Autor: Tanjug

Info
17.05.2018.
05:52 > 07:45
Nema nikakvih problema sa fabrikom nemačke mesne industrije "Tenis", rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
  • Petar

    17.05.2018 16:12
    @sa sunkom
    Zamolio bih te da sledeci put slikas te "njive" pod vodom, racunaju se samo povrsine vece od 10 ari, sve ispod toga je neozbiljno.
    BTW, odvodnjavanje ne znaci da je neko duzan da ti odvede vodu sa njive, nesto moras i sam, vec da spusti nivo podzemne vode a da bi se to postiglo kanali moraju biti cisti a pumpe ispravne, podrazumeva se i da su ustave, propusti i sifoni takodje u funkciji.
    Na tvoju zalost mnogo bolje od tebe se razumem u ovo o cemu pisem.
    Sendvice i slicne djakonije cu ostaviti tebi, za to se ne prodajem....
  • nosite

    17.05.2018 12:20
    tenisa
    u vasu "prciju"ne u vojvodinu,svinja upadnih imamo dosta
  • Kad

    17.05.2018 12:19
    ćemo
    Kad ćemo više dobiti kvalitetno meso kao nekad u SFRJ, a sad žilavo, bledo...............čak su žilave i kremenadle što nikad nije bio slučaj.
  • sa šunkom

    17.05.2018 12:08
    Petar
    @
    Kanali se ne čiste i njive posle većih kiša njive leže pod vodom. Poznato je i da pola grada leži pod vodom posle veće kiše a kako neće njive. Opšti bezobrazluk i nerad nadležnih. Odvodnjavanje je poslato ljudima koji nisu mogli prošle godine ništa da poseju pošto su im njive bile polplavljene.
    Poljoprivrednici moraju da imaju subvencije za gorivo kao i svi ostali u svetu i opet ih nemaju. Zašto bi onda morali da plaćaju odvodnjavanje? Visina tog harača je više nego bezobrazna i otimačka. Plaćamo mi i dimničarinu u zgradi bez dimnjaka, sve je to normalno u odnarodjenoj državi.
    Zvaći svoj sendvič i ne piši o stvarima o kojima nemaš pojma.
  • Kokan

    17.05.2018 12:07
    Još jedna u nizu naqrnih lagarija ...
  • Petar

    17.05.2018 10:13
    @nije naš
    Kanali moraju da se čiste i održavaju, zamisli, čak i u sušnim godinama, a to košta, zato se naplaćuje.
    Ne razumem čemu frka oko odvodnjavanja, ceo život plaćaš vatrogasce (i ko zna koga sve još) i kad ne gori, pa se ne buniš!
  • nije naš

    17.05.2018 09:38
    Ovaj je možda ministar ali za tajkune, Tenis i subvencije strancima. Domaća poljoprivreda i poljoprivrednici uopšte nisu u domenu njegovog interesovanja. Šta reći za državu koja prošlu godinu nije proglasila sušnom a ove godine svojim poljoprivrednicima je još poslala i račune za odvodnjavanje i to za dve godine unazad. O čemu mi dalje da pričamo?
  • berolina

    17.05.2018 09:34
    thönnies holding
    mesar, klanicar, proizvodjac kojekakvih specija za mesne preradjevine, veletrgovac, los platisa, preradjuje vise od 20 miliona svinja godisnje+...govedje meso, teletinu, jagnjetinu itd. klanica kupuje stoku severne i srednje nemacke proizvodnje, francuske i danske...sto znaci NEMA VLASTITU PROIZVODNJU BILO KAKVE STOKE!!! koji su to "zakoni", da dobijes zemlju "u arendu na trideset godina", i onda se opsetis da ti ne treba, pa ces da trazis Banacane u podzakup sa opcijom, da proizvodis stocnu hranu za buduce klanice, koje jos ne postoje...a, i kad budu postojale, GDE CE SE LAGEROVATI I PRERADJIVATI GÜLLA = stalski izmet !?! jos ce vam doneti na hiljade tona creva iz postojecih klanica Herr Thönnies, da se ciste i peru po Banatu... i to za 1 evro na sat (vec vidjeno pre par godina u Rumuniji).
    ova banatska zemlja je silom poklonjena Clemensu , samo da bi Alek imao razloga da ide u Rhede-Wiedebrück "prijatelju" na rodjendan ...cmok-cmok
  • Bora

    17.05.2018 09:28
    Prodavci magle
    Priča već godinu dana za subvencionisano gorivo, a ništa rešio nije.
  • sendmail

    17.05.2018 09:19
    Da da, kome padne na pamet da licitira, slomicemo batini drugari i ruke i noge. Znamo kako ide, vec vidjeno. Najsmesnije mi je kad to prica pun ushicenja, kao da zivimo u j.... Diznilendu.
  • Nebojša

    17.05.2018 09:07
    Kada ne znamo sami
    kada ne znamo sami, onda je logično da stranci rade naše poslove. Država je morala da izdvoji novac i obnovi stočni fond, da pokrene posrnule gigante i osposobi prerađivačke kapacitete.
    A zemljište o kome je reč, gle čuda, gle dela plana za budučnost, traženo je da bude isključivo ono koje je pre II Svetskog rata pripadalo Nemcima.
    Umesto 10.000 EUR da se daje strancima po radnom mestu, moglo se dati za te pare po 300 jaganjaca ili po 300 prasića pojedincu ili dvojici po 150. Za 500 miliona evra imali bismo ubrzan rast izvoza, pare bi se brzo vratile i cirkulisale, a da ne govorim o tome da je sve to moglo da se izveze u Kinu i Rusiju jer NEMA OGRANIČENJA za nas tamo.
    A ove godine ta zemlja nije ni obrađivana.
  • Stocar

    17.05.2018 08:51
    Bajke
    Nas ministar poljoprivrede inace pravnik po struci ( sam zamislite ministra pravde sa poljorivrednim fakultetom ), prica bajke od dana kada je dosao na funkciju.

    Licno sam ga slusao u Novom Sadu kada je pred punim amfiteatrom, pred profesorima fakulteta, strucnjacima, studentima i oljorivrednicima pricao kako je isplata subvencija ( govorimo o onim iz 2017, odnosno za robu proizvedenu u 2016 ) resena, i kako on licno garantuje da ce biti isplacene do kraja marta.
    O bajkama da ce cene goriva za poljoprivredu biti nize za 20% i kako je to njegov apsolutno prioritetan zadatak, naravno nema nista / setva je zavrsena sa cenom dizela od 160din.

    Prosto kada te nesposobni vode, ne mozes ocekivati ni da jedan Tenis dodje, jer kada pogleda na primeru nas malih sta se desava, moze samo da zamisli kako ce on da prodje sa ovakvima na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna