Autor: Beta

Info
15.12.2017.
07:34 > 08:21
Američka Savezna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission FCC) izglasala je ukidanje pravila o takozvanoj neutralnosti interneta uvedenih u vreme predsednika Baraka Obame kojim je garantovan jednak pristup internetu.
  • Net

    15.12.2017 12:39
    Ruteri vladaju
    Neće vam pomagati ni Tor mreža (sada kontrolisana iz Phoenix-a, amerika) ni ne znam šta, kada se na ruterima provajdera administrira mrežni opseg kojim možete ići.
    Kao kad bi vam na mapi grada ograničili određene ulice kojim smete ili ne smete ići.
    A to sve kreće od natprovajdera, najmoćnijih.
  • Strasno

    15.12.2017 11:29
    Murica je otisla u PM jos krajem devedesetih, trenutno su najveci izvor nestabilnosti u svetu. Nezaposlenost, narkomanija i sirotinja. New Jersey, Massachusetts nekada prosperitetne drzave i komune... o Detroitu da ne govorimo. Sve je otislo dodjavola. Sirotinja i nezaposlenost, zato su izglasali ovog narandzastog idiota, Obama je bio najveca laz i steta za USA. Ovo nije zlonameran komentar, ovo je da se svi zabrinemo jer kada ovi postanu gladni i zedni svet je nahebao.
  • /

    15.12.2017 11:11
    /
    ode it i ostali sitan internet biznis
  • Anon Srbija

    15.12.2017 11:04
    Tor Browser
  • Ime*

    15.12.2017 11:01
    This is The End, my friend
    Ovo je toliko velika vest, da ćete je shvatiti kada više ne budete mogli dobiti medije koje ste do sada čitali i verovali im, ili sajtove koje volite.
    Kada vam unutar emaila budu počeli stizati reklame sa porno sadržajima ili nekim drugim, a nisu bile poslate od pošiljaoca već automatski umetnute.
    Kada vas provajder obavesti da možete imati pristup na primer samo nocinama koje vas asociraju na "flash" ali ne i Va[im omiljenim 021, jer je neko to tako zamislio i smatra da možete imati poverenja SAMO u informacije iz recimo zapadnih novina ali ne i bilo čijih drugih. Selektivno propuštanje informacija.
    Naravno, kao što to veoma dobro znamo, svaka promena se vrlo dobro razvija u negativnom smislu, a retko se desi nešto pozitivno iz toga.
    Ovo je lagani početak kraja interneta i nastanka nekoliko odvojenih.
    A naročito je u interesu svetskog sukoba sila pred nama.
  • Zivan

    15.12.2017 10:43
    Posle ovakve odluke SAD, realna je opasnost da internet više ne bude univerzalan, sa jednim operativnim sistemom za ceo svet. Do sada je to bio MS DOS. Sada svaka država može, pozivajući se na odluku SAD, da sama određuje šta da dopusti u internet mrežu na svojoj teritoriji i da za svoje područje definiše originalni operativni sistem.
  • q6

    15.12.2017 10:16
    U Americi gde god se vrte ogromne pare, tu vladaju korporacije a americka demokratija je daleko...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna