Autor: Beta

Info
15.11.2017.
07:19 > 09:21
Poljoprivrednici u Vojvodini, nakon šteta prouzrokovanih sušom koja je ovog leta pogodila Srbiju, i dalje nisu dobili olakšice i pomoć od države, a umesto obećanog jeftinijeg dizela, ušli su u jesenju setvu s najskupljim gorivom u regionu, ocenili su sagovornici Vojvođanskog istraživačko analitičkog centra VOICE.
  • VladimirNS

    15.11.2017 12:54
    Prpa bato, junaci kraj kotlića
    Junaci paori zašto ne blokirate puteve kao za vreme omraženih "žutih"?
  • Daj, daj, daj

    15.11.2017 11:17
    Laži i političari
    Koliko čujem, ništa ni od onih 5% obećanih iz vrha vlasti.
    Ne znam da li su vojska i policija štogod dobile, jer su i oni utihnuli.
    Evidentno je dato samo penzionerima.
    Krajnje je vreme da se osnuje NVO sa zadatkom da definiše i nagrađuje najveće laži u Srbiji.
    Ukazuje mi se kome bi bio dodeljen Crni Gran Pri...
    U isto vreme, pokazalo s ekao neophodno izgradnja mnogih kružnih tokova o Srbiji, a o fontanama i da ne pričamo.
    Niko ne kaže zašto, ali lično mislim da je to iz nekih evropskih kredita, pa kada ne mogu da utroše novac, da ne preciziramo sad kako ga troše - to svi znamo, e kada ne mogu da poravnaju bilans onda se sete da tu grade fontanu.
    Jer, kako Evropi objasniti da si na saobraćajnici izgradio neki drugi objekat.
    A novci se moraju "skloniti" kod kumova.
  • antisendvic

    15.11.2017 10:52
    Jedini i iskljucivi lek za ovo je ulica i motka kao Rumuni
  • ratar

    15.11.2017 10:40
    Nikakva pomoć nije bila ni obećana a država je najveću sušu u proteklih šezdeset godina potpuno ignorisala ponašajući se kao da se ništa ne dešava. U okolnostima kakve su kod nas niko u svetu ne bi zasnovao poljoprivrednu proizvodnju. Verovatno je cilj upropastiti što više poljoprivrednika i oteti im zemlju, ne vidim šta drugo ovim putem može da se postigne. Neprijateljstvo prema sopstvenim gradjanima i svim slojevima društva se više uopšte ne sakriva i sasvim se otvoreno iskazuje. Navodnjavanje u ratarstvu je potpuno neisplativo i ne primenjuje se ni u mnogo bogatijim državama sa deset puta većim subvencijama i realnom cenom proizvoda. Navodnjavati kukuruz i soju čija cena se kod nas već deset godina ne menja dok svi inputi poskupljuju iz godine u godinu može samo neko bez grama mozga ko želi da napravi još veći gubitak. Na drugoj strani je činjenica da usled enormno visokih temperatura nije ni došlo do oplodnje biljaka te se mogu navodnjavati samo beskorisno lišće i stabljike. U ovakvoj situaciji jedino država može da zaštiti poljoprivrednike što se naravno kod nas nikada neće desiti. Kada smo već ostali bez privrede šta će nam poljoprivreda. Od ove države očekujem samo da nam još jače sabije nož u ledja.
  • dzungla

    15.11.2017 10:24
    Nista jos od obecanog boljeg zivota u lideru.
  • LALA

    15.11.2017 10:03
    samo u Smrdiji
    Glavni moto ove pogane drzave - obecanje ludom radovanje.
  • Sveta

    15.11.2017 09:49
    Sušna godina
    Prvo, sušna godina ne traži odvodnjavane... a to se samo tako zove, pošto nikada ništa nisu odvodnjavali. Dakle, to je porez! A što se tiče onog "redovnog" poreza, dužni su da smanje zbog velike štete!
    Pa ne može to, ako budu hteli, jel to na nivou države ili lokalnih ...?
  • Milan

    15.11.2017 08:56
    seci usi, krpi dupe
    Ova nesposobna i korumpirana vlast vesto se odrzava na populizmu, bleferaju i laznim obecanjima naivnim gradjanima.Opstaje, uprkos najmanjem rastu BDP u regionu vrseci preraspodelu onog sto se stvori prvenstveno na grbaci najsiromasnijih gradjana..Smanjili su plate i penzije,povecali pdv ,akcize,poreze i druge namete,povecali zahvate od lokalnih zajednicai itd.
    Svoje clanstvo su rasporedili po javnim preduzecima i javnim sluzbama bez obzira na strucnost i sposobnost da rade bilo sta korisno.U javnim preduzecima su nesposobni poslusnici kojima ne moze niko nista a gradjani placaju njihov lopovluk i neznanje{Posta,Bor,...)
    Stabilizacija Budzeta izvrsena je prerasp[odelom bede po sistemu"seci usi krpi dupe"jer ne treba biti ekonomista pa shvatiti da se bilo kakav ekonomski oporavak i napredak ne moze ostvariti ukoliko BDP ne raste realno po najmanje 4-5 % godisnje.Ova vlast je ocito nesposobna za to sto je pokazala za 5 godina pogubne vlasti.
  • /

    15.11.2017 08:26
    /
    u rusiji

    znate ko deli subvencije a glasate za suprotno
  • dr Petrovic

    15.11.2017 08:21
    Kako gde je?
    U restoranu skupstine.
    Njihovim kamio-avionima, 50-60 stanova svako, tetke, vile, bazeni, putovanja...
    A pacijenti umiru cekajuci....
  • Joka

    15.11.2017 08:20
    Gde su?Pa u Beogradu kod belosvetskih prevaranata, mafijaša, kriminalaca, ortodosnog šljama....
    Dokle god Vojvodina ne dobije ekonomsku nezavisnost i bar veći procenat zagarantovanih (ekonomskih) prava od smešnih 7% bićemo uskraćeni za sve blagodeti normalnog života.
    Zamislite samo koliko novca dajete za porez, a Pokrajina u koojoj živite ne dobije ni deseti deo toga. Nema dalje....
    Ali, tako ste glasali... Prijatan dan svima.
  • Cocco

    15.11.2017 08:11
    A obecala vlast nesto ratarima?
    Lepo od drzave, Ona to donduse stalno radi (obecava), ali veoma glupo od onih koji su poverovali (opet i opet).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna