Autor: FoNet, 021.rs

Info
19.04.2018.
21:30 > 21:33
Svaka peta opština u Vojvodini privukla je u proteklih pet godina više od 10 investicija, a još četvrtina između četiri i 10, po čemu "odskaču" u odnosu na prosek Srbije.
  • dijasporac

    20.04.2018 18:47
    @Sremac

    Recimo od Begeca, Kaca,, preko samog Novog Sada, pa preko svih pobrojanih sremskih opstina, pa preko Beograda do Obrenovca, Barajeva i Grocke a opet sa banatskom stranom, Pancevom i prema Zrenjaninu zivi 2,5 miliona prijavljenih stanovnika, uz sve oni koji dolaze na posao iz okoline i one koji neprijavljeno zive na toj teritoriji. To je jedini kraj Srbije koji zivi, radi, razvija se... koliko toliko, ostali stoje ili nazaduju.

    @Zoran
    A koliko vas autonomasa uopste ima? Na izborima ste u tragovima (ako racunate Canko-lizovu stranku) a ako se izuzmu pripadnici manjina onda ste u jos vecim tragovima... Neko drugi kaze da se nekad lepo zivelo, pre nego sto su se zitelji Vojvodine dali na politiku. Ne nekad se zivelo takodje skromno, postojala je neka neproduktivna industrija koja je zivela zahvaljujuci zatvorenom monopolistickom trzistu SFRJ, SFRJ se raspala, izgubilo se trziste, doslo je do globalizacije, zastarele tehnologije i neproduktivan rad i sve ostalo. Tako je svugde okolo, u bivsoj SFRJ, u Rumuniji, Madjarskoj, pa i Slovackoj (zemljama koje su usporedive). Jednostavno, jugoistok i istok Evrope su uvek bili sirotinja, jesu to sad i ostace.
  • Sremac

    20.04.2018 13:46
    Dijasporac kanda ti nisi davno bio u Indjiji, Pazovi i na tom tvom pomenutom potezu.
    Gde si ti nasao 2.5-3 miliona ljudi? Treba malo da se provozas po lokalnim putevima pa da vidis kako se vadi kamen iz bubrega i kako ispadaju plombe. O cemu ti pricas?
    Daleko od toga da to nije najrazvijenija regija u poredjenju sa ostalim krajevima Vojvodine i Srema ali to je zahvaljujuci velikoj koncentraciji privatnog sektora. Nije tesko odskakati kada je sve ostalo trulo i unisteno.
  • eho

    20.04.2018 08:05
    komentar
    Ne živi se najbolje u Vojvodini ali se najviše radi.Dok se nije Politika uvukla medju žitelje Vojvodine živelo se skromno ali lepo.Sada je takav život postao neostvaren san žitelja Vovodine.
  • Zoran

    20.04.2018 08:00
    Autonomija
    Hocemo Autonomiju, da mi u Vojvodini odlucujemo sta i kako da se radi a ne da Beograd odlucuje. Hocemo svoje izvore prihode da imamo a ne da cekamo milostinju Beograda. Hocemo Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu kakva je bila do 1989 god.
  • VladimirNS

    20.04.2018 07:58
    "Odskakati" od jadnog i nije tako teško.
  • Baki

    20.04.2018 00:31
    Kosovo
    Eto konkretnog dokaza da autonomaši u zadnjih 20 pa i više godina bez argumenta kukaju kako sve ode u Beograd. Svima je jasno da se u Vojvodini živi najbolje i najbahatije. Da sam ja vlast, preusmerio bih malo sredstva dole na Kosovo i jug Srbije, dole je blues.
  • diajsporac

    19.04.2018 23:06
    Pri tome Vojvodini prosek dizu opstine Ruma, Pecinci, St.Pazova, Indjija, Novi Sad i Pancevo zbog polozaja na autoputevima i blizine Beograda. 75% svih investicija u Srbiji se nalazi na potezu Novi Sad-Beograd, tu zivi preko 2,5-3,0 miliona ljudi, jedini deo Srbije gde nema negativnog nataliteta,, vecina novih radnih mesta, najvece su plate, najskuplje nekretnine... ko jos investira u zapadni Srem, zapadnu Backu, sever Banata, ljudi odande utekose za boljim zivotom, nekretnine su dzabalesku. Na kraju statistikom dobijete sarmu.
  • Tiberius

    19.04.2018 22:22
    samo kad su foteljasi zadovoljni. pitajte gradjane da li zive bolje?
  • Petar Djordjevic

    19.04.2018 22:19
    Link ka listi FT-a?
    Gdjo Pejanovic mozete li nam dati link ka toj listi FT, posto nigde ne moze da se nadje?
    Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna