Autor: Novosti

Info
13.03.2018.
09:21 > 11:51
Još nije poznato kolika će biti cena tehničkog pregleda vozila kada na snagu stupi izmenjen Zakon o bezbednosti saobraćaja, ali jedno je sigurno a to je da više neće biti besplatnih tehničkih pregleda.
  • Zvonko

    27.05.2018 17:06
    U Nemackoj se tehnicki pregled radi svake 2 godine. Zasto to kod nas ne bi moglo da bude?
  • Мире

    21.03.2018 23:54
    Само полису да одраде
    Похлепа је велика. И до 30% провизије само што откуцај полису у агенцији или на техничком. Зато је осигурање скупо, продавци су похлепни. Сви се борите за провизију 2,3 хиљаде за 5 минута посла. Срамота.
  • gari

    15.03.2018 08:24
    @Ranko
    Opet isto, hocete li shvatiti da vi onda imate problem sa drzavom? I da ce na kraju opet narod da ispasta? Pustite kutije cigareta, mozemo da kazemo da za te pare moze da se kupi mesa da se jede ceo mesec. Pravite jako lose poredjenje, ne shvatajuci gde je problem, i uporno ste se uhvatili za te agencije, valjda pokusavajuci krivicu tehnickih (ne vaseg nego uopsteno) da prebacite na agencije, a svi znamo da se tehnicki moze uraditi iskljucivo na tehnickom pregledu, ne u agenciji. Vi treba od drzave da trazite subvencije, da se borite za odredjene olaksice, da se borite na trzistu, a ne da podrzavate ovaj harac od drzave, jer i mi musterije i vi tehnicki imamo isti problem, drzavu koja nam svasta namece, pa dajte onda da se udruzimo mi i vi, a ne vi i drzava.
  • Ranko

    14.03.2018 20:49
    Gari
    Gospodine, naravno da jeste, a razlog je i to sto tu istu opremu moram da odrzavsm, razlog je i to sto moram da placam doprinose drzavi , razlog je i to sto moram naravno i radnike da placam, razlog je i to sto nemogu da uporedim jedno pranje sutomobila sa tehnivkim pregledom za istu cenu, razlog je i to sto za radnike moram da platim i licence ksko bi bili obuceni za taj posao. Takodje razlog je i to sto sam svojoj musteriji omogucio da zavrse sav posao na jednom mestu. Sta je tu lose . Dali je strasno ako platite jednom godisnje 2500 za tehnicki pregled ili da pojednostavim 10 kutija cigareta.. Naravno mnogo je laksd otici u neku agenciju dati saobracajnu dozvolu i za petnest mimnuta dobijete nslepnicu. Nikoga ja ne krivim osim mojih kolega koji su tim sgencijsma dozvolili da tako rade. A dali mozda znate da se tehnicki pregledi rade i vsn tehnickog pregleda . Lupsju se pecati gde god samo da da se napise polisa, a niste ni svesni da vam te pare za koje me pitste vam uzmu na lepe oci. Zato sam rekao da je ovo sto se radi pravi kriminal. Zato sam za novi zakon . I sta je tu lose. Mozda su za vas ovo gluposti , za mene nisu ja od ivog posla samo zelim da pristojno zivim a ne da se obogatim kako mnogi ovde rekose. Nazalost nemamo mi tu svest pa nam sve tesko pada i svi bismo nesto dzabe. Pa odite kod frizera da vas osisa dzabe ili kod pekara uzmite hleb dzabe. Nemoze naravno. Zato molim vas nemojte nas nazivsti stokom i bagrom jer samo zelimo da posteno zaradjujemo nas hleb.
  • gari

    14.03.2018 14:04
    @Ranko
    Napisali ste svasta a nista niste rekli, nas i dalje zanima zbog cega cemo ubuduce morati da dajemo 2500din vise za registraciju? Dajte nam odgovor na to pitanje. Nije vam valjda razlog to sto ste preko kredita platili savremenu opremu? Borite se za poziciju na trzistu, a ne udri po narodu, ovo je cisti harac, i nemojte to da opravdavate.
  • RANKO

    14.03.2018 10:54
    VLASNIK TEHNIČKOG PREGLEDA
    Uz duzno poštovanje svih vaših komentara , ja kao vlasnik tehničkog pregleda nazalost moram da izrazim neslaganje sa većinom od vas i naravno da podrzim gospodina Mileta koji je takoreći izneo celokupnu problematiku naše profesije. Da se nebih ponavljao izneću još samo par činjenica koje mislim da su jako bitne , a ja kao vlasnik sam u stalnom kontakut sa tim problemima.
    Koliko god mi ziveli u Srbiji i krili se iza siromastva , koliko ja znam skoro da svako domaćinstvo ima bar jedan automobil a nije zaista redak slučaj da imaju i dva pa i tri. Slozićete se samnom da svako to vozilo treba da bude ispravno i bude njegova ispravnos overena posle detaljnog pregleda na liniji tehničog pregleda. Tako propisuje zakon i od toga se ne moze pobeći.
    Šta je problem. Upravo nase navike da taj zakon kršimo u svim mogućim segmentima do te mere da se to zaista graniči sa kriminalom. Nemogu da se slozim sa vama da smo mi ovim na dobitku. ne nismo , ali mnogo mirnije i postenije cemo raditi nas posao , a vase je da samo vaši ljubimci budu ispravni a iskreno se nadam da je i vama to u interesu. Ne mogu da dozvolim da neko naziva nas sljamom i poltronima , jer ne vidim čime smo to zasluzili kao i da radimo na neadekvatnoj opremi. konkretno ja na svojoj liniji posedujem mozda jednu od najsavremenijih oprema u EVROPI KOJU SAM MUKOTRPNO KUPIO NA KREDIT KOJI I DAN DANAS ISPLACUJEM. Dosta je bilo foliranja i prenemaganja , znam da vam ovo neodgovara ali sta je tu je i ispravno je.
  • @mile

    13.03.2018 21:25
    Pitanje
    Kada sam kupio novo vozilo, 2012god, nisam otisao na tehnicki pregled jer je auto bio bez tablica, na koji nacin da dodjem do tehnickog?uzmem probne table od 5000din?ili da uzmem slep sluzbu koja je bar 2000din?na sve to da platim i tehnicki 1000din, a auto utegnut samo tako, redovno servisiran u nemackoj, sa svim papirima. Sada moje pitanje, da li agencija overava tehnicki pregled ili ga overava tehnicki? Ne razumem sto prebacujete krivicu na te agencije kada vi sa tehnickog overavate i izdajete potvrdu o ispravnosti, najlakse prebaciti krivicu na nekog drugog a problem je u vasem dvoristu.
  • /

    13.03.2018 20:27
    /
    @Mile
    ne bezi ovde niko od ispravnog vozila

    ja navodim problematican drzavni mehanizam koji opet ima zadnje namere
  • Marko

    13.03.2018 20:27
    Ko misli da je do sada ista bilo besplatno, da se vrati u vrtić. Ali pod hitno.
    Radnicima tehničkog pregleda plate nece porasti. Neka se nadaju, nada umire poslednja.
  • Vlada

    13.03.2018 19:35
    @mile
    Postovani Mile sa tehnickog pregleda. U jednoj Americi, tehnicki pregled i registracija vozila se radi SAMO prilikom kupovine/promene vlasnika vozila i nikad vise a svaki vozac/vlasnik je duzan da odrzava vozilo u ispravnom stanju. Ako se, prilikom neke kontrole ili saobracajne nezgode, ustanovi da nije tako, neka ti je Bog u pomoc,neznas dali ces vise nadrljati od drzave ili od osiguranja. Ovaj godisnji reket od strane drzave i vas, nazovi strucnjaka sa tehnickog pregleda, tamo ne postoji.
  • Mile

    13.03.2018 17:16
    Tako je, kako je
    Postovana gospodo, ja kao radnik na liniji tehnickog pregleda mislim da imam pravo da sve vas koji ste protiv ove novine u zakinu protiv demantujem. To cu uraditi sa nekoliko pitanja
    1. Dali ste uopste svesni kako se danas rade tehnicki pregledi vizila.?
    2. Dali znate da radnici na linijama t.p. svojim potpisim na registracionom listu su pod punom matrijalnom i krivicnom odgovornoscu.
    3. Dali znate sta sve ti radnici moraju da puste kako bi primili neke bedne plate( minimalac)
    4. Dali znate da i staro vozilo mora i moze biti ispravno.
    5.Dali znate da se na hiljde i hiljade vozila ne pojavljuje na liniji.
    6. Sta biste rekli Vi da vas neko nedaj Boze zivotno ugrozi neispravnim vozilom.
    7. Kako biste se vi osecali da nekog ugrozite zato sto vam kocnice nisu dobre
    8. Zasto mislite da ce neko biti ostecen ako jednom godisnje plati tehnicki pregled od recimo 2-2500 din.
    Na kraju tvrdim i stojim iza toga da sve sto mi zelimo je samo da profesionalno i odgovorno radimo svoj posao i da za to budemo placeni. Svidelo se to nekom ili ne sve sto je u tekstu gore navedeno je tacno. Radi se o stvarno kako vi kazete o kriminalu.
    Mnogi od vas ce se pitati zasto se tako radi i da smo mi krivi za to. Tacno , jesmo krivi ali koliko je vas otislo u neku agenciju dalo saobracajnu i posle petnaestak minuta imali registrovano vozilo koje je naravno parkirano negde umesto da bude na liniji t.p. To vam odgovara zar ne. E pitajte nas koji zelimo daradimo posteno kako nam je, pa eto tako nam je.
  • Ns Citizen

    13.03.2018 17:02
    Tražili ste
    Kako kažu Tražili ste gledajte.Većini (bar po izbornim rezultatima) valja ova vlast,e onda ćutite i trpite dok ne shvatite da od nas (vas) zavisi kakvu vlast ćemo imati a ne od nekog drugog.Sad odjednom nikome ne valja ova vlast.Pa gde ste bili na izborima.Verovatno kod kuće i bili apstinenti(beli listići) ili ste glasali za Krkobabića,Palmu ili Šešelja ili Vučka.Pa radite i dalje tako i ubuduće.I treba da nas (vas) gule .
  • Nervirach

    13.03.2018 16:07
    Tu sam vas cekao botovi, clanovi i glasaci; vraitile se devedesete, prvo, ne sme svaka susa da vozi kola jer to je rezervisano samo za klan. Drugo, skakavci su sve pare pokupili, nema se para za fontane, partiju i ostala sranja. Cek, pa cela patriJotska bulumenta na vlasti je iz tog vremena. Koja slucajnost! Sada lepo da sednete sa svojim klincima i ispricate ko je kriv za ratove, ko nije hteo u Evropu BEZ USLOVA, ko je i zasto pobegao u Rusiju( jer su rusi zakuvali)...manite se mantranja kako vas celi svet ne vole. Zaljucak, nisu ovo smislili zbog vase bezbednosti nego zbog samo i iskljucivo svog dzepa. Oni ne znaju da zarade, samo da otimaju.
  • Peka

    13.03.2018 15:33
    Strašno
    Pa nije Srbija Švsjcarska, znate li bando Hitlerovska kolika je prosečna plata u Srbiji i ko to može da plati a da se ne bavi politikom i kriminalom.Samo vi političari i kriminalci mogu da izdrže ovaj namet države koji je svakog dana sve veći jer jedino na ovaj način možete da napunite državnu kasu. Niko ništa protiv ovog ne bi imao da životni standard može ovo da izdrži ali vi to dobro znate ali nemate milosti, za razliku od Hitlera koji je nekad znao i da bude humaniji jer je ubijao mecima a vi ubijate Srpski narod polako i sistemacki zakonima i nametima koje ne može da izdrži

  • vozač

    13.03.2018 14:54
    Gde je tehnički pregled bio besplatan ??
  • zoro

    13.03.2018 13:52
    Crknite, beskorisna bando muljatora. Mislite li uopšte da radnom narodu uskladite plate sa EU, ili ste to samo sebi uradili. Da imamo plate i penzije, ne bi ni vozili krševe koje je ista ta EU odbacila...
    Želim vam sve najgore!
  • Prckovic company

    13.03.2018 13:48
    Al je lepo biti glup
    Ove stručnjake u inostranstvu kad bi videli njihove stručnosti bilo gde da ih dovedete dobili bi sut u dupe i Mars na jug e to su nasi stručnjaci
    Primer
    Vozila u slovackoj ceskoj Austrija nemackoj imaju tehnicki pregled svake 2 god
    Ako je vozilo novo kupljeno u ovlascenom salonu vozila i neplacas tehnicki pregled prvih dve godine znaci samo platis osiguranje i tablice i saobracajnu i vozi Mico...
    Osiguranje placas i na mesec dana ako oces to jest ako imas motor samo na sest meseci jer neces ga voziti zimi na - 20 dakle ovde nesto smrdi u ovoj zemlji i drzavi i dokle ce narod cutati i trpeti vise neke umisljene likove koji su toboz u necemu stručnjaci
    Dokle ce u srbiji auto biti luxuz a svugde u svetu potreba i neophodna stvar za posao i sve ostale potrebe i kada ce u srbiji sve sto je u svetu normalno biti primenjivana tudja iskustva proverena a ne kojekakvih kvazi stručnjaka....
    Iz svega ovog do sad ocigledno Nikada
  • Prle

    13.03.2018 13:24
    Da
    Za sirotinju i narod u ovoj drzavi nece biti mesta jer ce svi biti Kmetovi!
  • jova limanac

    13.03.2018 13:15
    Za moj dizel automobil je nov filter čestica oko 800€ a polovan oko 350€. Već sam zamišljao scenario gde majstor kaže mušteriji "ma ne treba ti to, samo troši više goriva" i izvadi savršeno dobar filter i napravi zalihe u magacinu, i sad kad krene primena novog zakona lepo krene da ih ugrađuje ljudima za recimo 400-450€ uz napomenu "još sam ti uštedeo i pare"... A pričalo se o tome već duže vreme, taman su imali vremena da razrade šemu...
  • :/

    13.03.2018 13:14
    -
    @ Dragana

    Sve se slazem sa Vama, osim ovoga za tablice. Tu niste u pravu, jer tablice moraju da menjaju svi nakon 7 godina, nevezano za slova srpske latinice.
    Ja na tablici imam FG, pa moram ove godine da menjam, jer sam ih dobio 2011. godine.
    Apsurd je da tablice imaju rok trajanja u svakom slucaju.
  • Ua tehničari

    13.03.2018 12:57
    Znači alavi priučeni ,,preduzetnici" konačno podmazali gde treba da mogu da se kriju iza batine, tj. zakona. Srpski san: ,,Ne bi vas ja odrao, ali moram, po zakonu je". Ti isti muljatori se prvi žale na cene svih drugih usluga i robe i misle da su kupivši par polovnih valjaka sa dinamomatreom postali filijala NASE.
  • dragana

    13.03.2018 12:52
    Damir Okanović!
    Ma divno, ima li kraja haračlijama iz Agencije za bezebednost saobraćaja. Pitanje je kome se i zašto prave ovi poslovi, pa da se potsetimo: Folije na staklima za koje stručnjaci iz Agencije moraju da dobiju homologaciju po simboličnoj ceni od 100 evra, plinski uređaji koji moraju na atest svakih 5 godina za dodatnih 100 evra, upaljena svetla u mediteranskoj zemlji sa preko 200 sunčanih dana, koje je odavno ukinuto u Hrvatskoj po letnjem računanju vremena, zamena prve pomoći na 3 godine jer prva pomoć je kvarljiva roba, budalaština sa čuvenim srpskim slovima na tablicama koja će koštati vozače koji imaju stara srpska slova XZŠĐČĆ i Ž osim starog slova Q, 50 evra, a da, ima i dobra stvar kazna za nevezivanja pojasa je podignuta na 10 crvenih, e pa malo su se preračunali, sada će ta kazna biti opet jednu crvenu na licu mesta- mala pomoć vozača siromašnoj policiji. Pitanje je da li su navedene mere koje nas krvavo koštaju donele bilo kakve rezultate vezane za bezbednost saobraćaja, da vidimo statistiku....NEMA! A, pa da svi mi postojimo i živimo zbog Agencije a ne ona zbog nas učesnika u saobraćaju, Lepo je biti Damir Okanović smišljati harač i lebac bez motike!
  • /

    13.03.2018 12:43
    /
    'vozila starija od 15 godina moraće dva puta godišnje da idu na tehnički pregled'
    a kada udba spustiti cenu za takva vozila?
  • Perica

    13.03.2018 12:30
    Ovo je bilo
    Pa ovo se prica zadnjih 20godina bezveze zamajavaju narod da bi narod razmislajo o tehnickom a ne koliko su pokradeni i koliko lose zive
  • Razbojnici

    13.03.2018 12:28
    Predatori
    Udri, deri, guli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna