Autor: Beta, Politika

Info
18.04.2018.
05:52 > 06:29
Od početka 2018. u Srbiji je 18 žena ubijeno u porodičnom nasilju, što predstavlja najveći broj žrtava porodičnog nasilja u poslednjih 10 godina.
  • Inspektor Višekruna

    18.04.2018 18:34
    Gde su???
    Stručnjaci koji su tvrdili da će novi zakon smanjiti nasilje?
  • .......

    18.04.2018 17:44
    @ Telep
    Телеп
    18.04.2018 • 14:17
    За "паметног"


    @ ODGOVOR I SAVET muskarcu sa Telepa.

    Morate priznati sebi da ste u startu napravili pogresan izbor.
    Ili niste istim tempom "rasli" i razvijali ste se suprotnim pravcimasa suprotnim interesovanjima...
    Sta tu sada da se radi?
    Sve sto ste nabrojali jeste porazno ali to se desava i zenama.
    Sta je resenje?
    UBISTVO ?
    UBISTVO je resenje???
    Ko god da ubije,ide u zatvor i ostavlja rodjenu decu na ulici bez majke i oca.
    TO NIJE RESENJE.
    Ko oseti bes i zeli da ubije,neka digne ruku na sebe!

    Primitivna vaspitanja u primitivnoj sredini u primitivoj i agresivnoj drzavi.
    Sada da se pocne pravilno vaspitanje svakoga deteta,treba nam 100-150 godina da izrastemo u ljude.

  • Brizla

    18.04.2018 17:37
    @Ohw
    "@Brizla
    "U štali je sve ok, greška je do tebe i tvog boga koji ne voli žene."
    Da li vi volite zene koje varaju svoje muzeve ?"

    Mene je mama učila da volim sva živa bića, a to da li volim žene koje varaju svoje muževe... Vidite: da nemaju razloga - ne bi ih varale. Dosadašnje iskustvo mi govori da je 99% posto prevarenih muževa prevareno samo u njihovim glavama. Strašno je to kada je neko patološki ljubomoran... To razara živote, kao što vidite iz teksta.
  • Телеп

    18.04.2018 14:17
    За "паметног"
    Видим да је неко толико паметан да не може да схвати да неко није довљно ПАМЕТАН да се окрене и оде. Е па друже мој паметни, ствари се некада закомпликују више него што ти можеш да појмиш. Сама могућност да се "окрене и оде" представља врсту излаза и када постоји обично се све реши без инцидента.. Ја сам овде ипак говорио о ситуацијама у којима се не види тако једноставан излаз. Нпр. човек се ожени и вредно се бори да обезбеди егзистенцију породици, а на крају га жена остави јер јој је "постало досадно" и прохтело јој с енешто друго и боље. При томе мужу узме децу, пола имовине и алиментацију. Човек гледа како му је пропало све оно чему је посветио целога себе, гледа друге мушкарце како "живе" са његовом женом и децом, док он не може својој деци да приђе. Не може ни нови живот да почне, јер је већ ментално и физички истрошен, а и пола плате даје жени. Ако и покуша да се приђе и нешто промени ова му напакује статус насилника, забране, а можда чак и батине. Неки мушкарци се са тиме некако помире, а неки ипак не. Када се стекну лоше околности долази до пуцања, које се онда статистички води као "насиље над женама". Није, него.
    И овде можд аи јесте проблем у васпитавању мушкараца, али вала и жена, јер оне однекуд верују да је потпуно легитимно уништити мушкарца. Драге жене, нека вас не заваравају, нема тих закона који ће вас заштитити од мушкарца који је спреман да се убије, јер има осећај да ст муе погазили достојанство и уништили живот. Пазите за кога се везујете.
  • Ohw

    18.04.2018 14:01
    @Brizla
    "U štali je sve ok, greška je do tebe i tvog boga koji ne voli žene."

    Da li vi volite zene koje varaju svoje muzeve ?
  • Pionir

    18.04.2018 13:31
    Nastaviće se...
    Dok ne stavimo medije pod kontrolu, zabranimo emitovanje nasilja i ubistava i prestanemo po novinskim člancima da slavimo ubice i pridajemo im nezasluženu pažnju - nema nama pomoći.
    Utiskivanje nasilja u svet plaćaju bogate čike, a mi nemo jedemo kašu koju su nam skuvali.
    Svako sa IQ većim od 50 može da primeti da se naslovi svega što se emituje sastoje od
    reči nasilja, a većina njih je "ubistvo".
    To treba da je sramota i za kablovske operatere i za medijske kuće.
    Deca koja odrsataju uz ovakve medije - biće još gora.
  • Shimmy

    18.04.2018 13:18
    @@Poluistine ubijaju
    Da ode gde? Na ulicu? Zasto ona ostaje u njegovom stanu? Ako je stan zajednicki, oboje na ulicu, rasprodati na licitaciji, svakom podeliti pare i razlaz! Ali ako je stan njegov, sta ona tu radi?

    Kakav ona ima odnos sa muskim prijateljima, sa bratom i sa ocem, kad oni svi zmure na to sto se njoj desava?|

    Sve vise novih zakona, a sve vise uzasnih situacija.

    Svi zmure na to sto se muskarac tretira zakonski kao krpa i priplodni bik.

    MGTOW!

  • vzuo

    18.04.2018 13:09
    a zene su ovde inace mirne , tihe i postene i pre svega su verne svojim muzevima .
  • gari

    18.04.2018 12:28
    "Od početka godine 18000 muškaraca doživelo nervni slom" koji su prouzrokovani: uvredama njihovih supruga, zatim ponižavanjima, raznim manipulacijama u užoj i široj porodici, zapostavljanjem obaveza prema deci i raznim drugim stvarima koje su NEDOKAZIVE.

    Kad ću videti ovakav tekst u novinama?!

    Čekamo, svi mi koji živimo sa budalom. Ima nas mnogo, verujte mi.
  • @Telep

    18.04.2018 11:05
    Mogući uzroci su: loše vaspitanje muške dece - u takvim problematičnim porodicama je dovoljno da je novorođenče sin, pa da nema nikakvih obaveza, može da se bahati, ništa mu se ne brani; majke i/ili očevi govore pogrdno o svim drugim ženama svom sinu, kao sve su kurve, opasne su i slično, te ih možeš i moraš tući da se urazume; ne stvaraju se radne navike na vreme, niti se razvija osećaj sopstvene odgovornosti za svoj život kod dece/sina; svim navedenim i drugim greškama u vaspitanju muškog deteta, ne formira se budući odgovorni muž i otac, nego razmaženko, kome su svi drugi krivi (država, žene, Hrvati i slično), koji se davi u beskorisnom provodu i u suštini ne zna ni zašto se rodio, te je besan i nezadovoljan. Moguće rešenje: predmete Veronauka i Građansko vaspitanje zameniti praktično primenjivim predmetom koji bi pripremao i osvešćivao mlade ljude za zdrave međupolne odnose i kasnije za pravo roditeljstvo - biti roditelj je veoma odgovoran posao stvaranja zdrave ličnosti deteta i vrlo važan projekat za celu državu, a ne paradiranje sa bebi kolicima i nekritičko zaljublivanje u sopstveno dete, ili pak zanemarivanje deteta, a sve sa pogubnim posledicama.
  • @Poluistine ubijaju

    18.04.2018 10:27
    @Telep
    Kratko i jasno,cak da je i zena kriva sto se jednom muskarcu svet rusi,a cesce je obrnuto,zenama se gasi i ljubav i nada i zivot, PAMETAN muskarac se okrene i ode i vise se ne vraca!

    Kaze @TELEP:"Треба тражити дубински узрок због чега су мошкарци данас доведени у ситуацију да се самоуниште."

    Mislim da treba da ostave tu STRASNU ZENU i da UNISTE iskljucivo SEBE.
    Jedan mucitelj i psihopata manje u drustvu.
  • Телеп

    18.04.2018 09:46
    Полуистине убијају
    Оваакав чланак тенденциозно износи полуинформације. У већини случајева када је ћена убијена од стране партнера, тај исти партнер је након тога извршио самоубиство. То значи да је човек доведен у безизлазну ситуацију. Не оправдавам чин, али треба ситуацију сагледати дубље, ако се жели истински решити проблем. Човека који је спреман да убије партнерку и себе, неће у томе спречити никакви закони ни казне, јер је он сам спреман за најгору могућу казну. Треба тражити дубински узрок због чег асу мошкарци данас доведени у ситуацију да се самоуниште.
  • Brizla

    18.04.2018 09:38
    @Ludilo u stali
    U štali je sve ok, greška je do tebe i tvog boga koji ne voli žene.
  • Ludilo u stali

    18.04.2018 09:18
    Ubija ih neprirodan zakon u kome se zenama daje apsolutna neprirodna dominacija nad muskarcem koji je to po rodjenju, prirodi i Bozijoj pomisli zapravo i jedino dominantan na nacin da voli, brani i cuva zenu. Bit ce zla i puno puno vise jer svi misle da mogu po svojoj ludoj glavi i samovolji.
  • Smorena

    18.04.2018 09:02
    @Dragan
    Tebi je prebijanje i ubijanje bracnog druga sitnica???!!! Nisi se zapitao da nije slucajno uzrok u 30-tak godina nenormalnog zivota u ovoj zermlji, a ne u zakonu?
  • Marija

    18.04.2018 08:49
    ocaj
    Sta reci kada u Centru za socijalni kad kazu deci ( decko i devojcica ) od 10 godina " sta hocete, pa nije vas otac silovao i lomio vam kosti "?
  • Uncas

    18.04.2018 08:49
    Nesposobna Država!Nema načina da spreči nasilje,nema ljudi da se prijave obrade i istraže(zato imamo kaznu za bilo koga koga žena samo prijavi,iz čistog hira),ako neko tuče ženu-pušta se da se vrati u istu kuću,a žena sa decom se iseljava!?Ima rupetina,kao i u svakom"zakonu",ali tako će biti dok su ovakvi u Vlasti,dok je ovakav "sistem vrednosti",na žalost kraj se ne vidi...I onda izadje "all mighty" i kaže "počinioci će biti najstrože kažnjeni"!?
    A 18 žena je mrtvo i koga briga za kazne!?Sve naopako!
  • Osoba M

    18.04.2018 08:34
    To je zato sto smo lideri u regionu, svima nam je super, edukovani smo, nefrustrirani, vodimo ispunjene zivote, nimalo osteceni visedecenijskim politickim i kriminalnim glibom, deca imaju prave uzore...
  • Keva

    18.04.2018 08:00
    Pored kazni za nasilnike kazniti i one kojima se omakne da nasilnik ipak dođe do žrtve. Samo mi nije jasno kako su Lazukića pustili kući posle napada na ženu.
  • Dragan

    18.04.2018 07:48
    odgovornost
    Mislim da bi trebalo pozvati na odgovornost nestručne donosioce zakona o "zaštiti žena". Od kada su doneti ti zakoni od tada su zločini nad ženama postalo masovniji i brutalniji. Plitanje države u svaku sitnicu u bračnom odnosu očigledno donosi kontra efekte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna