Autor: Mreža 21 (Zlata Vasiljević)

Info
15.12.2017.
09:00 > 11:12
Priča o Radio Somboru - radio stanici koja je posle 44 godine zauvek nestala iz etra priča je koja se desila u drugim opštinskim radio stanicama. Stihijska privatizacija vodila je ka gašenju, a slušoaci na lokalu ostali su bez radijskog informativnog programa i programa na jezicima nacionalnih manjina.
  • Сомборац Копривић

    21.12.2017 17:07
    Ко је све крив...
    За гашење Радио Сомбора криви су пре свега политичари, и то највише локални челници СПС и сомборске ДОСманлије (ДС, ДСС и компанија). Имена нису толико битна пошто их нова власт није тужила ни за један једини преступ и злоупотребу. Али, криви су и сами новинари и запослени у том радију јер су се понашали као пијавице и лезилебовићи. Досовци кад су преотели тај радио од СПС-а, онда су се безочно обрачунали са старим комунистичким кадровима, и завели још гору диктатуру. Ти новинари нису се баш понашали професионално, нису били ни претерано храбри и објективни. Да не говоримо о томе да ДБ у сваком медију има своје запосленике. Све у свему, то другачије није ни могло завршити. Криви су и други, на пример конкуренција илити лешинари који су расчерупали шта је преостало (неко је "наследио" имиџ, неко просторије, неко је уграбио фонотеку...). Све нове локалне радио станице су у служби новог диктатора, нема више потребе за новинарима.
  • eci

    18.12.2017 18:27
    radio Sombor
    Dušan i David su sve rekli. "žutaći" koji ništa nisu svačali (Anita,Siniša, Slavković Nemanja,Veljko sa dupe-li.cima bilo je bitno da se osečaju "mocni" a što su glu.i nema veze. Na nama Somborcima je da odvojimo vlast-slast od javnih glasila i da opština to finansira.
  • Somborac

    16.12.2017 10:32
    Kakvo licemerje...
    Radio Sombor je samo jedna u nizu žrtava amaterskih, ali pogubnih eksperimenata sa sistemom javnog informisanja posle 2000. U konkretnom slučaju, sprovodili su ih Anita Beretić i drugi dosovski prvoborci. Ali, ni D. Kolundžija ni D. Kecman to - mada znaju, jer su u to vreme još bili u Radio Somboru - nisu smeli da kažu dok se, možda, moglo sprečiti, a ne smeju ni danas. Zato je izjava ovog drugog: "Mislim da bi trebalo da imamo novinske kuće u kojima će raditi ljudi koji imaju svoj stav i koji će umeti da ga brane. Od čega da ga brane? Od manipulatora, onih koji se koriste lažima, prevarama, pritiscima. Nije sve ovo što se dešava posledica tranzicije, posledica je naših strahova i nesigurnosti" - vrhunac licemerja...
  • Vlada

    15.12.2017 16:50
    ---
    Sloboda? To ne prolazi u diktaturi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna