Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Info
20.03.2018.
12:58 > 16:37
Vojvodina mora da uvede elektronski imunizacioni registar, kako bi se izborila sa više problema - kontrola nabavke vakcina i njihovog kvaliteta je slaba, a u kombinaciji sa sve jačim aktivnostima antivakcinalnih lobija, pad roditelja u poverenje prema vakcinama je osetan.
  • Sima II Strahota

    21.03.2018 09:28
    Sta smo imali
    Ne znam je li ovo samo Trla baba lan, ili ce od ovog biti nesto, ali hajde da vidimo sta smo imali oko vakcinacije.
    Postoje roditelji koji nece da vakcinisu decu. Oni znaju zasto, da ne ulazimo u njihove motive. Ja sam svoju decu vakcinisao, i opet cu. Ovo za prijavljivanje reakcija na vakcine je narocito dobra ideja, ali videcemo kakva ce biti realizacija.
    Postoje roditelji koji ne mogu da vakcinisu decu, jer su deca bolesna, da li hronicno ili akutno.
    Postoje roditelji koji nisu vakciniali decu, jer nema dovoljno vakcina. Znaci cak ni svi koji hoce i cija su deca zdrava, nisu ih vakcinisali, jer je zdravstveni sistem u (za sad blagom) rasulu.
    U jednoj evropskoj (nazalost uglavnom geografski evropskoj) drzavi za ogroman broj stanovnika se u 21. veku ne zna jesu li vakcinisani, protiv cega i kada i trebaju li da se opet vakcinisu i kada. U onoj SAP Vojvodini, koja nije valjala jogurtasima, podaci o vakcinaciji upisivani su u knjizice i svako je mogao da ih vidi. Onda je Srbija preuzela (da ne kazem nesto drugo) Vojvodinu...
  • jasno kao sunce

    20.03.2018 21:41
    zataskavanje od nekih
    Evidentno je da je sve "novo", evidentno je, da su nas drugi sprecili , u razvoju tehnologije, tj., zbog , loseg desavanja koja su nas unazadila totalno, svi znamo o cemu govorim, ali mi nikako nije jasno, kako, kada smo se totalno otvorili svetu i svet prema nama, jos uvek, postoje, neka vrlo bitna, zanimanja, od kojih smo zavisni, u ovom slucaju, neki, "zdravstveni" radnici, koji, sabotiraju, ne izvestavaju, o eventualnim problemima, koje mogu da ugroze neciji zivot!kako je to moguce, zasto jos uvek rade na tako odgovornim mestima, itd... Toliko toga, moze da se napise, postave pitanja, ali sve se svodi na jedno! Spasiti zivot, voditi racuna o promenama pacijenata, posle ili pre terapije, itd......I pitanje?,kako mi da saznamo, koji smo rodjeni,1965-te,pa do 1945-te,a da nekazem mnogo starije osobe-da li smo zasticeni, pola ili uopste? od morbila? ili a da neplatimo, jer je stvarno sve skupo ? cisto ko suza pitanje? Imamo jos "tonu" pitanja, ali je i ovo vredno odgovora! Hvala!
  • Obavezno i

    20.03.2018 17:01
    Akcizne markice za vakcinisane
    Znači, slede i radna mesta VKV Vakcinatora, pretpostavljam viših medicinskih sestara, partijskog usmerenja.
    A podaci će se, kao i uvek kad je Srbija u pitanju, tajno prodavati i dostavljati Timu Eksperimentatora. Svetskih, naravno, gde mi imamo novca za to zezanje sa ljudskim životima?
    Podanici u službi Vladara Sveta.
    Spram pravila za ovaj narod, migranti ispadoše bre gospoda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna