Autor: Tanjug

Info
12.01.2018.
14:00 > 14:51
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv dojučerašnjeg direktora Kontrole letenja (SMATSA) Radojice Rovčanina, koju je protiv njega krajem 2015. godine podnela zaposlena u SMATSA Alida Dogramdžieva Živanović.
  • Oštećeni kao tužilac

    12.01.2018 15:27
    Da u ZKP još postoji oštećeni kao tužilac, sada bi oštećena g-dja mogla da angažuje advokata i podigne optužni akt protiv okrivljenog i slučaj bi dospeo pred sud.
    Po sadašnjem ZKP ako javno tužilaštvo odbaci prijavu i NEĆE da goni učinioca, ne možete mu ništa. Nikada njegov slučaj neće dospeti pred sud i neće biti krivično gonjen.
    Potrebno je izmeniti ZKP i vratiti institut oštećeni kao tužilac: Neka oštećeni angažuju advokate i podižu optužne akte za slučaj da javno tužilaštvo neće da goni -jer smatra da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog dela. Ako oštećeni smatra drugačije i veruje da u radnjama okrivljenog ima elemenata k.d. -neka goni okrivljenog o svom trošku,.Zašto mu je to pravo oduzeto? Na kraju o svemu sud odlučuje presudom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna