Autor: Tanjug

Info
24.03.2018.
08:33 > 08:37
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iniciraće podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu.
  • PAVEL JOZEF ŠAFARIK

    25.03.2018 22:21
    Pavel Jozef Šafarik, je čovek koji je utemeljio 4 (četiri) naučne discipline vezane za srpski jezik. Time je od sredstva komunikacije, srpski jezik uveo među ravnopravne i značajne jezike na setskom nivo, tako da to niko više ne može osporiti. Učestvovao je u političkom životu svog vremena, iako nije bio političar i uz svoje savremenike stoji rame uz rame u istoriji. Jedina obeležja koja mu odaju počast su naziv slovačkog kulturno umetničkog društva, iako se u Novom Sadu posrbio i primio pravoslavnu veru, i naziv jedne ulice u centru grada. Iako se to iz nekog razloga zataškava, njegova ličnost je sigurno dostojna makar jednog spomenika, mada po mom mišljenju, mnogo više zaslužan i vredan pažnje od svih ličnosti koje se u poslednjih godinu dana spominju za podizanje spomenika i imenovanje raznih spomen obeležja.
    (P.S. Čak i wikipedija ni približno ne opisuje njegov život i delo, ako želite pravi odgovor, pitajte nekog važnijeg proučavaoca srpske istorije)
  • B

    24.03.2018 17:25
    A da
    napravite vrtić ili gradsku bolnicu...
  • Tea

    24.03.2018 12:59
    A hoćemo mi te silne spomenike jesti ili trampiti za lečenje bolesne dece?
  • Cicvara

    24.03.2018 12:39
    @mile
    Mile, Srbine, koliko su te puta Brozovi komunisti streljali, jahali i zatukli u kazamatima... Okvirno, ne mora tačan broj...
  • Nervirach

    24.03.2018 11:45
    Ha,ha, ha koji su ovi pariJotski frontovi kreteni. Sada su dobri ameri? Sta je, podsetili vas da bez zapada ne bilo ni Srbije, ni one kraljevine pa ni Jugoslavije. Uvek ste pljuvali po onima koji vam pruze ruku a sto su vojvodjani debelo iskusili. Ti si prvi uz pokojnog ucitelja pljuvao po amerima. Sta bi? Gde su sad braca?
  • mile

    24.03.2018 11:11
    Pa taj covek je naredio stvaranje stare Jugoslavije u kojoj znamo kako je srpski narod prosao i prolazi sve do danas a I sad su politicari istig tipa kod nas na vlasti .Vazno je da su lideri u regionu a to sto smo zadnja rupa na svirali i sto se stalno sprdaju sa nama nije bitno samo da smo mi lideri.Al ce sada glavni lider morati da potpise , dosla cica na kolica.
  • Nenad

    24.03.2018 10:56
    spomenici
    Uvesti moratorijum na podizanje spomenika.
  • Brus Vilis

    24.03.2018 10:40
    I tako, godinama i decenijama unazad, vlast diže spomenike i zviždajuće fontane, a raja se leči sms porukama.
  • Sajkas

    24.03.2018 10:40
    Ima jos zasluznih
    A Mariji Tereziji? Eugenu Savojskom?
  • Trag u vremenu

    24.03.2018 10:23
    Čemu uopšte služe spomenici?

    Ima smisla podići spomenik nekome ko je zadužio ceo jedan narod svojim prosvetiteljskim radom, ko je doprineo podizanju svesnosti i kulture jednog naroda ili šire, nekome ko je svojim izumima i postignućima na polju nauke zadužio celo čovečanstvo za sva vremena. To ima smisla, jer su zasluge takvih velikana neprolazne.

    Sve ostalo, svi ostali su samo trenutak u toku vremena i događaja, njihova dela su uglavnom na nivou trenutne situacije i odnosa snaga u svetu, kao i interesa, što se reflektuje pogotovo na male države kao što je naša. Već ukoliko sutra, sve to se može promeniti, postati dijametralno suprotno, promenom poretka, promenom garniture na vlasti i odnosa snaga u svetu itd, itd...

    Ko god se zalaže za podizanje kojekakvih spomenika, to radi zbog sopstvenih interesa, pa neka lepo podigne isti u svom dvorištu, o svom trošku i neka ga gleda do mile volje. Ako nema dvorište, neka zakupi komad prostora pod svojim prozorom, pa neka tu podigne šta god hoće, i neka na to plaća sve pripadajuće dažbine. Kad bi bilo tako, ne bismo bili zagušeni kojekakvim likovima od kamena, koji su samo protrčali kroz vreme i prostor, ne ostavljajući trajne tragove i dobrobiti. A nekima, bome, trag još uvek žestoko smrdi nečoveštvom.
  • Jaja

    24.03.2018 09:44
    Dacicu sta radis, ne moze ceo region da se uvlaci Amerima...
  • RRNS

    24.03.2018 09:07
    OK
    Sviđa mi se ova ideja.
  • Frau Baba

    24.03.2018 08:54
    A da vi političari prestanete da jedete fekalije i novac koji biste spi*ili na nameštene tendere za petorazredne skulpture preusmerite na nešto od životne važnosti. Zdravstvo, obrazovanje, briga o starima... Spisak do Vudra Vilsona i nazad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna