Autor: Tanjug

Info
15.12.2017.
07:17 > 07:33
Preduzetnice, poljoprivrednice i žene angažovane van radnog odnosa ubuduće će imati pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta, a roditeljski dodatak za prvo dete biće povećan sa 39.000 dinara na 100.000 dinara.
  • Odgovor za Maju

    15.12.2017 12:20
    Ne razumem Vas deo komentara: koji se za razliku od pomenutih ponasaju ODGOVORNO prema drustvu. Za to cete dobiti minuse, mada ste i ovako negativni prema deci jer ih nemate ili imate firmu koja izrabljuje zene, ne placa doprinose, rade bez ugovora i sl. Ovde drzava kao pokusava da plveca natalitet. A ja imam slicno misljenje kao i vi,ali za kategoriju koja rodi vise od cetvoro, prima decije dodatke, socijalne pomoci, a ne rade nigde NAMERNO jer NECE. E te mi izdrzavamo, hranimo, pojimo i oblacimo. A ove jednokratne pomoci nista nece pomoci, pare se potrose, deca ostanu, posao ostane, svako iole normalan zna za koliko dece moze da zaradi
  • Maja

    15.12.2017 09:21
    Neću da finansiram tuđu nesposobnost da zaradi dovoljno novca za brigu o sopstvenom detetu! Nije reč o invalidima niti o bilo čime ugroženim pojedincima, te nema razloga da se njihova odluka da rađaju decu finansira preko leđa građana koji sa tim nemaju ništa, i koji se za razliku od pomenutih ponašaju odgovorno prema društvu!
  • Konj Cvetko

    14.12.2017 22:42
    Postoji caka... u tekstu ste dobro napisali da se zakon primenjuje od 1. jula 2018. Kada dođe 1. juli, primena zakona se pomera... Isto kao zakon o platnim razredima. Donet prošle godine u ovo vreme, primena predviđena za 1. juli. Kada je došao 1. juli, pomereno za oktobar, sa oktobara za decembar, sa decembra se primena odlaze do 2019. Ista sudbina čeka i ovaj zakon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna