Autor: Beta

Info
14.02.2018.
16:45 > 17:24
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da više od tri miliona građana Srbije nema validnu adresu i navela da će država izdvojiti pet miliona evra da sva naselja u Srbiji dobiju table s nazivima ulica i kućnim brojevima.
  • Pera Ložač

    15.02.2018 06:24
    To im treba da bi mogl da vas čipuju, tj obeleže zbog bolje naplate đubreta, vode ili neke sudske zabrane.Ili da bi mogli noću u 3 sata da naprave raciju ili da vas gađaju dronom jer niste glasali za svevišnjeg, a da eto ne promaše adresu.
  • Samo gledaju kako da

    14.02.2018 22:06
    zarade mnogo novca na gluposti
    Vera, u pravu ste. Ali na ovako jednostavne poslove može najviše da se zaradi i vara. Jer ne treba mnogo mozga, samo mašina za pravljenje tih tabli i to je otprilike to. Na taj način može odmah da se "uđe u posao", jer ne treba mnogo da se uči niti razmišlja, a ima mnogo tabli da se napravi. Znači dobitna kombinacija, ukoliko se pita mišeljnje nekoga iz te ekipe poluškolovanih ljigavaca.

    Znači, sve ovo što gledate: rešavanje glupih, jednostavnih, nebitnih ali brojčano velikih problema je posledica želje za brzom zaradom. Zato biraju tako nebitne probleme. Ne treba pamet i škola, ali ima zarade.

    Treba jedno popodne da ovakva ideja padne na pamet, zatim da neko odradi imena ulica: sedne za pisaći sto i piše. Platite ga... zatim uleće nečiji kum-šurak-šogor-ortak i štampa table. Uradi jeftino, dobro naplati, kao da je najjači kvalitet. Eto odlične zarade.
  • Vera

    14.02.2018 20:12
    glava bi trebalo da bude za
    Njima su brojevi na kućama prioritet? Pa, verovatno da se omogući sudskim izvršiteljima da se bolje snalaze kad traže dužnike, a treba i tim ljudima pod hitno, pre no što zastare, poslati račune za Informatiku.
    Treba li uopšte pominjati da do većine kuća na koje će da okače brojeve,nema ni puteva?
    A da se prvo asfaltiraju ulice, uvede kanalizacija, grejanje, telefoni...?
    Ovo je kao kad bi golišav čovek prvo kupio šešir i kravatu.
    Koga to zapošljavaju u JP? Hoće li neko, najzad da uradi nešto korisno, i pametno, sa logičnim hronolčškim redom?
  • I

    14.02.2018 18:05
    7200 dinara sam platio kućni broj katastru. U tu cenu je uračunato i izdavanje table sa brojem. Tablu NISAM dobio. Na pitanje zašto, dobio sam odgovor da nije doneta odluka ko treba da je napravi.
    U cenovniku čak postoji stavka zamena oštećenog kućnog broja, oko 2500. Ali tablu ne dobijate.
    Znači oni su godinama naplaćivali tablice kućnih brojeva, a nisu ih izdavali, pa nek sada plate oni, a ne narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna