Autor: Tanjug

Info
20.05.2018.
08:20
Građani Srbije od 1. jula neće morati lično da podnose zahtev za upis imovine u katastar jer će umesto njih to po službenoj dužnosti raditi ovlašćeni organi - sudovi, javni beležnici, javni izvršitelji...
  • AV

    23.07.2018 22:54
    Malo sutra......
    Pričam ti priču o šarenoj laži....
    Novosadski katastar je nije u stanju da sprovede novi zakon,te od 2.7.2018. nije izdao nijedno rešenje ,iako je po zakonu OBAVEZAN da to učini u roku od 5 dana!
    Banke ne uplaćuju investitorima dok ne dobiju rešenje......opet se za realizaciju kredita čeka ko zna koliko......kome li to ide u prilog?
    Neko očigledno ne ume da radi svoj posao(?) Ko je odgovoran za ovu situaciju?
  • milan1ns

    20.05.2018 13:21
    HM...
    Vec druga pametna vest u par dana nesto mi je tu sumnjivo...
  • ...

    20.05.2018 09:30
    Ne vaze elektronske uplate
    Sa uplacenim taksama elektronskim putem u katastru i dalje ne mozete da dobijete list nepokretnosti, radnici na salteru traze uplatnicu jer ne mogu da vide uplatu. To je E-uprava?
  • VE

    20.05.2018 09:10
    Do sada je Katastar imao problema sa dostavljanjem rešenja o promenama jer ih je uvek slao na stare adrese. Kupite novi stan, a još uvek ste prijavljeni na staru adresu koju upišete u zahtev za upis prava vlasništva i onda katastar ne može da vam uruči rešenje. Problema nije bilo kada stranka ima advokata koji primi rešenje na svoju adresu.
    Kako je država sada zamislila dostavljanje? Da li će notari i zastupati ugovorne strane pa im nakon prijema dva rešenja ista dostavljati? Ukoliko zastupaju stranke izlaze iz okvira svoga delovanja jer to mogu da rade samo advokati! Nortar naplaćuje svaku uslugicu, pa će vam tako naplatiti njegov prijem vašeg rešenja i dostavljanje istog, čak i telefonski poziv.
    Put do pakla zaista je popločan dobrim namerama.
    Ova buduća odredba pravi se samo da bi se uništila advokatura kao najomraženija delatnost, a kad ljudi vide koliko zaista košta usluga upisa u Katastar , jer kod notara će je odmah i zaista plaćati, biće ih sramota što su mrzeli advokate koji su zaista jedina nezavisna profesija u ovoj državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna