Autor: Novosti

Info
21.01.2018.
20:27
Pojedini žitelji sela Vlaški Do, nedaleko od Smederevske Palanke, tek nedavno su od javnih izvršitelja saznali da su obveznici plaćanja odnošenja smeća.
  • vera

    21.01.2018 22:04
    zastarelo potraživanje
    To što kontejner nisu videli je jedno, ali su đubre negde izbacivali. Prema članu 378. stav 1. ZOO( Zakon o obligacionim odnosima), zastarevaju za jednu godinu:
    1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka, odnosno usluga, izvršena za potrebe domaćinstva
    Pošto se niko nije setio da im pošalje blagovremeno račune, ono što moraju da plate su računii za zadnjih 12 meseci,,Trebalo bi da uloće Uložite žalbu na vreme, čim od izvršitelja dobiju presudu. Trebalo bi da se pozovu na zastarelost potraživanja.
  • Teča

    21.01.2018 21:36
    tuga :(
    i ja plaćam odžačarinu novosadskoj "informatici", a nemam odžaka u zgradi ni u stanu.
  • Jaja

    21.01.2018 21:07
    Isto ovo radi i JP cistoca oz Novog Sada. Otvorio sam preduzetnicku radnju i prijavio je na kucnu adresu. Odmah sledeceg meseca mi je stigao racun iz cistoce. Kada sam im trazio kantu sa djubre, rekli su mi da nisu u obavezi da je daju. Takodjr, kada sam nabavio kantu, kamion je prestao da ulazi u moju ulicu. Moje komsije sada vuku kante do vece ulice...

    U svakom gradu postoje povlascene firme i svaka od njih nekom politicaru puni dzep, bez o bzira da li je privatna ili drzavna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna