Autor: Politika

Info
14.03.2018.
07:47
Broj osiguranika koji su hospitalizovani sve je veći, ali je njihovo lečenje sve kraće, pokazalo je istraživanje Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".
  • Vojvosadjan

    14.03.2018 12:39
    A na ulicama 7 miliona.
  • zzzz

    14.03.2018 12:25
    statistika je cudo
    Kada bi se podaci prikazivali po regionima Srbije Vojvodina bi bila na zacelju i po broju lekara specijalista i po broju ustanova. Ovako prikazani podaci ne objasnjavaju nista niti su osnova za unaprdjenje zdravstvene zastite. Grad Nis ima psihijatara koliko i cela Vojvodina. Voleo bih da strucnjaci Batuta istraze razloge ove i drugih disproporcija i objave rezultate.
  • V

    14.03.2018 10:25
    Sve sam pacijent do pacijenta.
  • gradska bolnica

    14.03.2018 10:19
    Za one koji se pitaju za sta uplacuju osiguranje. Za milione lecenih. Druga je prica sto u nekoj tamo seoskoj bolnici svi dobiju svoje lecenje kad i kako im treba, a u Novom Sadu koji jedini nema bolnicu ne moze da se dobije ni pregled specijaliste. Otud i prosek - u lokalnoj bolnici se ceka na operaciju nedelju dana, a ovde godinu dana (plus sto ih se u drugim mestima uradi deset puta vise, jer ovde ljudi u startu odustaju i idu privatno jer znaju da nemaju sanse da dobiju termin drzavno). Imate lokalnu vojvodjansku bolnicu koja opsluzuje 40.000 stanovnika (uz slanje svakog tezeg slucaja u Novi Sad), i ovde klinicki centar koji treba da opsluzi 400.000 lokalnih stanovnika, plus sve slucajeve poslate iz drugih bolnica. Broj lekara je u toj lokalnoj bolnici DVA puta manji od novosadskog, dok je broj pacijenata vise od deset puta manji. Razmislite o tome. Ko zivi ovde i nije upucen, misli da je zdravstvo lose u celoj Srbiji, jeste, ali ni blizu kao u ovom gradu.
  • novosadista

    14.03.2018 09:46
    brojači
    Iz Batuta i ostalih Instituta za javno zdravlje se samo i bave brojanjem...obolelih od boginja, dijareje, gripe... To baš i nisu lekari, nego brojači! Diktiraju lekarima nenormalne normative, a sami u životu pacijenta nisu videli! Ne vidim smisao njihovog postojanja! Očigledno da Srbija ima viška novca u zdravtsvu da i brojače može (i to visoko) da plaća. Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna