Autor: Tanjug, Index.hr

Info
18.04.2018.
06:52
Hrvatska katolička crkva planira da 8. maja u naselju Zrin, u Sisačko-moslavačkoj županiji, opština Dvor, otkrije spomenik kardinalu Alojziju Stepincu.
  • Sever Srbije

    18.04.2018 23:58
    Nemanja
    Ko zadrma kavez da se ti javis i pljujes nas Srbe tema je ustaski kler i zlocinac!
  • Cro ANTIFA

    18.04.2018 12:48
    Nadam se da komšijski ANTIFA pokreti neće sedeti skrštenih ruku.
    Sprejevi i kante farbe u ruke i put pod noge...
  • Nemanja

    18.04.2018 10:30
    Neka im je sa srecom.
    Stepinac dobija spomenik u Dvoru, dakle u drzavi Hrvatskoj. Ne mogu da razumem kakve to veze ima sa Srbijom i sa gradjanima Srbije? Imam svoje vidjenje i svoj stav prema ovom zlotvoru ali zaista ne zelim da ovde pisem svasta. Da li je odogovoran za stradanje mog naroda? Da li je ucestvovao u nasilnom pokatolicavanju mog naroda? Da li je sluzio ustase i naciste? Da! Ako je to za komsije Hrvate svetac onda neka se zapitaju kakav su oni narod i kojoj veri sluze. Ja na srecu nisam clan katolicke crkve niti pripadnik tog naroda. ALI da li me je sramota nekih "Srba"? Jeste i te kako! Da li su moji Srbi klali i ubijali katolike i Hrvate ? Da li neki od njih imaju oreol svetih ljudi? Da li mi u skupstini sedi covek osudjen zlocinac? Da li mi drzavu vodi gospodin karlobag,karlovac,virovitica? Imamo mi svojih problema i svoji greha ne treba nam komsijska.
  • Ja

    18.04.2018 09:32
    O čemu vi to?

    Stepinac leži u zagrebačkoj Katedrali i otkad se zna to mesto je hodočašće za katolike.

    Manite se gluposti. Svako voli svoje. Mi svoje žrtve ni prebrojali nismo. Rat je završio 1945.
  • Millos

    18.04.2018 08:24
    Bio je Alojzije heroj epohe.... ali je bio nacista. Ako ne dodaju kukasti krst ovi sto prave spomenik, bilo bi lepo da se doda sprejem.
  • Mirjana

    18.04.2018 07:37
    Genocid
    I sama ova ideja je teška uvreda za žrtve ustaškog genocida, a kamoli činjenica da će oni ovo i sprovesti u delo bez ičije osude. Stepinac je ratni zločinac koji je sarađivao sa nacistima i bio vođa mašinerije koja je prevodila kozaračku i ostalu srpsku decu u katoličanstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna