Info
01.12.2017.
08:57 > 08:56
Lepo je graditi puteve, toplovode, pogotovo fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda finalizovati dovršetak kanalizacione mreže, ali kredite treba i vratiti.
  • ZLObodan m.

    01.12.2017 13:50
    PatriJote negoduju.
  • pobeci odavde

    01.12.2017 13:38
    @Suština
    "Jednog dana kada ti krediti ne budu mogli da se naplate, doći će i uzeti nam zemlju,bez ijednog ispaljenog metka."

    Ma svet se ubi za ovom nedodjijom.
    Koga jos na svetu zanima jedna beznacajna drzava parija iz koje ljudi beze glavom bez obzira .
  • izdajnik i antibot

    01.12.2017 13:13
    Svet nikako da shvati srpsku dobrotu.
    Pre ce biti da je problem u nama a ne u strancima . Ko bi normalan poslovao sa mafijaskim politicarima banditima sto sede u skupstinskim klupama i godinama pljackaju sopstveni narod.
    Dobro stranci znaju s kim imaju posla.
  • RVosha

    01.12.2017 12:44
    @djordjije

    Ceo svet je zao samo je Srbija postena .
  • Обсервер

    01.12.2017 12:21
    Неадекватан наслов
    Текст је добар, само је наслов некако бомбастичан и не иде уз текст. Свет је данас глобално село, па топла вода уливена у Саву, утиче на све нас под небеском капом. Ја ћу бити срећан, кад из Н. Сада стигнем за пола сата до Суботице, а и суботичани за сат до Београда, или Будимпеште. Сваки километар новог доброг пута ме радује, као возача и то не мора бити да пролази кроз моје село. Иначе, 1990 је почео распад, кад је Ш. Ђодан рекао да све паре из хрватске одоше за Београд. Међутим, и данас не могу да објасне, како пара опет нема ?
  • pestanske trijade

    01.12.2017 12:11
    i dobar "provod"
    opa bato, da su kineske "investicije" toliko povoljne i KVALITETNE, odavno bi evropska gradilista bila preplavljena Kinezima...kompletna infrastruktura Srbije je mogla biti gotova: vodovodi, kanalizacije, daljinska grejanja, putevi, i jos solidno finansirani iz fondova za razvoj !!!
    problem je "samo" u NAMENSKOM TROSENJU NOVCA, e to ne moze da prodje u Srbiju; kako ono rece cika-Velja: malo kraduckaj, malo prduckaj i gotova "investicija". to SVE MOZE DA SE UGRADI u kinesku ponudu...
  • Suština

    01.12.2017 12:04
    Jednog dana kada ti krediti ne budu mogli da se naplate, doći će i uzeti nam zemlju,bez ijednog ispaljenog metka.Dok će unuci onih koji su ih uzimali sa osmehom gledati iz Monaka, Londona,Pariza,Ženeve ili Njujorka,gde su ih dedovi poslali daleko od očiju javnosti na čiji račun žive...
  • Ttelep

    01.12.2017 11:41
    @Neba. Tu politiku sprovodi i Kina, i to u daleko većoj meri nego zapadnoevropske zemlje i SAD. Ko je malo putovao video je razliku između jeftinog kineskog smeća koje dolazi kod nas i pristojne i skuplje robe koja odlazi kod njih, na Zapad.
  • @Mile

    01.12.2017 11:28
    Sva sreca pa je to samo "po tebi".
  • djordjije

    01.12.2017 11:05
    onako
    Ovo je peti skup istog naziva i sadrzaja, prvo Rumunija, onda Beograd, i jos je par puta bilo. Svaki put su se vracali sa sporazumima o namerama, koje mozemo i mi obicni, ne samo pametni sa skupim tasnama, potpisivati, a to ne znaci nikom i nigde nista.
    Sve sto su rekli su slagali.
    A sto se tice izvoza govedjeg mesa, to je kao kad bi izvozili kafu, koju ne pravimo.
    Jos jedna sarena laza, a vi gospodo saljite decu da budu vozaci kamiona, sluge po nemackoj, cerke da se prostituisu neka ce i uvatiti seika ili nekog rahiticnog dedicu.
    A internet i sredstva masovne manipulacije ubili su svaku nadu i zelju za otporom kod vecine ljudi. Na moju veliku zalost par puta sam licno video doktoricu Mihajlovic i njenu nadasve strucnu svitu u minisuknjama, sve je to dobro, jos uvek.
  • Ccx

    01.12.2017 10:49
    "Istovremeno je kineska firma otkupila, za neverovatnih milijardu evra, najbolju slovenačku IT kompaniju "Autfit7"."

    Ali zar Kinezi ne znaju da smo mi lideri ?
  • agronom

    01.12.2017 10:23
    sve viđeno
    Prepisali sve sa zapada. Isto tako su nas uslovljavali i zapadni prijatelji, samo po većim kamatama.
  • Etoga

    01.12.2017 10:11
    Kreditikrediti
    U pravu si Laziću. Na žalost je tako ali ceo svet radi tako i funkcioniše od kojekakvih pozajmica i kredita. I najbogatiji gradovi i države pozajmljuju od onih koji imaju
  • Đole

    01.12.2017 10:08
    A gde će sada ići topla voda iz elektrane?
  • Marijana

    01.12.2017 10:07
    Dobar i analitičan tekst. Nedostaju nam novinari koji su spremni da prate i ukazuju da ima više načina za rešavanje, pre svega, naše ekonomije i privrede.
  • Doktor za nadimanje

    01.12.2017 09:59
    Živan nailed it!
    Samo ću reći: Živan je ukratko opisao sveukupnu lopovsku ekonomiju države koja je imala više stativa u svom postojanju. Hvala i zdravi bili!
  • Tolimir

    01.12.2017 09:55
    Odličan tekst!
  • Ema

    01.12.2017 09:48
    Zanimljiva analiza ugovora između Srbije i Kine iz koje se vidi da se sve radi bez raspisivanja javnih tendera, cene su neproverene preko tržišne konkurencije i stoga previsoke, a u centar poslova se pozicionirao grad Beogrd čije će infrastrukturno opremanje će plaćati svi građani Srbije.
  • Neba

    01.12.2017 09:45
    Veoma zanimljiv tekst. Zaniljivo je i to što nismo mogli da čitamo ovako zanimljive tekstove dok su uzimani krediti zapadnih banaka. Doduše, potkrala se jedna greška. Kredit je uzet i kineskog izvora jer je srpskoj strani bio jeftiniji u odnosu na zapadbe investicione izvore. Ne zbog javnog duga. Što se politike tiče javlja se utisak da zapadu neko sa strane otima ljude drugog reda. Pišem drugog reda iz jednostavnog razloga. Naime, zapadni privrednici,pod istim brendom, prodaju robu lošijeg kvaliteta ljudima drugog reda u odnosu na ljude prvog reda. To svi znamo. Tu fašističku politiku nesprovode kineski privrednici.
  • Mile

    01.12.2017 09:26
    lose obrazlozenje
    Posto je Kinezima poveren posao zbog investicionih sredstava,logicno je da dovode svoje jeftine radnike,pa tako ispumpaju sve pare. Zasto onda nije posao dat Evropskim izvodjacima,cija je radna snaga skupa,onda bi oni uposlili nase ljude i deo novca bi zavrsio u Srbiji.Po meni je ovo lose ugovoren posao.
  • mile

    01.12.2017 09:21
    a nama pricaju ..
    kina investira u srbiju ?!? kad ono obicni krediti!!i to jos uslovljeni, da sve rade kinezi !! naravno, da ostale zemlje, to nece tako !!a mi ?? i mi lideri u investiranju ?!? e moj narode, lakoverni !! sve progutas , kao istinu !! a novi sad ?! precistac ?? niko ni da zucne !! glasali ste , eto vam sada !!
  • Mirko

    01.12.2017 09:09
    Sitvacja
    Al si se ti sada napričao, a realno stanje u Srbiji ti je da ovo em što neće pročitati 99% posetioca ovog sajta... Znači realno stanje je da od tih 1% što će pročitati, 2% će možda donekle i razumeti... (verovatno su i čitoaci ovog komentara dovoljno nepismeni, 2% od 1%, jel kontate? 1% je 100% čitaoca ovog teksta...) Ništa vi ne kontate... Sramota, zato se ovo i dešava...

    A hteo si da kažeš, da smo ionako prezaduženi i sad još uzimamo kredite od kineza, koji eto pametno rade i pare od kredita uzmu dvaput...

    A i da su cene tih auto-puteva SULUDO visoke...

    Ali vidi druže, sve i da je 140 miliona evra kilomentar, situacija je kao što sam gore napisao i treba da budemo sretni što nam uopšte iko išta i daje, radi i pomaže...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna