Autor: Blic

Info
21.01.2018.
07:11 > 05:45
Kada je Z. S. iz Beograda u Nacionalnoj službi za zapošljavanje rečeno da je dobila posao u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu, nije ni sumnjala da će dobiti otkaz i pre nego što počne da radi.
  • Neimenovani izvor

    05.11.2019 10:48
    bezpredmetno
    Da li uopšte ima smisla govoriti o bilo kakvim kriterijumima u društvu u kome je jedini kriterijum pohlepa i lična korist.
    Opsa sa tra la la idemo..........
    samo pozitivno sve će biti dobro ne brinite...
    na dobrom smo putu...
    cepaj......
  • zoran

    21.01.2018 19:06
    Bolonja
    Od prihvatanja te "naopake privatizacije" u našem sistemu, koja je zahvatila i oblast obrazovanja, dobili smo haos koji se više nikada neće očistiti. Nije trebalo dopustiti privatizaciju obrazovanja jer je privatizacija kod nas tako shvaćena i primenjuje se na najgori mogući način uništeno sve što je bilo nekada dobro, a samo se medicina i vojska izvukla iz tog haosa (iako je i tu bilo pokušaja).
  • Profa l sektor

    21.01.2018 16:28
    Master ili master
    Jedina razilka između master ekonomiste i dipl. ek - mastera je u tome sto je diplomirani ek - master zavrsio osnovne studije po starom programu- pre Bolonje.
  • ######

    21.01.2018 15:29
    Strucni komentari botva koji nemaju veze sa pravilnicima i sistematizaciji koriste kao i na svakoj drugoj vesti da temu okrecu i spinuju u dnevnopolitickim prepucavanjima bez argumenata kao sto su dali Uni i radnik bez obaveze , moram da se nadovezem na njihove komentare da bi skola verovatno imala i problema u unosu radnika u sistem Dositej iz kog se povlace podaci za iznos kvote za finansiranje plata i skola bi imala problem kod isplate plata za sve radnike.Da je bilo politickih , rodbinskih ili cisto pitanje stvari iskustva je bilo ali uprava takodje gleda da se ogradi ovakvih stvari zbog prosvetne inspekcije i naravno da sebi direktor ili pravnik nece da naprave problem zbog novog radnika kojeg prvi put vide.Komentari "javnosti" toliko razvodne sve probleme da se pronalazenje resenja na kraju svode samo na politicko prepucavanje i baljezgarenje.
  • MARIJA

    21.01.2018 13:55
    uzas
    A koji fakultet je doticna zavrsila, ekonomista i pravnika u ovoj Srbiji nagomilalo se kao sodera, ali mali bro je onih koji su zavrsili drzavne fakultete....
  • Radnik bez zanimanjs

    21.01.2018 13:19
    @uni
    Komentar @uni Zavanja i pravilnici, je na zalost surova i jedina istina i ne razumem cemu toliko minusa. Ocigledno da je narod neobavèsten o tim, zaista velikim problemima i prilikom sastavljanja sistematizacije radnih mesta i prilikom prijave radnika na obavezno socijalno osiguranje. Godinama je sve neusaglaseno verovatno zbog ne mesanja ministara u svoj posao. A i zasto bi? Svako malo su neki izbori pa ljudi ne stizu da se "udube" u materiju a nama ostaje da se medjusobno prepucavamo. Ali da je samo ovo problem gde bi nam bio kraj!
  • Pf

    21.01.2018 12:56
    A ko se to usrecio poslom u prosveti , pa bolje lakse i isplativije joj je da radi u trafici.
  • Ena

    21.01.2018 12:39
    Pravilnik
    Kada sam po masteriranju otišla u Nacionalnu službu za zapošljavanje da mi koriguju zvanje i umesto dotadašnjeg "profesor filozofije" upišu novostečeno "master profesor filozofije", evidentičarka nije mogla da nađe tu stuku na listi u računaru pa mi je kazala: "Ima master logike. Jel može to?". Kazala sam da ne može, a ona je na to dodala: "Nema šta drugo, to je najpribližnije pa ću to da stavim". Toliko o sistematizaciji i poštovanju pravilnika.
  • Veronika

    21.01.2018 12:32
    za -Uni
    Da sam na njenom mestu, tužila bih školu za diskriminaciju, pošto je Z.S. invalid. A ako je biro tamo poslao, njena stručna sprema je verovatno odgovarala onoj, u raspisanom konkursu. Da u državnom sektoru ne zagledaju tako detaljno diplome, najfriškiji dokaz je slučaj Đorđa Plavšića iz Zoohigijene. Dotični je na tom radnom mestu bio godinama i tek kada je počeo otvoreno da zloupotrebljava svoj položaj, pari i prodaje rasne pse, kao i štence za švajcarske labaratorije, da dopušta da se psi međusobno jedu od gladi i masovno smrzavajuzimi i kad je to došlo do medija, odgovorni su "otkrili" da dotični ima završenu samo osnovnu školu!? Za radno mesto na kom je primao oko 160.000 din mesečno je bila potrebna univerzitetska diploma....I što je još bolje, na njegovo mesto je zaposlena druga osoba, a on čeka da se vrati na posao, kad se slegne prašina oko njegovih malverzacija i zlodela! Kako se dotičnom koji je "otpušten" još uvek isplaćuju primanja? I onaj koji ga je primio sa takvom, neodgovarajućom stručnom spremom bi trebalo da bude otpušten. Iz ovoga proizilazi da u administraciji i nisu tako revnosni u pregledanju diploma. To protivreči komentaru "Uni" , koja kaže:" ne smeju da odstupe ni slovce od onoga što piše u pravilniku ili konkursu"?Da li se varam?
  • NS

    21.01.2018 10:54
    @Milana
    Postovana @Milana, pitam se koju ste Vi skolu zavrsili? Gospidja bilo koji fakultet da je zavrsila u diplomi joj ispravno pise zanimanje diplomirani ekonomista - master. Ja se pitam koji fakultet je zavrsio onaj ko je odobrio Pravilnik u skoli sa zanimanjem master ekonomista? Ocigledno je samo jedno - najmerodavnija je ipak "partijska knjizica"!!!
  • @Da...

    21.01.2018 10:21
    bolovanje
    Po novom sada komisija za odrzavanje trudnice moze da produzi do 3 meseca. Ali da ovi lazu i muljaju to je evidentno.
  • Uni

    21.01.2018 10:17
    Zvanja i pravilnici
    To je nažalost tačno. Škole imaju pravilnike koje propisuje Ministarstvo i ne smeju da odstupe ni slovce od onog što piše tamo, čak i ako je jasno kao dan da je suština ista.
    Od uvodjenja Bolonje menjala su se zvanja koja se stiču na akreditovanim programima, dok smo se usaglašavali sa promenama. Lista zvanja u pravilnicima Ministarstva i na tržištu rada naravno NISU ažurno uskladjivana, pa su ovakvi nonsensi nažalost redovna pojava.
  • Miki, Novi Sad

    21.01.2018 09:56
    Pomocnik direktora ne moze da tumaci i nije nadlezan. Ok, onda ne mozes biti ni pomocnik jer nema potrebe za tobom ako ni za sta nisi nadlezan, trebalo bi
  • Da...

    21.01.2018 09:54
    Kakva bezočna laž. Komisija i za najteže slučajeve bolovanje produžava na mesec dana i tako u krug. Kakva 3 meseca.
  • Milana

    21.01.2018 09:42
    Blic, ha....
    Bitna stvar nedostaje, koji je to fakultet i gde završila?
    Ako su akreditovani, sigurno ne mogu izdavati diplome pogrešnog naziva!
  • Nick

    21.01.2018 09:36
    Izvesno je da se ovakve pravne akrobacije izmišljaju i izvode kada je potrebno primiti drugu osobu. Iako je ovo jasno kao beli dan - u opštoj pravnoj nesigurnosti apsolutno je nepredvidivo kako će više instance postupiti u slučaju, na žalost.
  • SteVan

    21.01.2018 08:51
    Hahahha
    I onda se zalis sudu, pa sudija razvuce postupak na 25 godina. Ili jos bolje zaliti se nadleznim organima, polupismenim duducima vladajuce stranke, koji su zapravo svi nenadlezni. Jadna zena. Najbolje, a verovatno i jedino resenje su lekovi za smirenje.
  • Jaja

    21.01.2018 08:46
    Hahaha, bravo za skolu... Kakva inventivnost... Fenomenalno...

    Ja bih sada zeleo da vidim da i pravosudje bude tako inventivno
  • Gladius et anus

    21.01.2018 08:45
    Maximus
    Дотична као да је пала са Марса. Шећеру, најважнија је страначка "ангажованост"...
  • Jovan

    21.01.2018 08:22
    Ekonomist
    Sad sam shvatio zasto sam ostao bez posla i sada sam dugorocno nezaposlen na Biroju, jer mi falii slovo A u diplomi, pa ne postojim ni u jednoj sistematizaciji. Trazicu od fakulteta da mi nostrifikuju diplomu
  • da

    21.01.2018 08:17
    da
    a to je verovatno prokomentarisao i odlucio neki naprednjacki majstor sa dva kruga oko skole i velikim odmorom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna