Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Info
13.02.2018.
16:20 > 16:23
Bračni parovi i osobe koje su u dužim vanbračnim zajednicama u Vojvodini uskoro će imati novu mogućnost da konkurišu za dobijanje besprovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu, sa okućnicom.
  • Daca

    19.02.2019 12:29
    Da li neko zna sta je sve potrebno od papira da se preda i koji su uslovi.
  • Vladimir

    14.02.2018 07:58
    @seljak
    Baš lupetate. Ovaj program je uvela još Vlada B. Pajtića i, kao i sve drugo, novoradikalska vlast ne zna ništa da uradi sama, nego se kiti dobrim idejama prethodne vlasti. Mi znamo nekoliko porodica koje su dobile pare za kuće na ovaj način, i nijedna nije "politički podobna". Uslovi su priločno strogi, lista javna i, ako nešto ne promene ovi "prepošteni", do sada su dobijali oni koji su i zaslužili. Ali, danas je dovoljno da neko kaže da "provereno zna" i svi lupaju pluseve. Dakle, ovo je sjajan konkurs, mada je dosta ograničeno šta možete kupiti preko njega. Ali, ako imate volje da se malo potrudite, svakako je odlična inicijativa Pajtićeve administracije.
  • Trubadur

    14.02.2018 00:13
    @seljak
    Nije istina. Ne postoji osoba koja vise kritikuje vlast a prosao sam na jednom od predhodnih konkursa. Odlicno smo se uklopili sa novim komsilukom iako smo im delovali kao ludaci koji iz grada dolaze na selo. Jeste bilo tesko pronaci kucu, sakupiti gomilu papira, potrositi neki dinar na obilazak okolnih sela od kojih su neka i 40km od ns, ali mi nismo imali drugi nacin da obezbedimo krov nad glavom za nas dvoje i nasih 3 dece. I dalje radim u gradu i putujem svaki dan 40km do posla, ali kada nesto hoces i zelis trudices se da uspes. Nije poenta samo biti na komentarima i pljuvati. Potrudi se mozda mozes i ti
  • Diskriminisani

    13.02.2018 23:41
    Da li je to ista država?
    Mom dedi paoru (kako sada volu da kažu), su posle rata uzeli zemlju i kuću. Sad oće da vrate samo do 15% od one vrednosti kako je oni procene, jer kažu nema država para, a u ovim konkursima poklanjaju kuće i za to idržava ma para.
    Da li treba da se prijavim na konkurs pa da pokušam samo svoje da dobijem nazad?
  • piksu

    13.02.2018 22:27
    ali
    Konačno nešto konkretno i pametno. Samo konstatujem da se za zbrinjavanje 30 parova obezbeđuje 30 miliona, a da za zamenu pregorelih novosadskih sijalica i popravku bandera grad je velikodušno izdvojio u kešu 73 miliona.
    Ja bih ostaavila lampe takve kakve su i obezbedila kuće za još 73 para.
    Iskreno mi se muči kad vidim kako se novac neopravdano rasipa na lažne, nameštene tendere, umesto da se iskoristi za korisne i lepe projekte.
    I milicija bi mogla da odustane od kupovine par automobila i tako pomogne da se okući još koja porodica.
  • Seljak

    13.02.2018 20:34
    Novac za kupovinu kuca dobijaju politicki podobni, kao i novac za kupovinu mehanizacije (Marijan Risticevic). Provereno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna