Autor: KCNS

Info
23.11.2017.
21:30 > 23:08
Politikolog Miroslav Samardžić ocenio je u autorskom tekstu za sajt Kulturnog centra Novog Sada, a u povodu stogodišnjice od stvaranja nekadašnje Jugoslavije, da je tadašnja zajednička država više slovenskih naroda stvorena zbog interesa velikih sila.
  • Sima

    24.11.2017 10:33
    Lepo analizirano.
  • Veljko

    24.11.2017 09:07
    Laicki receno, dobro je sto se raspala JUG. Raspao se i SSSR. Puno manjih drzava u jednoj , puno razlicitosti. Pored toga, los je bio i vodja .
  • V

    24.11.2017 06:26
    jednostrano tumačenje
    uvod u ratove je bio Milošević, njegova velikosrpska politika, želja za dominacijom, pučevi kojima je smenio legalna rukovodstva Vojvodine, Kosova i Crne Gore i time prigrabio 1/2 glasova za upravljanje SFRJ, pri čemu mu krajnji cilj nisu bile ni teritorije ni srpski narod nego stvaranje totalnog haosa u kojem je mogao da vlada, pljačka, laže, njegov sin da izbegava regrutaciju, švercuje cigarete i prebija ljude...
    To je bio uvod u ratove.
    A uvod u otcepljivanje ostalih je prirodna želja za samostalnošću koja je ovakvim ponašanjem Srbije dobila vetar u leđa i međunarodnu podršku.
    Sem toga, Jugoslavija je bila sastavljena od nespojivog. Osim različitih tradicija i religija, njeni delovi su imali različite nivoe razvoja, od onih na nivou Centralne Azije, do onih na nivou srednje razvijenih zapadnih zemalja. To je nespojivo i u takvoj zajednici bogati uvek osećaju da su izrabljivani i žele da pobegnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna