Autor: Tanjug

Info
16.12.2017.
18:37 > 18:39
Od početka školske godine u 60 osnovnih i srednjih škola ocene, izostanke i pohvale učenicima učitelji i nastavnici, umesto u papirne dnevnike, beleže elektronski.
  • procitajte

    03.09.2018 20:35
    NE ZNAM STA DA MISLIM
    Vecina kaze kako je ovo namesteno kako bi kasnije te nase podatke iskoristili.I sami znamo kakva nam je drzava samim ti morali bismo dobro da razmislimo,da li je e-dnevnik toliko bitan?Sta je tesko upisati par ocena u dnevnik,svakako svaka ocena se vidi na kraju i ne moze biti sakrivena.Tako da zaista biste morali da stavite prst na celo i razmislite,da li je vredno rizika.Pisanje ocena je posao nastavnika,za sta ga placaju?!Da ga mrzi da pise ocene,strasno zaista ne razumem takvo ponasanje!
  • Nema

    11.04.2018 22:13
    Šta da se radi
    Šta da radimo sa školama na selu gde nema interneta? Na to pitanje rečeno je radite od kuće. Pored dvoje male dece mogu da radim tek od 22h a kakva mi je tad koncentracija a ne bi trbalo da se pogresi.Ovo stvarno nema smisla nikakvog. A da ne pričam sto duplo radimo.
  • Maj

    10.04.2018 20:41
    Bruka
    Zar ne reče ministar da će svi dobiti tablete,kao sredstvo za rad. Nama trebaju tablete. Prosvetni radnici ustanimo i kažimo DOSTA! Papirologiju i ovako imamo preko glave a sad će biti kao bolje jer ćemo kuckati po tastaturi.
  • edukator

    11.02.2018 18:55
    eses-dnevnik
    Увођењем у српске школе Електронског дневника (ес-дневник) најдиректније се крши Закон о заштити података о личностима тако што је предвиђено да садржи и матичне бројеве ученика и наставника, њихове адресе, бројеве телефона, мејлове, имена родитеља и сл. податке. Сви ти подаци убацују се у електронски дневник а да родитеље нико ништа није питао. Њима се сервира прича о оценама и изостанцима, али им нико не говори шта они садрже поред оцена и да ли дају сагласност за то... А суштина и превара је управо у томе... Новонастале базе података са свим личним подацима наше деце продају завршавају заправо у иностранству, трећим лицима, која су прави њихови корисници. А шта све може да се ради када повежете нечије банкарске, здравствене и образовне личне податке можете само наслутити...ШАХ-МАТ...GAME OVER
  • Darko

    17.01.2018 19:43
    Laz
    Rekli su da se nece vise uopste koristiti skolski papirnati dnevnik i da je to prednost u odnosu na druge.U praksi je to drugacije.TO JE VELIKA LAZ da bi potisnule druge elektronske dnevnike.Mafijaska drzava
  • Sale-Bg

    16.12.2017 21:35
    info
    Zasto ESDnevnik projekat nije uveden preko tendera, da li je tacno da iza projekta stoji brat od nase premijerke i da su podaci svih ucenika i profesora u Zagrebu u privatnoj softverskoj firmi ? Gospodin Radic vec mesecima izbegava da kaze ko razvija ovaj projekat jer je poxznato da Ministarstvo nema svoje programere. Zasto Radio 021 ne proveri ko stoji iza ESDnevnika ? Uopste nije poznato ko ima pristup bazama podataka i ko barata sa podacima i razvojem ovog osetljivog sistema.
  • drPetrovic

    16.12.2017 21:14
    Nisu dnevnici bitni
    Ni djaci. Ni roditelji.
    Bitno je da postoji " kuca" koja ce da predebelo naplati taj dnevnik ( meni kao programeru sa osnovnim znanjem za taj posao treba 5-10h ),; novce ce podeliti na digovorene cast ini, koji se sa " kucom" dogovaraju.
    Isto je i sa auto-putevima, mostovima... sve te " investicije" sluze da sepljacka narod.
    Svima je nama to jako dobro jasno.

    Pljackasima je isto, valjda, jasno, da je nama jasno.
    Ono sto imnije jasno, je to, da ce tikva da pukne.


  • nsss

    16.12.2017 20:02
    nsss
    otpor je prirodan i normalan zato sto u ovoj drzavi nista ne ide redom...mnoge skole nemaju ni valjane toalete,lose su opremljene,radi se stapom i kanapom a vi pricate o elektronskim dnevnicima....sve je tako daleko od realnog zivota...ali kako da to znaju oni iz vlasti kada su zaboravili za rec NAROD
  • just

    16.12.2017 19:44
    jel se za korisnicko ime i dalje ukucava JMBG deteta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna