Autor: Beta, RTV

Info
15.03.2018.
07:56
Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je da bi do kraja godine moglo da se nađe rešenje kojim bi se sprečila prekomerna upotreba plastičnih kesa koja u Srbiji prelazi dve milijarde komada godišnje, i ocenio da je najjednostavniji način za to da se one naplaćuju.
  • hm

    15.03.2018 16:32
    Bez plasticnih kesa se ne moze, moze se umanjiti upotreba. Ipak, od ovoga nece biti manje kesa, jedina razlika ce biti sto cu imati dodatni trosak uz kupovinu. Pa u necem moram djubre iznositi, rucak pakovati, stvari prenositi... Da su kese malo kvalitetnije, koristila bih samo jednu umesto pet probusenih rasparanih. Ovako, s obzirom na ove vesti, vecina ljudi je pocela vec da se snabdeva rezervama za naredne godine. I da, zar nisu osmisljenje biorazgradive kese? U cemu je problem da se trgovci prisile da samo takve koriste? Odradjuju posao plasticne kese i za godinu dana ih nema.
  • @ Jelena

    15.03.2018 13:57
    Ne znam gde radis i o kojim to "velikim" kesama pricas...obicno se velike kese naplacuju... Ja u jednu besplatnu kesu mogu da strpam dve kisele vode i molim boga da ne ne ostanem bez istih do kuce... Ako kupujem jos nesto, najcesce poduplam, nakon toga ih iskoristim za smece ili skupljanje "minulog rada" mog psa...
  • Драган

    15.03.2018 08:54
    @Jelena
    Сторнираш рачун...

    Значи, прво едукација.
  • Ja

    15.03.2018 08:42
    "Ko će pokrivati taj deo troškova?"

    Imaju trgovinski lanci milione dinara od nas. Znate one cene 99,99 i slično.... samo od toga su dobri....

    Ali, u "pregovorima su". Smešno i tužno ! Jesi ministar? Jesi! Doneseš uredbu i gledaš kako se poštuje! Tačka.
  • Jelena

    15.03.2018 08:14
    PRVO
    Prvo edukujte gospodu narod da ne traze kese za kupljene novine i kutije cigareta.
    Iskustvo u radu u trgovini mi je pokazalo da je veliki uzas ako ne das kesu (i to veliku, jer malih nemas) za kupljen informer, dnevnik, blic i dve kutije cigareta.
    Situacija 1: Otkucan racun, musterija usluzena, trazi kesu za blic i dnevnik, kazem da nemam trenutno, on se buni, i ne uzima i ne placa robu. Odlazi iz radnje, ostavljajuci meni manjak u kasi jer je racun izdat.
    Situacija 2: Gospodja, kupuje tri kutije cigara, u tesnoj jakni dosla, i trazi kesu jer "da ne ide na pijacu sa cigarama u ruci".
    Napomena: U jednu veliku kesu mogu stati i 3 velike flase kisele vode. Pa vi izracunajte. I to tako svako jutro.

    Znaci, PRVO edukacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna