Autor: RTS

Info
20.04.2018.
22:04
Direktorka Poreske uprave Dragana Marković kaže da su izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji pooštrene kazne za nepoštovanje propisa.
  • hm

    21.04.2018 18:44
    Po akutelnim "bolnicama, putevima i vrticima", reklo bi se da dosad niko i nikad nije platio taj porez. Iskreno, u ovom sistemu, budala je onaj ko ni ne pokusa da ne plati porez, stvarno mi je draze da te pare u svoj dzep stavi pekar, piljar, frizer, lekar, nego av bagra. Pomenute ustanove od javnog znacaja ih svakako ne vide.
  • Milan G.

    21.04.2018 11:51
    Hoću da vidim Vučićevu kasu! Hoću da vidim ugovore AirSerbia! Hocu da vidim ugovore Beograd na vodi! Hocu da vidim ugovore Gasprom! Hocu da vidim kasu Gasproma i NIS-a! Hocu da vidim kasu TV Pinka! Hoću da vidim koliko koja televizija duguje na ime poreza! Hoću da vidim račun za novogodišnju jelku! Hoću da vidim kasu Vlade Srbije! Hoću da vidim kasu SNS-a, i sve račune iz svake kampanje od svake stranke, i na vlasti i opozicione. Hoću da vidim kasu Siniše Malog!!!
  • Djokica

    21.04.2018 10:48
    mesto i vreme
    Sirom Srbije rade Dinkiceve fiskalne kase i njegov PDV. Kontrole sprovodite na Kosovu jer ste takvu Srbiju vi uredili a ne privrednici a mozete poceti o poslanickih laziranih troskovnika.Kako pisete vi tako posemo i mi,docice sve jednog dana na naplatu.
  • Neko

    21.04.2018 10:43
    Drzava
    Znaci drzava ne plati, pa onda plati nadoknadu i sve izmiruje na vreme????
    I dosli do zakljucka da moraju povecati kazne, jer je narod nemaran!!!
    Zna se kak narod resava probleme sa vastima kad drzava postane nemarna prema gradjanima :)
    Samo treba docekati, :) :) :)
    Mozda bi neko negde trebao da se zamisli !!!
  • marko

    21.04.2018 10:17
    asocijacije
    A1 - Asomacum
    A2 - licna karta
    A3 - brat
    A4 - milionski dug
    Kolona a: vlast
    Da pokusam konacno resenje: mafija
  • jo

    21.04.2018 10:17
    Sve moj do
    Uvek mi je bila želja da upoznam te ekspertske gromade koje smišljaju i pišu ovakve budalaštine od zakona u ovoj džamahiriji.Taj nema dodira sa realnim životom nego sve sama teorija.
  • Dddd

    21.04.2018 09:56
    Udarili po obicaju na registrovane randnje a siva ekonomija cveta li cveta. Kvantas nesmetano radi, sajtovi kao npr. Kupujemprodajem obrcu stotine hiljada evra dnevno mozete tamo kupiti sto se ono kaze od igle do lokomotivn od prehranne,garderobe pa do najskuplje tehnicke robe, naravno sve na crno, bez pdv-a a drzava udarila na registrovane radnje, na trafiku ili pekaru sto ne izda fiskalni za zvaku ili hleb. Sramota !
  • The Lalosh

    21.04.2018 09:02
    Naknada
    Ode "naknada" za progledavanje kroz prste na duplu tarifu.
    Uvek, ali uvek će inspektor naći razlog za kaznu. Pa biraj. Dupla kazna ili dupla "naknada".
  • Miodrag

    21.04.2018 08:54
    Kada sam kupovao kartu za Exit u knjizari Vulkan, rekli su mi da ne izdaju račune, da je karta račun. Da li je ovo zakonito? Kako to može?
  • marko

    21.04.2018 07:45
    Bedni ste
    I causesku je isto tako radio...nafta na pumpi je 156 dinara...nadam se da ga je bar malo sramota kad se pogleda u ogledalo
  • Misko

    21.04.2018 06:31
    mi privatnici i vi politicari
    Nasa kasa i sva dokumentacija je uvek dostupna i podlozna kaznjavanju.Vasu kasu nije moguce videt jer bilans dugi niz godina niste podneli a ugovore nije moguce procitati, sa zaposljavanjem muljate a o platama i penzijama da ne govorim, tenderi namesteni. Ko je onda neposten gospodo i kome treba firmu zatvoriti na par dana ili godinu dana? Pritiskom i represijom mozete samo drzavu srozati,privatnik ide gde je njemu bolje a nece trpeti torturu nepostenih.Svojim metodama doveli ste nas dotle da je mladog kvaltetnog radnika nemoguce naci na trzistu rada , od sezdesetogodisnjaka nemoguce je praviti nove poslovne planove.
  • Završni račun

    21.04.2018 03:43
    Gde je završni račun države, tj gde su potrošili pare što su pokrali od kazni i poreza.Da zatvorimo državu na godinu dana?
  • izvinjavamo se,

    21.04.2018 01:12
    mnogo se izvinjavamo
    http://www.makroekonomija.org/0-dragan-radovic/borba-protiv-sive-ekonomije-%e2%80%93-utaje-po-bransama/
  • Nervirach

    21.04.2018 00:42
    Zar ovaj fasisticki front i poltroni kojii cine vas 80 posto jos nije video da sto god ste pipnli to ste zasrali. Kroz sta gledate, Vucicev rektum?
  • sdragan

    20.04.2018 22:52
    Psihijatrija!
    Pitao bih bisere koji su ovo smislili samo jedno pitanje? Sta znaci ako nekome zabranite delatnost godinu dana? Zar mislite da neko moze da placa kiriju i tekuce poreske obaveze prema drzavi i gradu, poreze, doprinose, struju, vodu, itd... a da ne radi godinu dana? A sta je sa radnicima?
    Razumem da treba uvesti red...treba suzbiti sivu ekonomiju. Slazem se...Ali sta znace ove besmislene kazne?
    Posto sam i sam privatnik...Znam da kada vam udje u radnju poreski inspektor, UVEK moze da vam nesto nadje...Ali uvek!
    Ovo ce se svesti na jos vecu korupciju.
  • Rajko

    20.04.2018 22:41
    Crnoberzijanci
    Nisu problemovi u maliprodaji što ne izdaju račune već ovi u veleprodaji što im prodaju robu. Da male prodavnice nemaju gde da nsbave robu bez poreza nebi mogli ni da je prodaju. Kao i sve ostalo i ovo radimo pogrešno. Jurimo hiljade sitnih lopova umesto stotinjak velikih.
  • Mile

    20.04.2018 22:38
    represijom do pune kase
    “Sekretarijat za kulturu zabranio uvid u spornu dokumentaciju za 2017. godinu”. E tu su novci koji vama fale gospodjo Markovic pa ih tu i trazite a ne tamo gde je promakla jedna kifla ili jedna kafa da bude na fiskalnom racunu. Takodje,nema te poreske uprave koja moze nadoknaditi stetu prouzrokovanu kao u Novom Sadu, od strane Maje i njeme svite za Autobusku stanicu. Vi izgleda okrecete glavu od krupnih novaca koji su nestali sa stola a hocete represijom da kupite sitnis sa poda i predstavite takav rad poreske uprave kvalitetnim.
  • Dr.Kadžija

    20.04.2018 22:29
    Kinezi trave-siti
    Дај Боже да затворе све кинеске радње. Не знам да ли њих ико пријављује или их инспектори по директиви заобилазе у широком луку. Издај фискал Wu-le
  • Jaja

    20.04.2018 22:23
    A da krenete po privatnim lekarima, nikad ne izdaju racune...
  • Joca

    20.04.2018 22:23
    Okrenuti list
    Nisu krivi privrednici sto ne funkcionise drzava- bolnice,vrtici,skole,javna preduzeca... . Vec su krivioliticari koji su sve to opljackali i jos im nije dosta.Sada je na sceni novi vid pljacke i unistavanja privrednika Srbije a otvaranje vrata stranim kompanijama.Njih sistem tetosi i nase privrednike jasi sve vise. Izgleda ce narod vrlo brzo okrenuti list. Vec imamo otezano nalazenje kvalitetnih radnika a bice jos gore. Nema potrebe poreska uprava da zatvara objekte,zatvaraju ih privrednici sami.Dali porez idu pesice na posao i dali vide koliko je objekata zatvoreno u gradu a posebno na periferiji ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna