Autor: 021.rs

Info
16.12.2017.
19:25
D. M. (41) iz Stapara moraće da plati 75.000 dinara, jer je mamcem uhvatio kopca, zaštićenu vrste ptice grabljivice, a potom je pokušao da ga proda preko interneta.
  • SRAMOTA!

    16.12.2017 23:21
    "Navedena jedinka, uz to povređena u klopci, oduzeta je i smeštena u prihvatilište za divlje životinje na Paliću, ali je ubrzo, od povreda zadobijenih prilikom hvatanja u zamku, uginula."

    A Krivični Zakonik R. Srbije član 269?!
    Zašto je ignorisan, jel da bi ga spasili sigurnog zatvora?!

    Član 269.

    (1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

    (2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna