Autor: N1

Info
17.02.2018.
09:38 > 09:43
Problem što mladi i obrazovani ne ostaju u Srbiji jeste novac, ali i motivacija, ovde su ključna mesta zauzeta od visokih partijskih komesara i komesarki bez kvalifikacija, a naša deca ne mogu da zauzmu ta mesta, kaže profesor Fakulteta političkih nauka i predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković.
  • partokratija

    17.02.2018 19:56
    "Partijski komesari bez kvalifikacija zauzeli sva mesta" Istinita dijagnoza samo se pitam šta učiniti da partijski komesari bez kvalifikacija ne zauzmu sva mesta ?? Možda za početak da vladajuću kliku oteramo sa vlasti i otpočnemo borbu protiv partokratije.
  • /

    17.02.2018 17:11
    /
    @Petar
    prozvali su te, realni bote?
  • /

    17.02.2018 17:09
    /
    imao sam nastavnika, galamdziju kao onaj iz filma 'tito i ja'. bio je i neki ocin u civilu.
    90-ih je slao pozive komsijama. danas je veliki srbin ali u pemziji

    treba otvoriti arhive da se zna ko je ko
  • Kać

    17.02.2018 16:47
    Bno dna
    Negativna selekcija kadrova najveci je problem ove propale drzave. Dugorocno gledano gora katastrofa nije mogla da nas snadje. Zabrana zaposljavanja u javnom sektoru odrzava se upravo zbog toga da stranke na vlasti zaposljavaju samo svoje clanove. Iskljucivo oni odlucuju o tome gde moze da se napravi izuzetak i ko ce to biti. Pre neki dan u Elektrovojvodini u Novom Sadu primili komsinicinu cerku, Zavrsila osnovnu skolu, bila najgori djak u razredu, glupa, al svi u porodici clanovi SNS, A kad je DS bila na vlasti bili tamo. I, nije problem sto se malo mladih javi na oglase za posao, vec sto takvih oglasa nema. Nekad su pola lista Dnevnik cetvrtkom i nedeljom zauzimali oglasi, a sada od zelje ne mozes jedan da nadjes. Tuga. Dno dna.
  • Мунгос

    17.02.2018 16:09
    Молим, немојте тако против комесара,
    па то нам је наша борба дала.
  • Petar

    17.02.2018 13:44
    Botovi
    Vidim kako se na ovom portalu javljaju uvek isti pseudonim, kao oni sve znaju I savest su društva, ali mi nije jasno da li išta rade sem što blog ujutro I čekaju mamin penziju.
    Završite kurs programira ja ili ako znate da ste glupi, onda kurs varenja aluminijuma pa će i od vas društvo imati neke koristi.
  • ***

    17.02.2018 12:58
    @Nervirach
    I danas su ljige nestrucni partijski kadrovi koji "rade" u javnom sektoru... gledam neke kako na FB stavljaju slike iz svojih kancelarija, kao eto neka ekipa, kao nesto rade... ono sve same vucibatine i neradnici, neznalice, suplji sa svih strana, svi redom zaposleni preko partija, sede u kancelarijama njih XY kao "beskorisna masa", glume kao nesto rade, nesto su strucni, nesto su zasluzili, nesto znaju... zene kao "furaju" neku modu, "biznis" stil oblacenja, sve kao strogo poslovno, misle da su na wall streetu, a ono ViK, Stan, Čistoća, Tržnica, visak su sami sebi a ne gradu, drzavi ... urnebesno! Zalosno je samo sto oni sami nisu ni svesni koliko ne znaju, koliko su glupi i zatucani. Mnogi su i mladi, ni ne znaju kakav pakao ih ceka u zivotu kada ovo sve ode u pm.
  • Knjiski moljac

    17.02.2018 12:39
    Grrr
    Eno ih puna javna ,javno komunalna preduzeca i uprave ! Ne smete reci da ste zavrsila Ftn,Fon,Poljoprivredu,Filizofski fakultet ili neku visu skolu ,hoce da Vas linciju ti isti gore navedeni...Gospoda u cetvrtoj deceniji donela diplome cvecarske,megadensa,mindzamenta I zasela na rukovodeca mesta,koificijenti se dele plate se vuku gradjani SE izuvaju od racuna za struju,komunalije i poreza i ode sve u p.m! Koliko samo frizerki I kozmeticarki u "Elektrovojvodini".....E,da
  • Нема леба за будале

    17.02.2018 12:05
    Својевремено је у нашем граду један партијски комесар, иначе конобар из једног села из околине града, отерао врсног кардиохирурга са функције али и из града, из државе, но пошто је тад то био " наш комесар " то беше ИН. А сад оплетимо по " њиним " да би опет дошао " наш " и тако у круг...
  • Prle

    17.02.2018 11:51
    Tako vam i treba
  • kolega,

    17.02.2018 11:34
    ocisti prvo svoje dvoriste
    kolege-predavaci visokog obrazovanja ove zemlje, bi pre ovakvih izjava trebale da se sete da se od uvodjenja visepratijskog sistema vise ceni partijska knjizica ili 'pedigre' familije doticnog kandidata-buduceg predavaca za fakultet nego njegovo znanje ili kapacitet
    isto tako bi trebalo da se sete da je zaposljavanje po babu&stricevima na fakultetima sirom srbije sasvim prihvacena praksa na domacim univerzitetima
    a tek onda da sole pamet na drugim nivoima ovog sad vec jadnog drustva
    sve ovo sto se trenutno desava u ovoj zemlji je rezultat negativne selekcije na svim nivoima: od zabavista, preko osnovne skole pa do univerziteta
    #potoppasveiznova
  • Nervirach

    17.02.2018 11:30
    Paaa...to vam je milje, odlika, imidz nacije. Ne moras nista znati al partijska knjiZCa mora da viri. Pa kad krene u grad svi da se okrecu. Nekada je bila jedna partija i znalo se, ko je clan taj je bio od najgorih, ljiga od coveka. A pogle sta je sada stranaka (partija) i clanova. Celo srpsko drustvo je kvarno. Nije to sam do paritje, ima tu i zemara.
  • Mr

    17.02.2018 11:13
    Srbiji ne treba stvarno obrazovan kadar. Poslodavci beže od takvih kandidata, čak ih ni ne pozivaju na razgovor, jer su i sami često nedovoljno kvalifikovani ("novokomponovani menadžment stručnjaci"). I ta opaska kako neko ko završi fakultet ili nešto i više od toga ne zna zapravo ništa je teška laž, zbog koje i odlaze iz Srbije. Neverovatno je da su "napolju" upravo takvi potrebni, a kod nas su bubalice i neznalice. Jedina mogućnost je da nekako naplatiš svoj uložen trud, vreme i stručnost preko partijske knjižice. Ali za to ti treba stomak, koju većina obrazovanog kadra nema. Pogledajte statistiku nezaposlenih u pogledu stepena obrazovanja. Što više znaš, više razmišljaš i postaješ pretnja. Ovim ne omalovažavam zanat, naprotiv. Za tako nešto treba dosta znanja i iskustva i malo je dobrih zanatlija, jedva gde da možete da nađete dobrog frizera, obućara itd. (takođe naš veliki problem). Sve sami kursisti (1 mesec obuke i otvaraj frizeraj). Teško da će dualno obrazovanje poboljšati ma koji problem, posebno ako se deca tretiraju kao što se tretira većina radnika danas- omalovažavanje, iscrpljivanje do makismuma, bez plaćanja, kao bezvredno roblje. To će izazvati samo kontraefekat.
  • Petar

    17.02.2018 11:11
    Država u kojoj
    Država u kojoj je kadrovskom politikom jedna partija uništila sve institucije, prigrabila svu vlast, je po definiciji fašistička država.
  • milicica

    17.02.2018 11:10
    i to kaze covek
    Koji zauzima i dobija platu na dva mesta
  • ***

    17.02.2018 10:53
    da ali
    Partijski komesari su okupirali sve pozicije u javnom sektoru ne računajući ona radna mesta gde je zaista potrebno znanje (hirurzi npr). Da budemo jasni - ni jednoj stranoj kompaniji koja posluje u ovoj jadnoj zemlji ne trebaju av botovi na mestima u administraciji iz prostog razloga što nemaju znanje, iskustvo i završili su sega-mega fakultete gde nisu naučili ništa. Ne poznaju koncept, jezik, sistem rada, poslovnu politiku takvih kompanija a o praktičnom znanju da i ne govorimo tako da oni botovi koji su silom prilika izvisili u javnom sektoru a žele da rade u takvim kompanijama bivaju odbijeni čim HR u njihovoj prijavi vidi JP ili JKP što je i logično i sasvim ispravno (ja prvi ne bih dao "diplomiranom" ex komunalcu da radi kao portir u takvom sistemu). Zato se botovi i drže čvrsto državnog posla - LENJI SU I NE ZNAJU NIŠTA.
  • Dejan

    17.02.2018 10:52
    Nasu zemlju je stigla kazna za sve ono sto smo radili u poslednjih sto godina, da ne idemo dalje u proslost.Posle WWI,gde je najsposobniji deo stanovnistva izginuo, ostali su dezerteri i ulizice da vode drzavu po principima koje jedino poznaju i priznaju.Onda je dosao WWII, gde su dosli plodovi rada izmedju dva rata na naplatu, gde smo se umesto da svim silama sprecimo genocid jos upustili i u bratoubilacki rat.Posle rata je usledila sveopsta otimacina od onih koji su izgubili, proterivanja, konfiskacije i progoni.Partijska podobnost, poltronstvo, žbirovi i uhode, oni i njihova deca dobijaju viđenija mesta, titule i zvanja, a sirotinja se zaluđuje kultom ličnosti.Krvavi raspad, u režiji tih istih poltrona i uhoda je najlogičniji ishod.Masovni egzodus ono malo preostalog potentnog genetskog materijala i ponovni uspon kulta ličnosti je ono gde smo sad.Toliko smo se izveštili u prevari da sistem po automatizmu odbacuje dobre ljude kao strano telo.Nemojte se zavaravati da će se nešto promeniti, sistem će se braniti do samouništenja, jer smo sistem mi ovakvi kakvi smo, a budimo pošteni i priznajmo da baš i nismo za bog zna šta bolje.
  • Srdjan

    17.02.2018 10:45
    Tekst
    Sve je receno!
  • Dragi bulatov

    17.02.2018 10:34
    Lisaji
    Eno u gradskoj upravi za inspekcijske poslove komesara koliko hocete samo se kote kao zecevi a zive kao lisaji na ledjima gradjana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna