Autor: Beta, RFE

Info
15.02.2018.
17:17 > 17:17
UO Vojnog sindikata Srbije saopštio je da je sramno hapšenje oficira VS ispolitizovano jer se usudio da zatraži uvid u spisak koji su nosili stranački aktivisti vladajuće stranke.
  • /

    18.02.2018 20:57
    /
    @Nebitan
    ne, podaci nisu od rodbine i komsija
    oni svi znaju da se ne bih priklonio mracnjacima i da sam takve rasterivao prilicno glasno.

    najblizi komsija ih je gadjao metlom, meni je najbliza bila lopata
  • Toma

    17.02.2018 12:16
    spiskovi nepodobnih
    Imaju birački spisak u rukama, provereno i ilegalno. Zapisuju pored vaših imena da li ste za ili protiv Njega, da li ste zalupili vrata itd. Kada ih uhvatite možete ih tužiti za neovlašćeno prikupljanje i obradu ličnih podataka, pozovite policiju da dođe i ustanovi činjenično stanje, i onda ih gledajte kako se preznojavaju i smišljaju 4 različite priče o tome što rade. Tada neko pozove odozgo i interveniše a u centrali SnS im ide pena na usta jer se neko usudio da im se protivi.
  • projektujes se

    16.02.2018 14:55
    @Gladius et anus
    Eh, a sta bi tek bilo kada bi dvojica mladica dosla na tvoja vrata ;)
  • Ukinuti izbore

    16.02.2018 11:57
    Ukinuti izbore
    Ukinuti izbore u Srbiji. Odmah. Sve. Zauvek. Sasvim su nepotrebni.
  • Peki

    16.02.2018 09:23
    Ha ha ha članarina
    Nema članarine ni u jednoj stranci ili ti podaci nisu javni. Ono cega ima je "mesecna obaveza" i podatak. je 100% tačan.
    Akcija od vrata do vrata je NAPREDNJACKA. tvorevina iz vremena osnivanja stranke kad su. na taj nacin ubedjivali neodlucne radikale da podrze Nikolica i Vucica u osnivanju SNS.
    Ovakav vid maltretiranja postoji samo u SNS . Treba narod ubediti da je lud. I trajace to jos malo a onda..........
  • Ulaz

    16.02.2018 06:13
    Pa u svakoj zgradi imate okacen ta tabli spisak stanara. Dodjete i prepisete samo xaxaxa ne treba vam nikakva bia, policija, teorije zavera.
    U manjim mestima pogotovo, svi se poznaju
  • Nebitan

    15.02.2018 23:46
    Evo neko ko je radio kampanju
    Nemaju oni biracke spiskove, vec "sigurne glasace", a ako se pitate odakle vasi podaci pitajte komsije ili rodbinu, ima slucajeva da su oni dali(zbog sebe naravno, posao ovo-ono), stranci nije bitno. Sve i da vam zatvarate vrata njima je NAREDJENO da dolaze vise puta dbevno, dokle god vas ne uhvate, verujte mi da je bolje da im kazete da ste glasali ili ako je pre izbora da cete glasati, pre cete ih se otarasiti. Nmg da verujem da se niko do sad nije javio da je radio, ja sam bio mlad, zelen i glup, bio mi je obecan posao i rekao sam sebi "ajde, zbog svojih roditelja", iako sam mrzeo ove. Nista od toga nije bilo. Svi ti koji vam dolaze na vrata su tu ili zbog posla ili su stvarno zaludjeni politikom AV AV, jedne treba sazaljevati a druge...pa, radite sta hocete. Lako ih mozete prepoznati. I zuti su to isto radili, da se razumemo, ali ovi ga prekardasise. Zlo, zlo zlo. Mogu da pisem do sutra ali nema toliko mesta, ko hoce razumece.
  • @gostoljubivi domaći

    15.02.2018 23:33
    Ne možeš im ništa.
    Kucanje/zvonjenje nije protivzakonito. Aktivisti nazadnjaka ne rade ništa, što nije u skladu sa zakonom.

    Jedini vid razgovora koji sa njima možete imati je:

    a) Nisam zainteresovan (ukoliko ste novosađanin dodate i hvala Vam na kraju).

    b)Da, podržavam Srpsku naprednu stranku, izvolite moje podatke, želim da se evidentiram kao vaš siguran glas na izborima.

    Dotakneš li nekog od njih, po zakonu ti sleduje krivična prijava. Stvar je kristalno čista. Verujem da bi i opcija gospodina Koja, radila istu stvar kad bi imala aktiviste koji bi ma terenu to činili.
  • tisina

    15.02.2018 22:33
    Problem je sto ovu vest nije ispratio niko i sto se saopstenje vojnog sindikata ne moze nigde procitati....
  • gostoljubivi domacin

    15.02.2018 22:33
    jedva cekam
    Jedva cekam da mi nepozvani dodju na vrata . Zapamtice kad su se rodili.
  • cumpika

    15.02.2018 21:14
    sendvaja
    Das im sendvic kad dodju i zalupis vrata
  • A

    15.02.2018 21:13
    Za botine
    Odakle vam ideja da je kapeten nekog udario? To što je ministar izjavio? To je standardno podmetanje, viđeno 1000 puta.
    Botine ponavljaju kao papagaji, pa to kao postane istina. Nismo baš svi bez mozga.
    Ako i otvorim nekom, to je samo sa uključenom kamerom, pa se posle gledamo preko YT.
  • telep

    15.02.2018 20:53
    Da sam nalazio svasta u sanducetu od raznih stranaka jesam, ali jedino su sns aktivisti zvonili na kapiju. Jednom su mi zvonili u 10 uvece, ne znam ni sam zasto sam izasao. Samo sam rekao politika me ne zanima. Biracke spiskove imaju jer se kuca ne vodi na moje ime a opet su me znali imenom i prezimenom.
  • pera

    15.02.2018 20:43
    tabla raza
    Vojsci ovo nije bilo jasno posle predavanja generalaHagu?
    Ovo je jedna više zloupotreba vlasti, a ko nije primetio, ovde nam Vučko polako ukida demokratiju..
    Vulinu bi bilo priličnije da se vrati u marketing i pitanje je šta taj čovek uopšte radi na čelu ministarstva odbrane? To verovatno ni sam ne zna.
    A nadam se ćemo se uskoro zajedno sa vojskom, penzionerima, poljoprivrednicima, studentima... izboriti za svoja prava i rušenje ove nakaradne institucije

  • G

    15.02.2018 20:11
    Ovde je pre problem kada se "opozicija" služi istim tim metodama koje kritikuje kod suprotne strane a izdaje se za bolje od njih. Svaki put kada su došli pred naša vrata sam ih zatvorio njima pred nosom, obično uz neki za njih neprijatan komentar i nikada nije niko slao policiju na mene zbog toga. Zato to pompezno "sutra će na nekog lekara, učitelja ili penzionerku" u najmanju ruku vređa inteligenciju - ako sutra neki lekar, učitelj ili penzionerka krenu u fizički obračun sa nekim ko ih nije fizički napao, i treba da budu privedeni, morate naučiti da ne možete da sami delite svoju pravdu kako vam se ćefne.
    Bez obzira što bi trebalo proveriti koliko je legitimno to obilaženje građana od strane stranačkih aktivista odnosno da li u svom posedu imaju podatke koje ne bi smeli da imaju, ovaj oficir ako je krenuo u fizički obračun nije to smeo da uradi, tim pre što je profesionalno lice koje ne sme tako da se ponaša.
  • Dr

    15.02.2018 20:02
    Ne otvaram vrata nikome!

    Svi moji ukućani imaju ključ da uđu sami, gosti kad dolaze se najave, a kad vidim nepoznato lice kroz špijunku - ne otvaram, nisam "available"...
  • Niko

    15.02.2018 19:48
    Radite li vi strucnjaci sta samo pametujete na sve teme al je akcenat protiv pa bilo cega?Sve stranke imaju svoje terence e sad ovi najveci i organizovani pa ih svuda.Kad vasi idu po zgradi onda je ok.Ako je po zakonu da idu vi ako ocete otvorite ako ne oteras u pm.
  • Futog

    15.02.2018 19:42
    Www
    Oterajte ihi gotovo!
  • Kolega

    15.02.2018 19:41
    Pa gosn. Kapetane doslo vreme da se podigne vasa jedinica i da idemo od vrata do vrata politicarima..... Da vidimo kako bi im se to svidelo. Politicari virusi. Sram i sramota.....
  • Jürgen

    15.02.2018 19:40
    Šta kaže ovaj, i u Nemačkoj isto? Hahahahh. Ovde se te stvari ne rade, bar ne tako. Dobije se samo zvanični poziv na glasanje. Čak ako imam nalepnicu "bitte keine Werbung" na sandučetu, ne smeju da ubacuju reklame. Sere mi se kad vidim kako svi znaju kako je negde u svetu isto ili lošije. ...
  • Građanin

    15.02.2018 19:38
    Čik da nije
    Svaka javna institucija i preduzeće je njihovo.
    Preko poreske, sudova, policije, informatike, telekoma, toplana...
    Mogu da biraju odakle će da sastave spiskove.
    Iznenađen primerom što Poslovni Prostor formira cene zakupa prema nacionalnostima,
    mogu da zamislim kakva nas budućnost ovde čeka.
    Plaćaš skuplje grejanje- jer nisi pristalica SNS-a.
  • Мунгос

    15.02.2018 19:37
    Као Јеховини сведоци, нема разлике.
    Биле су две младе, девојке ваљда. Када сам им рекао „Марш, не гласам за издајнике“, само су се насмешиле, хладнокрвно. Нису се увредиле. Није то зато што је То стабилно, него је То тренирано, као Јеховини.
    Остао ми је осећај да сам забележен у некој евиденцији, досијеу. Понашање и шта сам рекао, можда још мало наките ове девојчице. Подаци о политичкој оријентацији грађана су веома битни, чак и када ДС или било ко који се буни сада, дође на власт, биће му веома важно да зна ко је био „противник власти“. И понеки детаљ.
    А ми, ми смо помало смешни, од власти које спроводе овај криминал, очекујемо да спрече овај криминал.
    Увек је било да војно лице хапси војна полиција, а цивилно лице да хапси народна милиција.
    Сада се све изокренуло, ваљда због нашег напора да задовољимо приступне преговоре.
  • Ivica

    15.02.2018 19:32
    Meni su na vrata stana u potrazi za "sigurnim glasom" svojevremeno dolazili iz DS-a, SNS-a i LSV-a...ali nisam sa ni jedim od njihovih aktivista ulazio u sukob ni fizički sukob...već lepo kad mi pozvone na vrata, otvorim, čim zauste " mi smo iz..." ladno im zalupim vrata bez dopuštanja mogućnosti da zvrše započetu rečenicu do kraja...tako da mi ovog druga ili gospodina kapetana uopšte nije žao. Ispod šlema mozga nema....odavno poznato. To što su ga oni bezobrazno uznemiravali nije razlog da ulaziš sa nekim u fizički sukob i tuču.
  • Talalaj

    15.02.2018 19:00
    WW2
    Ne samo po predizbornom obilaženju stanova i kuća, preciznom beleženju "naših" i "njihovih", pretnjama gubitkom posla, kao i onim uličnim brigadama na dan izbora,... mi neodoljivo i sve više ličimo na zlo iz WW2.
  • ex Pezos

    15.02.2018 18:46
    podrazumevano
    Cemu iscudjavanje odakle im spiskovi , kad znamo da je na celu MUP njihov covek , na celu odbrane njihov covek , BIAu vodi njihov covek...
    A da "startuju" samo clanove , simpatizere , nije istina .Meni su bili na vratima pre neku godinu i ja ih pitam :
    Sta vam znaci da kazem da cu glasati za vas , a na glasanju zaokruzim svog kandidata ?
    Deran iz MZ me je memorisao i danas kad se sretnemo , gleda me "znacajno".
  • Kole

    15.02.2018 18:42
    Sećanja
    E baš ste neki..kao da se ne sečate kad ste i sami kucali i jače lupali na vrata i prozore to je bilo dozvoljeno sad nije. Ali nije nego morate se sećati...
  • marko

    15.02.2018 18:28
    Da li je moguce da su idejni tvorci takve kampanje toliko retardirani da ne mogu da shvate koliko ovakvo ponasanje izaziva kontraefekat, gadjenje i revolt? 21. vek je! kakvi papirici, blokcici, spiskovi i sl. kome posle napornog radnog dana trebaju stranacki aktivisti na vratima? ko im se obraduje? koga ucenjeni ljudi kojima je samo obecan posao mogu ubediti da glasa za nekog. efekat je nula! nula deco. vratite se svojim domovima.
  • Zoltan

    15.02.2018 18:26
    manjina
    I kod mene su dolazili da pitaju za siguran glas.Jos meni ime Zoltan ,nacionalna manjina,misle glasam za njih. Reko glasacu za Radikale rado ali kad se prvo iselim I ja odavde.
  • Gladius et anus

    15.02.2018 18:24
    Maximus
    Може ту бити још штошта кад, на пример, двојица младића дођу на врата домаћици чији је муж на послу па...
  • Nensi

    15.02.2018 18:21
    Dosadni ste više sektaši ... ako imate spiskove simpatizera onda ih zovite telefonom, nemojte uznemiravati ljude ...
  • Pot

    15.02.2018 18:21
    Nose biracke spiskove potvrdjeno
  • Laki

    15.02.2018 18:19
    U mojoj zgradi su imenom i prezimenom trazili moju sestru kad sam im rekao da mene to ne znanima. Pitanje je bilo : dobro a da li je tu M.A. mozda ona hoce da glasa za sns?
    Ja u soku. Spisak koji su nosili je ispisan komplet imenima svih ljudi koji zive u nasoj zgradi
  • Zoki021

    15.02.2018 18:06
    ustav
    Nije tačno da nisu prekršili nikakav zakon.Prekršili su važeći ustav koji kaže da niko nije dužan da ikom govori svoja politička,verska i druga uverenja pa ni aktivistima raznih partija.
  • Kakav narod

    15.02.2018 17:47
    tako drski i vladari-diktatori
    Zato što je ovo diktatura. Pa taj specijalac im je samo bitan ako treba da se suoče sa realnom pretnjom ili da ga pošalju u građanski rat, da ga ucene da mora da napadne političke neistomišljenike, da štiti "čoveka kojem su ukrali ličnu kartu" i slično. Isto kao i ostatak naroda. Bitan je narod ako se uzima i otima za ličnu korist, a obavezno da se što manje da zauzvrat.
    Zapad nije sjajan ali je za države poput naše i recimo Rusije - kao neka nestvarna utopija.

    Sve se može, samo ako od toga može da se nešto ugrabi. Znači, nije neka specijalna pamet i logika, nego samo - ovo će da pomogne da ugrabimo. ali je protivustavno - nema veze - Radi... samo da uzmemo za sebe!

    Ali ja ne krivim specifično tog političara ili nekog tamo. Narod je takav. Vaspitanje, vrednosti, tradicija i ostalo... odnosi između ljudi... takvi su da stvore ljude koji su bahati i samoživi.
  • Nindža Kornjačleone

    15.02.2018 17:37
    Kao klinci korindjali od vrata do vrata, sada od vrata do vrata skupljaju glasove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna