Autor: Danas

Info
18.01.2018.
09:24
Srpski ministar finansija Dušan Vujović najavio je da razmišlja o smanjenju fiskalnih opterećenja.
  • G

    19.01.2018 07:30
    @Ekonomista - ti politički paraziti su slika i prilika vas koji zagovarate plaćanje poreza tek kada vam sve bude potaman, što će biti nikada jer ćete uvek pronaći izgovor zašto ne treba porez da plaćate. I jedni i drugi ste ista "medalja" samo suprotne strane, između vas i njih ne postoji nikakva razlika, i jedni i drugi odobravate krađu i "kraduckanje" onda kada to vama odgovara a prvi ste da druge za to optužite.
    @Gguhg - u ovoj državi sa visokim nivoom korupcije se budžetski novac često nenamenski troši, to niko nije negirao, ali istovremeno nije ni sve crno-belo kao što vi sposobni da jedino tako gledate pokušavate da predstavite. Tačno je i da postoje određena zdravstvena stanja kod kojih postoje liste čekanja na čemu moramo da radimo, ali ništa od toga se ne rešava varanjem na porezima i tim "modernim" idejama kako "zavrnuti" državu. Time samo učite, odnosno nastavljate takvo učenje mlađih generacija da treba da budu prevaranti, usled čega danas i živimo u društvu u kojem je krasti i varati na porezima nešto što je bezmalo sasvim normalno. Da biste promenili društvo, prvo morate da pođete od sebe.
    @/ - u pravu ste, svi znamo da su postojeće vrtiće i puteve u Srbiji izgradili Marsovci.
  • /

    18.01.2018 16:26
    /
    ja u srbiji ne vidim vrtice i puteve izgradje od poreza

  • Perica

    18.01.2018 16:09
    Ha ha ha
    Jos jedna prevara. Uzeti siromasnima da bi bogati imali jos vise.
  • Moma

    18.01.2018 15:41
    Smanjenje
    Smanjite troskove ogromnog aparata drzave,trosite racionalno i transparentno, a ne kao sa aerodromom da ne znate sta sa novcima, jer nema plana.Tek onda razmisljajte onekom zahvatanju od ovog napacenog naroda.
  • baš ti je dosadno

    18.01.2018 13:47
    G
    @
    Opet piskaraš bedastoće?
  • varenje

    18.01.2018 13:46
    "manevarski prostor za investicije"
    AHAHAHAHAHAHA
  • Gguhg

    18.01.2018 13:29
    Za g-a:
    Druže, plaćaš zdravstveno osiguranje, a pre ćeš umreti nego što ćeš docekati red kod dr-a. Ako još nisi shvatio, u ovoj državi se prihod od visokih poreza kao i svi drugi prihodi, nameti, porezi i takse, koriste za bogaćenje pojedinaca iz vladajuće stranke, a ne za dobrobit i normalno funkcionisanje države. Glupo je o tome i pričati.
  • Mrdjans

    18.01.2018 13:22
    Ako
    Jel to onaj sto ga nisu prepoznali u Posti !?
  • Ppj

    18.01.2018 12:52
    Vujovic je odlican strucnjak.
  • sdragan

    18.01.2018 11:36
    superhik ekonomija!
    Kako su to vec neki izneli u komentarima...Ja kao mali preduzetnik koji (recimo) proizvodim carape... redovno placam sve vrste poreza i doprinosa, i od toga nemam NISTA i jos jednom nista od sopstvene drzave koju tim porezom finansiram.
    S'druge strane, dodje neki Arapin, Turcin,Kinez ili ko god...Takodje otvori proizvodnju carapa, i dobije 10-20.000 eura po radnom mestu, besplatno zemljiste, oslobodjeni su poreza i doprinosa, itd,itd...Moje pitanje je: Zbog cega bih Ja placao porez? Da finansiram konkurenciju, koja ce nesumnjivo upropastiti moju firmu jer jednostavno nismo i ne mozemo biti konkuretni??! Saumobivstvo sa osmehom...
  • RVosha

    18.01.2018 11:17
    Smrdija
    Kakva drzava takav i ministar.
  • Osoba M

    18.01.2018 11:16
    Ako neko ne placa poreze na dobprinose, to je poslodavac, a ne radnik. Radnik ne bi trebao da ima pojma o tome ako ga ne zanima, da se dogovori sa poslodavcem za platu, a onda poslodavac da uplati doprinose. Naravno, posle ove bajke koje sam napisao sada, svi treba da popijemo casu mleka, ugasimo svetlo i legnemo na spavanje.
  • Ekonomista

    18.01.2018 11:07
    update
    @G
    To se odnosi na to da znamo za sta ce se taj novac koristiti, a to su politicki paraziti i nikako za javno dobro.

    Verujte da placam veoma visoke poreze u zemlji u kojoj zivim i da sam jako zadovoljan da mogu takodje i da uticem na koriscenje tog novca i da predlazem projekte od kojih se mnogi usvoje, a odnose se na javno dobro.
  • cane

    18.01.2018 10:40
    Ministre zasto kao strucnjak ne smete da spomenete poslodavce koji placaju porez na platu da ih drzava nebih dirala,a radnicima ne isplacuju plate mesecima???Nadam se da ce 021 ovo objaviti.Moja firma ne isplacuje plate od 9do 16 meseci a gazde uzivaju u mercedesima,zimovanjima i letovanjima jako daleko od kuce i otimaju.Naravno u pitanju je Stylos group gde niko nece da se zaposli posto do prve plate treba jako dugo cekati..
  • G

    18.01.2018 10:34
    @Ekonomista - osim što nije tačno "da će ga svi rado plaćati" jer kao i u svim zemljama sveta porez se plaća ako postoje sankcije za neplaćanje koje se sprovode, možete li objasniti zašto onda koristite te vrtiće ili puteve za koje niste platili, odnosno odakle su se isti stvorili ako već "niste od države ništa dobili"? Kakvi god da su, ako nećete da plaćate porez onda nemate pravo ni da koristite išta što je u društvenoj svojini, ne možete da ne budete deo zajednice kada treba plaćati a da to budete kad treba koristiti. Glavna boljka ovdašnjeg mentaliteta je ta potreba da ne daje ništa a sve uzima i koristi besplatno pod univerzalnim izgovorom da neće ništa da plaća dok ne zavlada utopija.
  • Lepi

    18.01.2018 10:20
    Komentar
    Ej moj neoliberalni Vujovicu, ne placa se porez da be nismo subvencionisali strane kompanije. Uostalom porezi + doprinosi 65%?
    Dobijes otkaz nema socijalne pomoci
  • Joka

    18.01.2018 10:18
    Znači narod redovno plaća, mafija ne i onda je to ne-konsenzus.Dobro, hajde onda da i građani neplaćaju i eto dogovora.
    Svima lepo, tebi manje posla i prilika da se vratiš u Ameriku jer si buduće nam čukununuke zadužio.
  • marko

    18.01.2018 10:06
    vid' ovog genija otkrio je dihidrogen monoksid u tečnom stanju na sobnoj temperaturi
  • Boga mu poljubim!

    18.01.2018 10:02
    Pozorište u kući
    U Srbiji postoji konsenzus da pravda mora biti jednaka prema tajkunima, ubicama i prodava;icama cveća.
    Pa se to ne izvršava.
    Takođe postoji konsenzus da svi moraju imati jednake uslove poslovanja i d alažen firme i prodaja PIB-ova ne sme postojati.
    Pa se to ne izvršava.
    Postoji konsenzus da mnogo ginemo u saobraćaju, i d abi bilo dovoljno da se sporije vozi, akos e već ne odričemo alkohola i droge u saobraćaju. Primećejuete d anisam pominjao ni očekivao poštovanje Zakona o saobraćaju.
    Pa se to ne izvršava.
    Da ne pominjem slobode medija ili tačno izveštavanje, koje se takođe može videti samo u obliku spinovanja.
    Već imamo debele kazne za neuplaćivanje poreza.
    Mi, sirotinja, uplaćujemo na vreme.
    Koji ti problem imaš, čoveče poznatom kao prijateljem amerike?
    Reši ga sa onim koji ne uplaćuju svoje milione poreza.
  • Puniša

    18.01.2018 09:57
    ...
    Ahahaha. More mrš!
  • Ekonomista

    18.01.2018 09:49
    Reality check?
    Poreze treba placati samo u onoj drzavi gde se nesto zauzvrat dobije od drzave, a ne gde porez sluzi da bi se placali stranacki funkcioneri i seme.
    Kada budete porez koristili za unapredjenje vrtica, obrazovanja, puteva izvan Beograda,, nauke, kulture i slicnog, onda ce ga svi rado placati.

    Ali, zasto stvari zvati pravim imenom, lakse je pricati gluposti kao ovaj kvazi-strucnjak.
  • vd

    18.01.2018 09:37
    Samo neka razmisljaju jos godinu, najvise dve pa ce ostati samo oni i penzioneri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna