Autor: RTS

Info
22.03.2018.
09:05
Roditelji u Srbiji opremu i hranu za bebe plaćaju i do 30 odsto više nego u zemljama u regionu, a visoke marže i nedostatak konkurencije samo su neki od razloga za tako visoke cene.
  • @Antinatalist

    22.03.2018 16:03
    Isto i ja citam, pa se sve cudim. Da li je neko ocekivao da deca nista ne kostaju? Ili je neko ocekivao da kostaju, ali to ne placaju roditelji, nego neko drugi? Ako da, ko drugi? Sta je ovde vest, sve je jeftinije u Madjarskoj, zato tamo stalno idemo, imali ili nemali decu.
  • Gari?

    22.03.2018 11:41
    ...
    Iskreno mi je bedno sto komentarisete sta koliko kosta i koliko jeftinije moze da se nadje.
    Takve stvari bi trebale da budu normalne, da mozes da priustis svom detetu osnovne stvari.
    U Srbiji slabo sta od normalnih (egzistencijalnih) stvari mozes sebi da priustis, a ne nekom drugom, a da pritom ne obavis debelu racunicu i pogledas u novcanik da proveris.

    A ti @Antinatalist, pogledaj statistiku "prosecnih" prihoda, zatim pogledaj po skali sta se smatra siromastvom na osnovu prihoda, onda razmisli koliko je tvojih prijatelja na ivici siromastva (socijalni slucajevi).. Pa idi, reci kako treba deca da im se oduzmu.
  • how yes no

    22.03.2018 09:56
    "Za krevetac treba izdvojiti oko 20.000, a za malo kvalitetnija kolica čak 50.000 dinara. Auto-sedišta, nosiljke i stolice za hranjenje mogu se naći za nešto manje novca."

    Ovo su notorne laži. Nov krevet sa dušekom za odrasle košta 11.000din a krevetaca ima za svega par hiljada, posebno polovnih kojima ništa ne fali, baš kao ni kolicima kojih ima takodje za par hiljada dinara. Isto važi i za auto sedišta i za stolice za hranjenje. Sem toga, neko ko ima za auto, gorivo, registraciju nije socijalni slučaj i može sebi priuštiti sve gore pomenuto.
    Ko hoće krevetac od 20.000 i fancy statusno-simbolična kolica od 50.000 za poziranje na ulici, neka ih zaradi, ili neka koristi kontracepciju i ne pravi nove socijalne slučajeve!
  • Antinatalist

    22.03.2018 09:45
    Njihova odluka da imaju decu - njihov problem.
    Kolike su cene su znali i pre nego što su postali roditelji.
    Dakle, to bridersko ucenjivačko hvatanje na nepostojeću ugroženost ne prolazi. Ako nisu sposobni da deci obezbede neophodno tj. ako su socijalni slučajevi, decu im treba oduzeti umesto da im se daje pomoć.
  • Strašne stvari

    22.03.2018 09:30
    Dok se Evropa ne umeša
    Očekujem da će ova država doneti zakon, po kojem će roditeljima biti zabranjeno da kupuju polovne stvari. Može se to.
    ZAšto?
    Iz istih razloga kao što su to uradili sa proganjanjem ljudi koji nabavljaju i prodaju polovne udžbenike.
    Političari i poslanici imaju udeo u prodavnicama i biznisu koji to prodaje.
    Te čine sve što je potrebno da se svake godine program promeni u toj meri, da znanje iz udžbenika bude manje i drugačije.
    Zato će želeti da kompletnu prodaju dečje opreme stave pod svoju šapu.
    Monopol je slaba reč za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna