Autor: Tanjug

Info
26.04.2018.
15:15 > 16:02
Profesor međunarodnog prava Tibor Varadi kaže da o daljem poslaničkom mandatu Vojislava Šešelja nakon presude Haškog tribunala odlučuje isključivo Skupština Srbije na osnovu važećih zakona.
  • Pravo

    27.04.2018 09:42
    Bez Šešlja i tačka
    Zašto o ovome uopšte raspravljati, kada njega (Šešelja) hitno treba skloniti sa političke scene, zbog nas samih. Dovoljno dugo nas je sramotio, ponižavao i uvlačio u ratove. Ako po osnovu presude ne ode, onda je to veliki apsur Srbije, koji je naša svakodnevica. I proćiće kao i sve do sada. Ma mi smo g***a veća od Šešelja.
  • Advokat

    26.04.2018 21:57
    Postoji poseban sudski postupak priznanja strane pravosnažne sudske presude i u krivičnom i u parničnom postupku u državi Srbiji. Nema automatizma.
    Sve dok se ovaj sudski postupak pred našim sudom ne završi, strana presuda ne proizvodi pravno dejstvo . Važi za sve, pa i za dr Šešelja.
    Čudi me da je dr Varadi zaboravio na to.
  • Ajde?!

    26.04.2018 18:07
    Skupština Srbije nema nikakva ovlašćenja i ingerencije da odlučuje o tome da li je presuda ICTY pravosnažna ili ne.
    Ono što može i mora da uradi jeste da postupi po presudi, a na osnovu zakona. Nikakva razmatranja ni analize ne dolaze u obzir.

  • Jogi Letač

    26.04.2018 17:25
    Ono što je normalno i očigledno za profesora Varadija, ne znači da je normalno i očigledno za presvučene radikale, kojih je većina u skupštini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna