Autor: RTS

Info
22.04.2018.
14:06 > 13:26
Do sada je registrovano 678 profesionalnih upravnika zgrada, a više od 800 je obučeno za taj posao. U Privrednoj komori kažu, trebalo bi da ih je više.
  • kimi

    23.04.2018 21:35
    @Teča

    Izvini, al koja budala zeli da za 2700din mesecno kao nadoknada, trckara od ustanove do ustanove, da potpisuje ugovore u ime ulaza sa nekom firmom za popravku neceg itd itd ... danas sutra upadne ni kriv ni duzan u neku nevolji .. i to za 2700din??.. Komsa ti je retard na kub ..prenesi mu slobodno.
  • Nella

    23.04.2018 08:59
    Prazna naklapanja
    Medji kod nas, kao i komentatori, mogu lupetati i izmišljati šta god žele u nameri da građane obmanu i uvere u "istinu".
    Sa "licenciranim upravnicima" je puka izmišljotina i reket vlasti i privredne komore! Jadno je uopšte što se privredna komora bavi tim stvarima. O tome mediji ni jednu kritičku stvar nisu rekli...a smatraju se novinarima!
    Spinuje se iz nekakvog udruženja da je cena održavanja od 80-1000 dinara??? Da je to "stvar dogovaranja"??? E pa nije tako!!! Zna se šta upravnik radi i koja su njegova ovlašćenja i zaduženja, naučena na 5-to dnevnom kursu! Vrednuje se kao i većina poslova tehničara i zanatlija, knjigovođa, spremačica... Može delimično varirati 10-20%, ali više od 1000% je čista izmišljotina i glupost. "Posao" od dva-tri obilaska mesečno i konstatovanje neispravnosti, ne može da košta kao posao IT stručnjaka. Glup je svako onaj ko daje više od 40 eura mesečno PO OBJEKTU sa 30-40 stanova! Ne nasedajte na spin i lažiranje!
  • alex g

    23.04.2018 08:42
    @Teca
    Evo kod mojih roditelja su smestili dotadasnjem upravniku optuzivsi ga za proneveru da bi namestili svog snsovskog upravnika.
  • Nervirach

    22.04.2018 22:22
    Zasto upravnik? Valjda treba domar. Alli to nije fino za clanove, oni vole da upravljaju, da se ne prljaju.
  • Teča

    22.04.2018 22:02
    Prva stvar, niko vas nije terao da uzmete profesionalnog upravnika, mogli ste se dogovoriti pa izabrati i komšiju da vam bude upravnik. Druga stvar, u malim zgradama poput moje gde ima samo 9 stanova i stanari plaćaju komšiju upravnika, upravnik dobija 300 rsd po stanu odnosno 2700 dinara mesečno. To sa hiljadarkom okačite "mačku o rep", a ako neko kao upravnik i ima hiljadarku onda vas je dobro preveslao. Pročitajte novi zakon o stanovanju pa ćete pronaći šta su sve upravnikove obaveze. Treća stvar, gradska uprava je spora do bola jer smo mi mesecima čekali da se uradi rešenje o imenovanju upravnika.
  • Rade

    22.04.2018 21:29
    Neznam ko placa upravnika 1000 din mesecno sta ste se uhvatili te gluposti mi ga imamo mala zgrada i placa se 300 din .E sad druga je prica sto se nemoze utuliti u glavu ljudima da mora biti reda i da zgrada mora da se odrzava da ne bi ziveli u svinjcu iz koga su neki dosli .
  • Triton

    22.04.2018 21:27
    Lopovluk
    Upravnik izabran a da skupština stanara nije ni zakazana, a kamo li održana. Ne verujete? Istina je i već mesec dana se čeka intervencija nadležnih. Da li će je biti? Sumnjam. Sve je to nameštaljka.
  • ne funkcionišu

    22.04.2018 20:49
    Upravnik treba da bude plačen uostalom to je njegov motiv da radi kao Upravnik. Probem je što je iskustvo sa profesionalnim upravnicima, u nekim zgradama u Novom Sadu loš.
    Organizovali su i registrovali svoja preduzeča za održavanje zgrade a ne funkcionišu ni upravnici ni održavanje zgrada,
    Nisle samo na zaradu i lapavanje .
  • Мунгос

    22.04.2018 20:26
    Унија нам је поклонила идеалан закон о Управницима.
    Управници ће се трудити да што боље наплате, ми ћемо трошити енергију бранећи се од њихових штосева, а караван пролази.
    Битно је да се остварује Програм исцрпљивања грађана Србије.
  • Nikolas

    22.04.2018 19:48
    Informatika
    Relativno lako je naplatiti troškove održavanja zgrade: putem ugovora sa Informatikom. Ako se ta stavka plaća preko njih, oni pokreću postupak prinudne naplate, tako da za kraće (preko Izvršitelja) ili duže vreme (parnicom na sudu) sve može da se naplati, uz velike dodatne troškove za dužnika.
  • nije ni do sada moga

    22.04.2018 19:29
    neki slobodnjak
    imnm utisk da su i dosadasnji upravnici bili neki slicni a ne slucajno izabrani vec oni koji su isli po pravim sinama. Ovi su po sluzbenoj duznosti predali posao profesionalcima.
  • neka nam ga cuccu

    22.04.2018 19:21
    on bira majstora kojeg hoce po ceni koju hoce tj traspoleze sa nasim novcima. nece puno proci oni koji se osile ce trcati i pi.ati.Dobro da ne izgibosmo do sada bez njih.
  • Stanar

    22.04.2018 17:55
    Takođe
    Moguće je da se pokrene sudski postupak i protiv upravnika zgrade, ako se ustanovi da je nesavesno poslovao, naručivao određene majstore i lažirao kvarove u zgradi kako bi od stanara dodatno isisavao sredstva.
    Pretpostavljam da je zakon negd epredvideo čime upravnik garantuje naplatu, u slučaju kažnjavanja.
    Jer, naši zakonodavci rade u interesu građana zemlje i stanara, što je takođe pretpostavka.
  • kimi

    22.04.2018 17:53
    @luka

    A sta se to placa 1200din zapravo?
    Kao prvo druze, ne moze to biti svako, meni je licno nudjeno da budem predsednik ali mi ne pada na pamet .. svi su rekli ajde mlad si ovo ono.. kao prvo nisam mlad, kao drugo to i nije posao za mladog nego za nekog ko ama bas nema nista pametnije u zivotu da radi ..
    To moze da radi samo neki mladi penzioner koji jos ima energije a i vremena.
    A sto sto kazes civilizovani svet ..ne znam na sta mislis kada kazes "civilizovani".. mozda mislis na Amsterdam? (volim da pecnem tu temu posto kanda se svi slazu ovde da je to civilizovano).
    U tim tvojim civlizacijama ljudi mozda mogu i da priuste da plate to odrzavanje ,meni buraz placa 50e mesecno firmu koja brine o svemu, cak i o zelenilu ,dakle ne kosi im grad travu i uredjuje sve nego privatna firma mada nzm bas kakve su koristi imali od svega toga ali poenta price .. ode 50e.
    Tako funkcionise kapitalizam.. sve se placa, i vazduh ,izmisljena radna mesta, gde se vrti neverovatna lova koja se ustv pere .. a obican covek moze da crkne od gladi jer postenim radom obicnog posla nema ni za lebac ..
    I zajebali ste se ako mislite da je samo kod nas to tako ... svuda je.
    Evo ja i dalje razmisljam kakvu sam ja korist imao do sada od skupstine stanara? ..
    Promenjena tabla za interfon sa kod kljucem i nova vrata .. za 7g , fantasticno ...
  • Severna Koreja

    22.04.2018 16:53
    Nigde na svetu niko ne moze da te prisili da nesto platis mimo svoje volje.
    Prijatelj zivi u Bernu i tamo sve stvari u vezi odrzavanja stambene zgrade placa grad tj drzava .
  • Мунгос

    22.04.2018 16:26
    Плаћа се 1.000 динара месечно. А шта се то плаћа 1.000 динара месечно? Ваздушни простор?
    А шта ако неко да отказ Управнику?. Једноставно му се не свиди његова лоповска фаца?.
  • predsednik kucnog

    22.04.2018 15:39
    saveta
    Stvorena je slika u javnosti da drzava Srbija plaća platu profesionalnom upravniku. Sto nije tacno.
  • Novosadjanin

    22.04.2018 15:26
    Sada, iz iskustva, vlasnici posebnih delova zgrade su videli da se prvo naplacuju profesionalni upravnici u iznosu od 100%, bez obzira na naplatu. Verovatno je zato i smisljeno, da novac za skupstinu i novac za upravnika, se uplacuje na istu stavku SKU. Iz ovoga proizilazi da upravnici nece bas biti radni po pitanju naplate.
  • luka

    22.04.2018 14:49
    Država je lepo ostavila mogućnost da stanari sami izaberu upravnika i dogovore se oko troškova održavanja. To što velika većina nije sposobna to da uradi, mahom zbog nesloge i sujete nije problem države. Plaćaćemo profesionalnog upravnika kao u svakoj civilizovanoj zemlji. Ja sam izginuo sa komšijama i na kraju smo došli na profesionalnog upravnika. Umesto da plaćamo 500din mesečno plaćaćemo 1200 ali ako kad smo ovakvi kakvi smo. Sve u svemu u moru gluposti ovo je dobar zakon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna