11.2017 19:23
    @Otkazao kablovsku: Al ces da se usrecis, u Telekomu (osnovni paket) ima "samo" 20 Pink kanala.

    @Kupujmo domaće: Ko je krvavo radio za novac, taj se ne bavi dobrotvornim radom i "kupuje domace" iako je losije, nego trazi najbolji odnos cena-kvalitet. A oni koji su do novca dosli lako (nasledstvom, prevarom, kradjom) slobodno mogu i dalje da finansiraju inferiorne
  • classic

    13.11.2017 17:42
    Ne znam kakvo je stanje u kompaniji ali kao običan korisnik box 4 paketa mts-a odnosno Telekoma Srbije itekako sam zadovoljan njihovom uslugom. Mobilna mreža im je neprikoslovena u Srbiji, internet je ok, brzine su u okviru deklarisane, nema prekida, fixna mreža ok a da budem iskren tv ponuda im i nije neka, ali za moje potrebe gledanja tv-a i interesovanje ( prenosi Endesa lige na Areni ) ono prelazna ocena.Tehnička podrška im je ok. Sve u svemu, iznenadjen sam nekim navodima u ovom tekstu, analizi, npr o opadanju broja korisnika...lično sam SBB zamenio sa MTS-om evo skoro već ima godinu ipo a znam jako puno istih takvih primera u svom okruženju, generalno je takav trend, pa sam pomalo zbunjen nekim navodima u tekstu.
  • Otkazao kablovsku

    13.11.2017 16:20
    SBB
    Prvi na listi kanala N1, povezan sa SBB-om, treći idiotski pink, iole pristojni rts2 tek negde oko petnaestog.
    A SBB ne daje nikakav paket bez kablovske tv.
    Ne pada mi, takođe, na pamet da plaćam za gomilu pinkova, pa ne koristim nikakvu kablovsku.Dobar deo paraod kablovske, ili antena plusa ide pinku. Da plaćam ŽM da slušam ona njegaova idiotka pisma?
    Zato bih se uvek opredelio za telekom.
  • iliiy

    13.11.2017 16:06
    @vbmvbm
    Tišina tamo!!!!

    Da li ste ljuti ?
  • vbmvbm

    13.11.2017 15:18
    @AVAV
    Tišina tamo!!!!
  • knez

    13.11.2017 14:31
    @Pravednik
    I Vama je ok da radite za 34 499 dinara mesečno? Možda je ok ako imate nasleđenu nekretninu i ne plaćate dažbine, ili ste student. Meni je samo rata za kredit, prosečnog porodičnog stana od 60kvm, 30 hiljada dinara. Mesečni troškovi (informatika, gas, internet, struja) još 10000. Nisam imao sreću da mi roditelji ostave kuću ili koji stan.
  • AVAV

    13.11.2017 14:29
    Meni licno je daleko vaznije da cemo uskoro imati puteve bolje od Nemacke.
  • SBB klijent

    13.11.2017 14:18
    @Nervirach
    Slažem se da ide, ali ja ću mu ga ipak dati.
    Postoji jedna magična stvar, a to je da ISPUNJAVA sve ono što kaže i navede.
    A to je u Srbistanu retkost.
    MTS mi se opako zamerio, neko ih ruši to je činjenica.
    A telenor sda nudi najbolji i najbrži 4G internet za najmanje novce.
    Da nemam ugovor sa SBB-om, otišao bih njima.
    Sirotinja mala, svetkse cene i uslovi, a mnogo krokodila za našu baričicu.
  • Pravednik

    13.11.2017 14:14
    @
    E zato je Srbija propala, nije bitno da je meni bolje, već da je drugom (stalno zaposlenom sa većom platom) gore.

    Jeste, meni je dostojanstvo na prvom mestu, radim bre , otpadam dok neko u kancelariji kao ti na primer sedi i obavlja privatne poslove u toku radnog vremena, dosadjuje se i briga ga sto neko ima polozaj kao ugovorac, daj samo da je meni dobro. Kazem jedva cekam da Telekom propadne da ne gledam javasluk i lenjost ameba koje se kote li kote. Zamisli covek bi da prima platu a da ne radi nista i da nema nikakvu odgovornost.
  • @Grof

    13.11.2017 13:52
    Potez da se ne proda na tenderu je bio prvi potez da se proda nekom podobnom za nekoliko puta manju sumu.
    Od tada krece pojacano sikaniranje strucnih radnika *i njihovo premestanje, otpustanje, teranje na otkaz), opada kvalitet usluge (zaposleni se brecaju, dezinformisu korisnike, prave ljude budalama, ponuda siromasi), postojeci kvalitet mobilne mreze (pokrivenost, brzina prenosa podataka, itd.), nista se ne radi na modernizaciji (4G i sl.), svakih par meseci rastu cene, internet (ADSL/VDSL a uskoro i optika) je gori od konkurencije (najsporiji a najskuplji), fiksni je najskuplji a s najmanje minuta, o cenama biznis paketa necemo ni da pricamo. IPTV je verovatno najgori tip te usluge na planeti, itd.
    Telekom jos zivi od prisilnog zadrzavanja biznis korisnika (javna preduzeca, institucije i sl.) koji mu donose gro profita, kao i od nepismenih korisnika koji nemaju pojma sta i koliko placaju i da bi mogli da prodju i 2x jeftinije kod drugog operatera, a nece ni da prenose broj jer misle da im se menja pozivni (ni toliko dakle ne znaju).
    Ali i pored toga sve je vise njih koji beze iz Telekoma (a bice ih jos vise sa sadasnjim i buducim poskupljenjima) tako da ni prodaja za tepsiju ribe nije daleko.
  • Nervirach

    13.11.2017 13:31
    Novac dat SBB-u ide onom sto je dobio od zandara.
  • Obavesten

    13.11.2017 12:59
    Puna podrska pljacki "napacenog naroda". Zasluzeno, treba to jace i bolje.
  • mrak

    13.11.2017 12:53
    Tako je to kada pustiš bandu da uništi privredu a onda se konstatuje kako je "država loš gazda". Možda je ova država loš gazda ali ima ih mnogo u svetu koje izuzetno dobro gazduju. Srbija je prodala NIS i Mobtel ruskoj i norveškoj državnoj firmi. Sada je kasno za sve ostali su još EPS i Telekom i priča je završena.
  • Novosadjanin

    13.11.2017 12:46
    xaxaxaxaxaxaaaa Kladim se, bice izbora! Ima se moze se. Sve ce to narod pozlatiti, mislim platiti. Sad posta sutra EPS. NIS nam je otosao za tepsiju ribe. A politicari sve bogatiji. Radnici samo trce za masinama pa jos im kaze da su neradnici. Plata oko 25.ooo.
  • @Pravednik

    13.11.2017 12:44
    ...Ne tražimo mi veće plate , mi samo tražimo dostojanstvo, pravdu, pa lakše bi bilo kada bi stalno zaposleni imali platu kao i mi na ugovoru...

    E zato je Srbija propala, nije bitno da je meni bolje, već da je drugom (stalno zaposlenom sa većom platom) gore.
  • Boro

    13.11.2017 12:40
    I kad propadne...
    Pretpostavljam da ce Vatikan,Svabe i Ameri biti krivi i za ovo.
  • ALUMNI

    13.11.2017 12:20
    BANDA KOMUNJARA
    koja finansira bogohulne bliznace iz prestonice, pa nije čudo što propadaju.....
  • JA MISLIM

    13.11.2017 12:17
    Telekom
    Pre nekoliko dana je objavljeno da je Telekom druga najprofitabilnija kompanija u Srbiji i da po prihodima drži visoko drugo mesto posle NIS-a......Nešto smrdi u državi Srbiji.
  • Pravednik

    13.11.2017 12:16
    Tuga
    Radim u Telekomu već 7 godina na ugovor kao agent prodaje, plata 34.499 rsd, bila je i manja, sve u tekstu je tačno ali je takođe propušteno da se spomene preko 1000 mladih koji rade bukvalno kao konji na fantomskim ugovorima gde se posle 2 godina samo promeni agencija a vlasnik nove agencije bude srodnik vlasnika stare agencije, komedija, ko tu pare uzima pitaj boga, pa kompanija koja se maćehinski odnosi prema sopstvenom zaposlenom kako će tek prema onome kome pruža usluge. Ne tražimo mi veće plate , mi samo tražimo dostojanstvo, pravdu, pa lakše bi bilo kada bi stalno zaposleni imali platu kao i mi na ugovoru, čak je bilo i momenata kada nam godišnji nije plaćen,konstantan strah na bolovanje otići, strah od otkaza,trudnicama prestaje radni odnos tokom bolovanja, svako daje sebi za pravo da se istrese nad nama,ugovor koji je potpisan daje pravu poslodavcu da nas otpusti za najmanju sitnicu, sindikat ništa ne čini za nas baš ih briga.Telekom propada jer je brdo stranačkin neznalica zaselo na funkcije a i direktori koji su vredeli su napustili brod koji sigurno tone a samo je pitanje vremena kada će potonuti jer su rupe ogromne. Pa Telekom je hteo da plaća IT inžinjera 50-60.000 i to na ugovor a još su tražili ogromno znanje od njih pa šta mislite kakva je to kompanija , ona koja ide napref ili nazad. Meni je bilo žao što nije prodat ali sada je kasno na žalost nas stanovnika cele Srbije. Na kraju niko neće odgovarati a ispaštat će ovakvi kao ja i meni slični.

    Pozdrav
  • mat38

    13.11.2017 12:13
    Promašaj
    Kakav promašen i proizvoljan tekst!
  • kauboji

    13.11.2017 12:11
    U toku je velika pljačka kočije
  • Kupujmo domaće

    13.11.2017 12:10
    zbog nas samih
    Zato što Srbin gleda da kupi od stranca, makar bio dinar jeftiniji, ne misleći da tako sam sebi kopa jamu. Novac dat na SBB odlazi van zemlje, dok novac dat Telekomu ostaje. Kada se domaće firme unište, tada stranci koriguju cene na evropski nivo. Uvek kupujem domaće, da i komšijina deca imaju šta da jedu.
  • Mile

    13.11.2017 11:56
    Tipičan metod pretvaranja (ne prodaje već prisvajanja) državne (bivše društvene-zajedničke) imovine u privatnu imovinu odabranih koji se gotovo dve decenije primenjuje u Srbiji. Kukala nam majka!
  • Grof

    13.11.2017 11:53
    Potez da se ne proda "Telekom Srbija" i pored svih navedenih nedostataka u tekstu,pokazao se kao veoma dobar i mudar, jer je drzava na ime dividende u proteklih 5-6 godina maltene dobila priblizan iznos koliko su "investitori" pre par godina nudili za ceo kapital Telekoma. Da je SBB monopolista, jeste bez ikakve aumnje ali se bojim da nasa drzava nema tu snagu ni moc da im se suprostavi...jer se iza svega nalazi duboka politicka prica koka ima veze sa intetesom mocnih lobija i pojedinaca sa zapada.
  • pocetak kraja

    13.11.2017 11:49
    Postexpres od 8.11. nije otpremio posiljku
  • Ema

    13.11.2017 11:46
    Dobro upozorenje na izuzetno loš trend poslovanja u državnom telekomunikacionom sistemu. Država namerno urušava profitabilnost preduzeća, ali valja pitati i sindikalce, nezadovoljne ponudom od 1,6 milijardi evra u prvom privatizacionom pokušaju, šta je sa njihovim procenama da firma vredi bar duplo više.
  • dr Petrovic

    13.11.2017 11:21
    To rade politicari
    Rasprodaju sve NASE za sicu, a dobijaju svoj %.
    Oni ne " kolju prase za jednu sniclu", nego celu farmu.
    Njihova gramzivost je nepregledna!
    Narod ( mi ) ih se ne tice !
    Jedini nacin prosperiteta zemlje je u deaktivaciji politicke strukture pljacke.
    To se zove revolucija.
    Pljackace nas do kostiju, jer cutimo.

  • Rapidno

    13.11.2017 11:12
    Propadanje
    Činjenica je da rade sve gore i gore. O fiksnoj telefoniji ne treba ni pričati, a mobilna se rapidno urušava. Nešto cenom, nešto odnosom prema klijentima.
    A sada, kad se uvede obavezna registracija prepaid kartica, sa registracijom dobijate i mogućnost da broje preselite trajno na drugog operatera.
    A time će izgubiti i numeraciju.
    Ipak, ne mogu se ljudi držati u redovima i klijenti mrškati za svaku stvar koju bi da urade.
    Jer, drugi operateri vuku za rukav u bude vam da urade tu uslugu koju MTS glumi.
    Svaki klijent koji ode, povući će sa sobom i celu svoju porodicu.
  • Nindža Kornjačleone

    13.11.2017 11:08
    Ovo je standardna prica. Unistis, uzmes proviziju, prodas, gradjani cute...
    Dokaz koliko volimo pare i koliko smo letargicni. Malo cemo da drobimo po netu, malo novine, mozda ne nakoj televiziji... Par dana i kraj.
    Super sto su uspeli da nas ubede da nista ne znamo, da smo nesposobi i lenji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna