Autor: 021.rs

Info
05.02.2018.
11:55
Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2018. godinu je 15. februar.
  • Milan

    22.02.2022 10:22
    Pitanjeda
    Da li se porez placa unapred ili unazad?
  • 0707

    10.02.2018 13:46
    Будалаштина
    На свим решенјима о уплати пореза стоји да је датум уручења решења, датум достављанја надлежној пошти. Па таква будалаштина нема ни у неким плененима који су ван цивилизације (са унапред великим и са покором иѕвињењем тим народима и заједницама). Лично сам ДУБОКО УБЕЂЕН да ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА (читал лелемуди, џаболебароши, бадаваџије, пијавице .......) без обзира ко је "био" или "је сада" на власти, нити чита, нити спроводи оно што изгласа као закон у скупштини, нити има представу у каквом окружењу (народном) влада. Све што они по "закону" траже на суду непије ни росу а не воду. Они као да не знају да постоји суд за људска права, и да закони постоје да се читају. МИСЛЕ АКО СУ ИЗМИСЛИЛИ НОТАРЕ И ПРИВАТНЕ ИЗВРШИТЕЉЕ ДА СУ ТИМЕ РЕШИЛИ СВЕ ПРОБЛЕМЕ, А НЕЗНАЈУ ДА ПОСТОЈЕ ЖАЛБЕ ПА РОКОВИ ЗАСТАРЕ ИТАКО ДАЉЕ, И ТАКОООООООО ДО БОЖЈЕ КУЋЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • LOL

    05.02.2018 16:21
    Ja da bih otišao u poresku moram izvaditi slobodan dan (kod privatnika se to ne plaća), račun u banci nemam i neću ga imati jer ne želim da plaćam održavanja i slične lopovluke.Što se tiče kamate da ona je nastala zato što sam razliku uplaćivao sa ukupnim iznosom poreza sledeće godine pre 15.2. Svakih par godina odem do poreske i uzmem listing i uvek je sve bilo ok bez dugovanja iako sam plaćao na isti način unazad desetak godina. Da bi se sad stvorile kamate za oko tri godine unazad zbog tih razlika od par desetina dinara. U svakom slučaju za Aufiderzen da napomenem da vađenje listinga u poreskoj nije siguran pokazatelj dugovanja pošto je moja majka redovan platiša poreza a žena ima i vremena pošto je u penziji pa svake godine vadi listing. Krajem prošle dobila je opomenu za nekakav dug od pre hrista sa gomilom kamata za koji nikada nije bio iskazan na listingu.Ovo je ipak Srbija zemlja gde logika ne postoji!
  • Ja

    05.02.2018 15:11
    @LOL
    Možete da uplatite odjednom, kamate vam se naplaćuju samo u slučaju da vam je iznos poreza veći nego prošlogodišnji, a vi niste doplatili razliku. Takođe, možete ići direktno u zgradu Poreske i porez platiti bez provizije koju uzimaju pošte i banke. Meni lično više smeta što sam uložila žalbu na iznos poreza pre godinu dana i još uvek nikakav odgovor nisam dobila, osim da porez moram uredno da platim... a oni mogu da odgovore kad se njima prohte!
  • Teror u

    05.02.2018 14:45
    kazamatu
    Srbija - zemlja rokova
  • RVosha

    05.02.2018 14:33
    Smrdija
    "Poreska rešenja počeće da se uručuju od maja."

    Zasto onda moram da platim prvu ratu PRE DOBIJANJA RESENJA ??
    Ovakvih gadosti nema na kugli zemaljskoj .
  • VladaN

    05.02.2018 14:14
    dosta vise.
    Prvo pošaljite račun pa ću onda da vam platim. Koja hajduci ja u ovoj bezveznoj kvazidrzavi.
  • aufiderzen

    05.02.2018 13:55
    za LOL
    Evo na primer ja uplaćujem jednom godišnje za celu godinu, oko 10tog februara i već 3-4 godine nisam imao problema. Ne živim u Srbiji, otišao sam kad su ovi zajahali, ali koristim mobilnu aplikaciju od jedne velike banke u Srbiji i plaćam račune bez provizije. Bio sam pre dve godine u javn.., pardon gradskoj, kući da se uverim u stanje na računu i sve ok.
  • Pera

    05.02.2018 13:38
    Treba nadoknaditi onih 7% uskracenih od republike a sve u džepove gradske jalove administracije i JP.
  • LOL

    05.02.2018 13:18
    Nije mi jasno zasto gradjanima koji to zele nije omoguceno da uplacuju porez odjednom. Ja recimo gledm da ustedim maksimalno na svemu sto nije nuzno kao izdatak. Npr. meni je previse da izdvojim 400,00 din za uplatnice za porez. Porez unazad par godina skupim polako u toku godine pa uplatim odjednom sve pre 15.2. Posto naravno poresko nije sposobno da izda resenja na vreme tj. da prstignu pre placanja prve rate ja sam dobio kamatu za par godina unazad iako porez placam u celosti pre isteka prvog naznacenog datum.Nije neki iznos u pitanju ali sam trosio svoje vreme da dodjem do poreske da b mi izdali listig, da se raspravljam od saltera do saltera sa neskolovanim sluzbenicima odakle meni kamata i na kraju sam ipak morao da je platim.
  • Što pre

    05.02.2018 13:09
    Je'l jasno?
    Uplaćujte, treba nam za izbore. I za spomenik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna