Info
17.01.2018.
09:24 > 10:37
Za uzgoj stoke i godišnju isporuku 250.000 litara mleka ekstra klase, Dušan Nenadović iz Sremske Mitrovice je od strane Poljoprivednog fakulteta u Novom Sadu proglašen za šampiona među stočarima, ali je uprkos tome na nedavnom konkursu Vlade Vojvodine održivost biznisa kojim se bavi ocenjena sa nula poena, pa je ostao bez subvencije.
  • G

    20.01.2018 06:32
    @Vojvosadjan - "poštovana" dokazana lažovčino i prevarantu, izvolite poslušajte svoj savet, pasoš u ruke pa traži bolju računicu đubre fašističko.
    @miki - a jelte, nije vam dosadan sociopata koji za svaku grešku čiji je akter baš u Vojvodini krivi celu Srbiju, takav vam nije dosadan?
    @@G - da li vaša patološka potreba da javno pokažete koliko ste glupi znači da niste kompletirali ni obaveznih osam godina osnovnog obrazovanja? Zašto niste pitali sociopatu čiji je komentar "prepoštena" redakcija koja voli da se igra cenzurom objavila pa potom uklonila, a moj uklonila pa naknadno vratila da li živi u Srbiji iz mazohizma, lične nesposobnosti ili gluposti? Ili su takvi "izleti mudrosti" rezervisani samo za one koji vama lično ne odgovaraju? Vaš poremećaj je daleko dublji i ozbiljniji od ogoljenog licemerja.
    @Iliiy - zašto ste glupi?
    @Jelena - tužan je gospođo vaš nivo obrazovanja usled kojeg ne umete da prepoznate ni najosnovnije stilske figure.
    @Milos - zašto niste ovo napisali "gospodinu" ispod kome su u međuvremenu obrisali komentar, da se iseli iz Srbije?
  • ns ja

    18.01.2018 08:18
    za AA
    Citiram sam sebe - pošto vidim vi ste onaj koji slabo čita-ili ne razume pročitano:
    "(biznis plan pokaže može li se uz više rada obraditi ta zemlja +zakupljena zemlja, a jeftinijim traktorom!)"

    Nije 50.000eura cena osrednjeg traktora-biće da je bezobrazluk u pitanju! I vaš, i onoga koji nije čitao uslove konkursa! A da se namešta, namešta se! ali o tome drugom prilikom!
  • Sanja

    17.01.2018 17:25
    @ns ja
    @ns ja
    Ti mora da si neki pakosni komsija pa jedva cekas da komsiji crkne krava. Vidim da ti dobro idu biznis planovi pa zato imas vremena da pises kilometarske komentare. Treba svi da zatvore farme.
  • AA

    17.01.2018 14:56
    @ns ja
    Dobro covece je li umes ti da citas? Ili umes ali bas i ne razumes? Prvo napises kako on ne ispunjava uslove za dobijanje subvencije a gde ti pa pise da je to neophodan uslov da ima manje od 40? To je samo jedan od kriterijuma na kojem mozes dobiti dodatne bodove. Valjda se neki bodovi dobijaju i kad imas rekordnu proizvodnju ili ipak ne?
    A drugo napisao si da mu ne treba skup traktor jer ima samo 10 hektara, a nisi procitao da mora da obradi 50 hektara da bi svu tu stoku nahranio. To je pisalo suvise malim slovima, a?
    Ako nemas sta pametno reci nego samo psovati ajd onda cuti.
  • Oranž

    17.01.2018 14:21
    Nigde nije navedeno da je "konkurs" trajao samo četiri dana a za prikupljanje potrebne dokumentacije zbog potvrda iz poreske uprave i ostalih papira treba desetak dana. Konkurs je važio samo za one koji su već kupili mehanizaciju bije bilo moguće konkurisati sa predračunom. Sve ukazuje na to da je krug odabranih davno pre objavljivanja znao da će ga biti, mnogo ranije obavio kupovinu i pripremio dokumentaciju i samo čekao na rešenje o dobijanju novca.
    U subvencuionisanju poljoprivrede od strane države ne može biti nikakvih konkursa niti bodovanja. Banke imaju slobodu da klijente boduju i biraju kome će odobriti kredit. Država ne može tako da se ponaša ili će pomagati svoje poljoprivrednike ili neće. Sistem kako kome i kako kad se ne može nazvati pomoć poljoprivredi već samo pojedincima odabranim sumnjivo legalnim metodama.
  • kiki

    17.01.2018 14:17
    Svi pokrajinski projekti su namešteni. Znam to
  • ns ja

    17.01.2018 12:48
    OOOo jbte, pravi "srbin" kao što je uobičajeno! Hoće kako ne može! Preko veze. "Oni prošli mu davali"?
    A lepo srpski piše u konkursu koje su propozicije za dobijanje subvencije, pa čoveče što ih ne ispuni aman!!??? Pa ako u jednoj kući-domaćinstvu otac i sin nemaju poverenja jedan u drugoga, hej, a pa zašto onda država treba da veruje u njihov odnos oooo jbteeee!?
    Sve ljudske gluposti i nepismenosti odmah se , i najlakše, podvode pod pripadnost DS-u ili SNS-u ?!
    Meni je skroz ok da onaj koji ne ispunjava propisane uslove, subvenciju ni ne dobije! Sloga kuću gradi - tako da ako otac ne piše gazdinstvo na sina (!?) on valjda zna zašto!! Država sa tim nema, ama baš nikakve veze... PS ima li neki jeftiniji traktor da se kupi pogotovo ako obrađuješ svojih 10ha? (biznis plan pokaže može li se uz više rada obraditi ta zemlja +zakupljena zemlja a jeftinijim traktorom!) I mercedesom se lepše vozi, ali ko nema postoje i drugi automobili za manje para, pa tako i traktori. Ili možebiti kupiš skuplji ako će ti neko drugi platiti....ee moji vi
  • Kaja

    17.01.2018 12:23
    Poštovani komentatori,
    Nije bitno šta piše @G, ni je to tema ovog teksta. Tema je da naš Sekretarijat za poljoprivredu dodeljuje sredstva partijskim ljudima. Marijanu Ristićeviću su najmanje potrebne subvencije od svih seljaka. Prima poslaničku plata od oko 100 000 dinara mesečno pa može da živi i od plate, ne mora ni da se bavi poljoprivredom. Seljaci koji žive samo od poljoprivredne proizvodnje bilo ratarske ili stočarske su najugroženiji i njima treba pomagati.
  • cvele

    17.01.2018 12:08
    @G

    Idi brate leci se.
  • Vojvosadjan

    17.01.2018 10:41
    @g
    Čisto da ne ostaneš uskraćen za odgovor koji očekuješ u svom mazohističkom zanosu, pasoš u ruke pa traži bolju računicu glodaru.
  • miki

    17.01.2018 10:40
    @G

    Covece dosadan si vise.
  • @G

    17.01.2018 10:31
    Da li tvoj patetično glup pokušaj duhovitosti znači da ti Vojvodina ne valja ili ti se svidja EU i njena računica?
    Da li živiš tamo gde ti ne valja iz mazohizma, lične nesposobnosti ili gluposti? Poremećaj je svakako prisutan a sumnja pada na sve tri opcije.
  • Jelena

    17.01.2018 10:03
    @G

    Zar nemate svoj originalni komentar vec koristite copy-paste od drugog citaoca ?
    Tuzno.
  • Samo primecujem

    17.01.2018 09:55
    ...bitno da drzava subvencionise Continental...
  • Iliiy

    17.01.2018 09:52
    @G

    Da li ste ljuti ?
  • Konj Cvetko

    17.01.2018 09:49
    Koliko godina ima marijan rističević i ostali iz sns-a koji su dobili subvencije?
  • Milos

    17.01.2018 09:38
    sta reci
    @G iseli se vise kad ti nije lepo ovdi..
  • Jovanka

    17.01.2018 09:30
    Kontrola
    Pokrajinska administracija je politicka,jasno je onda da ce novci po politickoj liniji biti deljeni a ne po stvarnom uspehu i potrebama poljoprivrednika.Ko ne veruje neka konkurise. Krajnje je vreme da se sami potrazioci sredstava ukljuce u raspodelu novca.
  • G

    17.01.2018 09:26
    samo u Smrdojvodini
    Evropa : 2 + 2 = 4
    Vojvodina : 2 + 2 = 5
  • 30%

    17.01.2018 09:10
    Partokratija
    Nije bio u partije, te nije omogućio samoreklamiranje partije za neviđene uspehe u stočarstvu.
    Takođe, da je bio, vratio bi partiji 30% od subvencija.
    Komunisti su bili zlato.
    Ovi su proučili sve metode zloupotrebe partokratije i učinili ih obimnijim i perfidnijim.
  • Novosađanin

    17.01.2018 08:59
    Ne može
    Pa ne može on da dobije subvenciju jer su mu blatnjave čizme, subvenciju je dobio marjan rističević, jer je čovek uredan i čist, pravi seljak...
    P.S. Ime i prezime nisu slučajno napisani malim slovom.
  • Deja

    17.01.2018 08:48
    Phhh
    NaS mentalitet je takav da svako za sebe misli da je najbolji, najpametniji , ali smo toliko frustriran narod jer iako za sebe mislimo da smo najbolji besni smo na onoga ko je bolji od nas.Ovde se uspeh neprasta.
  • Anonimus

    17.01.2018 08:43
    Smisao subvencija je podsticati najuspešnija relativno manja gazdinstva, pogotovo stočarska, s obzirom da je uzgoj stoke izuzetno zapostavljen. Kriterijumi odabira bi morali biti primereni polaznom cilju, tim pre što je, mada nije vlasnik, nosilac aktivnosti gazdinstva mladi poljoprivednik.
  • preduzetništvo

    17.01.2018 08:40
    Dok se bez carine uvozi jeftin otpad od mesa i mleka nema govora o pomoći stočarstvu. Pored silnih državnih oranica datih stočarima po pravu prečeg zakupa i preferencijalnoj ceni broj grla iz godine u godinu opada. Nema tog stočarstva koje može konkurisati otpadu iz uvoza hranjenom gmo žitaricama, hormonima, punom antibiotika i ko zna kako i čime vakcinisano. Uz deset puta veće subvencije od naših koje veliki proizvodjači iz sveta daju svojim stočarima domaća proizvodnja nema nikakve šanse za opstanak. Kada se uz sve to doda podatak da je naša predradjivačka industrija u rukama tajkuna sa svim monopolima u otkupu, proizvodnji, preradi, distribuciji i trgovini onda se razmere katastrofe mogu sagledati u potpunosti.
  • xgsdgfsd

    17.01.2018 08:26
    Sve je rečeno u poslednjoj rečenici
  • Dejan

    17.01.2018 08:16
    Tako
    Tako to ovi sve što valja u Srbiji ne subvencionišu jer su političji paraziti koji su preko stranke dobili poslove pa misle da je jedini način da uradiš nešto da posećuješ mitinge i stranačke skupove i deliš plakate. Ne znaju pacijenti koliko treba odricanja za jedno poljoprivredno gazdinstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna