Autor: Novosti

Info
21.01.2018.
17:31
Pojedini građani Srbije krov nad glavom stiču nasledstvom, kupovinom nekretnine na kredit, međutim veliki broj nema šta da nasledi, a nema ni novca za kupovinu, pa se odlučuje za doživotno izdržavanje nekog starijeg rođaka, prijatelja ili komšije, sa željom da im omogući mirnu i bezbrižnu starost, i zauzvrat dobije stan ili kuću.
  • /

    22.01.2018 08:58
    /
    @Zdravstvo je prevara
    svako kod cijeg roditelja je pocela demencija obavezno neka sudski overi staranje

    ovakve osobe izbacuju iz novosadskog urgentnog centra bez zbrinjavanja i pored prisutne dece uz obrazlozenje da nemaju pravo da odlucuju o njima i u njihovo ime.

    bukvalno ih nasilno eutanaziraju
  • Zdravstvo je prevara

    22.01.2018 04:35
    Većina starijih potpisnika ugovora je dementna i ugovor im se kao ucena bukvalno podmeće.Problem je i što su i doktori često u uigranoj šemi sa advokatima pa demenciju ne registruju.Celo zdravstvo u SRB je čista prevara, plaćate soc. i zdravstveno, a u bolnicama sve u namernom kvaru, nema lekova, da bi vas ti isti doktori lečili popodne u privatnoj ordinaciji za 2000din po pregledu.Tako je i sa starim, pogotovo nepokrenim osobama, često odbačenim jer država nema odgovor za takve situacije, vrlo namerno.Dok naši ljudi idu da za 1500eur u Nemačkoj prevrću nepokretne babe i dede to ovde za 200eur neće da radi niko.
  • /

    21.01.2018 23:04
    /
    @Predragg
    a kod nas domovi u sprezi sa mafijom u mantilima ovo isto rade

    pa nedavno je bio slucaj da u domu koji mesecno kosta 50.000 nisu hteli otpratiti zenu do ambulante pa im je nestala posti je otisla sama
  • Predragg

    21.01.2018 20:45
    Malo o prevarama ,a novinari bi trebali pozvati gradjane da im ispricaju realne tuzne price,pa da analizom upozore javnost na bitange i prevare. Prevaranti i kriminalci suradjuju. Ako se ovo desava u RH,znaci da se sa 2 godine pomaka desavaju i kod nas.Na sajtu http://www.glasistre.hr/644cfe60-513f-4db7-a2c4-6a6dcc9e1eb7 osvanuo je ovaj tekst. Valja ga procitati.
  • sticanje

    21.01.2018 19:47
    Ugovor o doživotnom izdržabvanju je poznati pravni institut. Problemi čwesto nastaju posle potpisivanja ugovora, najčešće od strane davaoca izdržavanja a i od primaoca izdržavanja.
    Prvi su nestrpljivi da dođu do nekretnine a drugi često traže posebnu pažnju i brigu.
    Ako se ugovor zaključi između moralnih, i poštenih ugovornih strana, dobro je rešenje za oba aktera.

  • ajao

    21.01.2018 19:24
    kad vidim neko staro celjade kako ga uvode ili izvode iz suda dodje mi da plačem
    Stari su zlostavljani na sve načine, pa i od najbližih čak i nesvesno.Gde je ta EU socijala i bezbedna starost koju ne spominjemo samo ih cenovno pratimo.
  • Jok preduzetnici

    21.01.2018 18:09
    Ma jok neki preduzetnici... Više su to lešinari i prevaranti, koji udvaraju starima sve dok ne potpišu ugovor, pa onda ih zaborave i zanemare. U Novom Sadu baš ih ima mnogo, sad da ih ne nabrajam po imenu. Čak i neki doktori to rade, a to znači, da tako kažem, direktni sukob interesa...

    Ljudi, nemojte potpisivati ove ugovore. Imate druge opcije, npr. bolje ćete proći ako prodate stan. Vrednost jednog novosadskog stana će trajati decenijama u nekom obližnjem selu, čak i ako plaćate nekog.

    I ako ste potpisali ugovor, imate opcije. Vaš davaoc izdrživanja ima stroge obaveze, i lako možete raskinuti ugovor ako ih se ne pridržava. Ne dajte da vas zastrašivaju, vi apsolutno imate svako pravo da ih oterate, i ako vam prete prijavite ih policiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna