Autor: RTS

Info
13.05.2018.
17:17 > 18:37
Od naredne školske godine biće uvedeno 11 novih obrazovnih profila po dualnom modelu obrazovanja, u srednjim stručnim školama u Srbiji.
  • Finansista

    13.05.2018 22:42
    Stranacki strucnjaci
    Deca koja su naucila da rade i sada imaju pune ruke posla. Pitajte molere, varioce, elektricare ako ne verujete. Deca koja su uclanjena u stranke sede i cekaju da ih njihov preCednik zaposli u JKP, naravno kad zasluze tj. kad donesu zadovoljavajuci broj glasova. Stvaramo retarde i nesposobnjakovice pa nam tako i ide. Neka..oni ce smanjiti deficit sigurno i vinuti nase rezultate u nebesa.
  • naivcina

    13.05.2018 22:28
    .
    Sve smo imali nekad davno u SFRJ sad smo uvezli sa licencom.Zvalo se skola ucenika u privredi,pa skola sa dva dana prakse pa u starijm razredu tri dana prakse nedeljno .E ne zove se vise tako nego dualll ma dajte .....
  • IvicA bez marice

    13.05.2018 22:22
    @Noname
    Ja vas od spolja sve volim. Svi koji su otisli i ostali u drugim zemljama izgube malo kompas za stanje u Srbiji. Ovde je nekada davno sve to postojalo. A ond je dosla demokrarija, a moral napustio.
  • Iz stranke

    13.05.2018 21:50
    Menadzer vazduPLOhova
    Aj prvo upisite na dopunsku nastavu ove iz drzavnih firmi, JKP i sl. koji su zavrsili fakultete pa su sada menadzeri svega i svacega i vazduplohova. Dosli na rukovodeca mesta po partijskoj liniji a pojma nemaju ni o cemu.
  • Kokakole

    13.05.2018 20:42
    Max što si ti radio u Nemačkoj je manuelno otpušivanje kanalizacionih cevi. Kakva škola, kakvo završavanje.
    U Svetu se bore da spreče decu da rade, a ovde ih teraju da rade. Sve to šatro kroz neku praksu, obrazovanje... Obučiš dete da radi za neku siću, pa kada zavri školovanje je već formirano da radi puno za malo. Nema svest da vredi više.
    Bez onih spika kako ste išli u školu po 20 km tamo-nazad, uvek uzbrdo, uvek padao sneg, a vi bez cipela... I na kraju zaključak kako vam ništa ne fali.
  • Update

    13.05.2018 20:11
    Tehnicar mehatronike je naravno zvucnije nego mehatronicar. I svi ostali nazivi tehnicar ovog ili onog. Problem nastaje u inostranstvu kada se
    Diploma prevodi. Naime tamo je tehnicar titula koja stice naknadnim skolovanjem. Nesto u rangu vise skole. Trebalo bi odmah onda i nazive usklsditi.
  • Noname

    13.05.2018 18:14
    Ja sam po ovom modelu zavrsio Mehatroniku u Nemačkoj. Ne vidim nista lose u ovom, puno prakse u firmi (2nedelje) nedelju dana skole i jos i zaradjujem "platu" i ide staz. Posle skolovanja i preuzet. Kamo srece da sam i kuci takav sistem imao dok sam ucio skolu,nebih uzimao od roditelja za uzinu i pokaznu a i ostalo bi sigurno jos nesto sa strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna