Autor: Tanjug

Info
18.02.2018.
10:07 > 09:33
Žena generala do sada u Srbiji nije bilo jer se nisu stekli uslovi za tu vrstu avanzovanja.
  • Toma

    19.02.2018 20:17
    @uff
    može se biti potporučnik i bez akademije, izgleda da nisi čuo za školu rezervnih oficira.
    Mada u Srbiji svašta može, pogotovo tamo.
    Šovinizam je pričati o ovome, ako se budu držali pravila i zakona, postaće generalica kada ispuni potrebne uslove i bude potreba za jednim, isto kao i svi ostali (isključujući korupciju).
  • uff pedja, pedja...

    18.02.2018 14:45
    pedja 18.02.2018 • 12:01
    uhh..
    Pitanje: Kada su te zene zavrsile Vojnu Akademiju i vec stasale za generala? Odgovor: Nikad. To je sramno da bez Vojne Akademije postanes general, sa kojom skolom Gospodo!
    PSS: Nekada se nije moglo biti major bez Vojne Akademije, sto je i normalno , a danas mozes biti general sa poljoprivrednim fakultetom, Strasno i Sramno. Ovako se unistava vojska, za sta su nam sposobni ti poljoprivredni generali, za odbranu i bezbednost sigurno nisu.

    Ti izgleda nisi bio u vojsci pa ne znas kako idu cinovi. Kada se zavrsi vojna akademija dobija se cin potporucnika, pa ide porucnik, kapetan, major, potpukovnik, pukovnik, brigadni general pa onda gen major...Major je visoki oficirski cin. Ne mozes biti ni potporucnik bez vojne akademije. Ispada po tebi da sada mozes biti major bez akademije. Nikada nije moglo, a ne moze ni sada.
    Izgleda nisi razumeo ali zene vec godinama upisuju vojne akademije i kada je zavrse bice potporucnici. Teoretski one mogu da doguraju, kao i svaki muskarac do cina generala. Kakav te poljoprivredni fakultet spopao?
    Ovo nije pitanje skole, ona se podrazumeva, nego polne ravnopravnosti i pitanje je o nekoj buducnosti kada neka zena eventualno dogura do cina generala.
    A inace blize je major generalu po cinu nego potporucnik majoru. Ali vojna akademija se podrazumeva.
  • Madam! Yes, madam!

    18.02.2018 13:13
    Ako mozemo da imamo ministra odbrane koji nije sluzio vojsku, mozemo vala i zenu admirala bez da imamo more.
  • Vojvosadjan

    18.02.2018 12:43
    Ako može osvedočeni dezerter, čovek bez osnovne vojne obuke i ponosni vlasnik f dijagnoze da bude ministar vojni, zašto ne bi mogla i jedna žena odgajana u militantnom duhu da bude general. Što se mene tiče opušteno.
  • Dusan Savic

    18.02.2018 12:41
    Sexisam
    Kada zasluze svojim trudom i zalaganjem i rezultatima. A ne samo zato sto su zene. Ako neko treba da postane general ili direktor predsednik premijer ministar ili bilo koja funkcija samo zbog pola to je seksizam i diskriminacija. Jedino me ovde brine ako dodje do rata kako ce pripadnice reagovati, da li isto kao policajke koje ostanu u kancelarijama a kolege idu na zadatak ? Nije bitan bro ili procenat ko koliko ucestvuje u cemu vec kako on taj posao obavlja. Ako zena je dobar menandzer pa prvi bi je stavio da mi vodi firmu i drzavu, a ne samo zato sto je zena. To je ovde problem Svi zele prava ali bez obaveza. Ovo je totalno ne bitna trenutno tema o ovome se moze raspravljati kada zemlja ojaca i bude vojno i ekonomski jaka, a sada je samo lelemudenje
  • Higijenicar

    18.02.2018 12:23
    Hocemo generalku!
    Pocnite od ministra odbrane!
  • pedja

    18.02.2018 12:01
    uhh..
    Pitanje: Kada su te zene zavrsile Vojnu Akademiju i vec stasale za generala? Odgovor: Nikad. To je sramno da bez Vojne Akademije postanes general, sa kojom skolom Gospodo!
    PSS: Nekada se nije moglo biti major bez Vojne Akademije, sto je i normalno , a danas mozes biti general sa poljoprivrednim fakultetom, Strasno i Sramno. Ovako se unistava vojska, za sta su nam sposobni ti poljoprivredni generali, za odbranu i bezbednost sigurno nisu.
  • Koagulant

    18.02.2018 10:33
    Vulinove balerine...
  • Glup Soon

    18.02.2018 10:28
    Hmm...
    Pa odavno su generali žene! Da nije tako, zar bi pustili ove da nas toliko godina zamajavaju?
  • gospodjo

    18.02.2018 10:25
    potporucnice, muz Vas zove
    Pa ko je video mladog generala?, Znaci ima da se gilja s obzirom da su tek od nedavno prve generacije zena upisivale vojne akademije. A do tada ce i ovako svi otici iz Srbije, tako da...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna